Sitenin sağında bir giydirme reklam

TTB: Hatay'da içme suyuna duyulan ihtiyaç her geçen gün artmakta

10.05.2023 - 10:20, Güncelleme: 14.05.2023 - 02:02 1296+ kez okundu.
 

TTB: Hatay'da içme suyuna duyulan ihtiyaç her geçen gün artmakta

TTB, Sağlık Bakanlığı'ndan Hatay'daki içme suyuna ilişkin su analiz verilerini paylaşmasını talep etti.
Türk Tabipleri Birliği (TTB), merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen depremlerin üzerinden üç ayı aşkın süre geçmesine rağmen Hatay’ın içme suyu ihtiyacının henüz çözülmediğini belirtti. Konuya ilişkin Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulunan TTB, Bakanlık tarafından 26 gündür paylaşılmayan su analiz verilerinin paylaşılmasını talep etti. TTB'nin sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı şöyle: "Depremin üzerinden üç ayı aşkın süre geçti. Hatay'da içme suyuna duyulan ihtiyaç her geçen gün artmakta; Sağlık Bakanlığı ise bizzat kendi numunelerinden elde ettiği su analiz verilerini 26 gündür paylaşmamaktadır. Şeffaf bir biçimde verilerin paylaşılması ve belirsizliğin giderilmesi çağrımızı yineliyoruz."
TTB, Sağlık Bakanlığı'ndan Hatay'daki içme suyuna ilişkin su analiz verilerini paylaşmasını talep etti.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen depremlerin üzerinden üç ayı aşkın süre geçmesine rağmen Hatay’ın içme suyu ihtiyacının henüz çözülmediğini belirtti.

Konuya ilişkin Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulunan TTB, Bakanlık tarafından 26 gündür paylaşılmayan su analiz verilerinin paylaşılmasını talep etti.

TTB'nin sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı şöyle:

"Depremin üzerinden üç ayı aşkın süre geçti. Hatay'da içme suyuna duyulan ihtiyaç her geçen gün artmakta; Sağlık Bakanlığı ise bizzat kendi numunelerinden elde ettiği su analiz verilerini 26 gündür paylaşmamaktadır. Şeffaf bir biçimde verilerin paylaşılması ve belirsizliğin giderilmesi çağrımızı yineliyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.