Sitenin sağında bir giydirme reklam

Yol için cami yıkıldı: CHP itiraz etti, AKP'li belediye 'takdir' topladı

Yerel 01.06.2023 - 07:46, Güncelleme: 01.06.2023 - 11:46 46536+ kez okundu.
 

Yol için cami yıkıldı: CHP itiraz etti, AKP'li belediye 'takdir' topladı

AKP'li Çorum Belediyesi yol yapımı için cami yıktı. CHP'li Meclis üyeleri yıkıma karşı çıkarken, muhtarlar belediyeye teşekkür etti.
Çorum'da, Galibi Vakfı İbadethanesi ve Külliyesi'nin kaçak olduğu gerekçesiyle yıkımına başlandı. Yıkıma ilişkin kesinleşmiş mahkeme kararı olduğunu söyleyen belediye ekipleri ile 'İbadethanemizi yıktırmayız' diyen grup arasında gerginlik yaşandı. Verilen kararda tahliye yazıldığını, yıkım kararının ise onay bulunmadığını söyleyen Avukat Vedat Canbolat, belediyenin suç işlediğini söyledi. Caminin yapımında yardımı bulunduğunu söyleyen Çorum Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, yıkıma karşı çıktı. Çorum Eczacılar Odası Başkanı Şefkat Güler ise "Gerekirse Erdoğan gelecek. Nasıl oy aldı, bu camiyi yıkmak için oy almadı" dedi. Ekipler itirazlara rağmen yıkıma başladı. Çöplü ve Kunduzhan Mahalleleri muhtarları camiyi yıktığı için AKP'li Çorum Belediyesine teşekkür etti. Konuyla ilgili Çorum Belediyesi'nden yapılan açıklamada yapının yıkılması ile bulunduğu caddenin tamamının, çift şeritli yol olarak hizmete açılacağı belirtildi.
AKP'li Çorum Belediyesi yol yapımı için cami yıktı. CHP'li Meclis üyeleri yıkıma karşı çıkarken, muhtarlar belediyeye teşekkür etti.

Çorum'da, Galibi Vakfı İbadethanesi ve Külliyesi'nin kaçak olduğu gerekçesiyle yıkımına başlandı.

Yıkıma ilişkin kesinleşmiş mahkeme kararı olduğunu söyleyen belediye ekipleri ile 'İbadethanemizi yıktırmayız' diyen grup arasında gerginlik yaşandı.

Verilen kararda tahliye yazıldığını, yıkım kararının ise onay bulunmadığını söyleyen Avukat Vedat Canbolat, belediyenin suç işlediğini söyledi. Caminin yapımında yardımı bulunduğunu söyleyen Çorum Belediyesi " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Çorum Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, yıkıma karşı çıktı.  Çorum Eczacılar Odası Başkanı Şefkat Güler ise "Gerekirse Erdoğan gelecek. Nasıl oy aldı, bu camiyi yıkmak için oy almadı" dedi.

Ekipler itirazlara rağmen yıkıma başladı. Çöplü ve Kunduzhan Mahalleleri muhtarları camiyi yıktığı için AKP'li Çorum Belediyesine teşekkür etti.

Konuyla ilgili Çorum Belediyesi'nden yapılan açıklamada yapının yıkılması ile bulunduğu caddenin tamamının, çift şeritli yol olarak hizmete açılacağı belirtildi.

Çorum HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.