Sitenin sağında bir giydirme reklam

Doğal sit alanına yat limanı yapılacak

Dünya 14.06.2023 - 14:47, Güncelleme: 14.06.2023 - 16:47 46505+ kez okundu.
 

Doğal sit alanına yat limanı yapılacak

Kıyı şeritleri bir bir yapılaşmaya açılıyor. Son olarak Muğla Fethiye’deki 3. derece doğal sit alanı ve 3. öncelikli bölge olan çakıl plajda yat limanı yapılması için adım atıldı.
Akmarin Marina AŞ, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Muğla Fethiye’deki İmampaşa mevkisinde yat limanı yapmak için başvuruda bulundu. Eğer proje onaylanırsa hem doğal sit alanı olan hem de “Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi” içerisinde kalan alanda yat limanı yapılacak. Şirketin 115 milyon TL değerindeki projesiyle denizin 3 bin metrekaresi doldurulacak.  Akdeniz foku bölgesi Cumhuriyet’te yer alan habere göre, projenin yapılmak istendiği alan, İsviçre’nin Bern şehrinde imzalanan ve Türkiye’nin de taraf olduğu “Avrupa’nın Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamlarını Koruma Sözleşmesi” gereğince “Akdeniz Foku Yaşama ve Üreme Alanları” içerisinde yer alıyor. Öte yandan limanın yapılacağı deniz, yine nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altında olan caretta carettaların da daimi geçiş alanı. Ayrıca alan, deniz kaplumbağalarının resmi yuvalama bölgesi olan Fethiye kumsalına 1.7 kilometre mesafede.
Kıyı şeritleri bir bir yapılaşmaya açılıyor. Son olarak Muğla Fethiye’deki 3. derece doğal sit alanı ve 3. öncelikli bölge olan çakıl plajda yat limanı yapılması için adım atıldı.

Akmarin Marina AŞ, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Muğla Fethiye’deki İmampaşa mevkisinde  yat limanı yapmak için başvuruda bulundu. Eğer proje onaylanırsa hem doğal sit alanı olan hem de “Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi” içerisinde kalan alanda yat limanı yapılacak. Şirketin 115 milyon TL değerindeki projesiyle denizin 3 bin metrekaresi doldurulacak. 

Akdeniz foku bölgesi

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, projenin yapılmak istendiği alan, İsviçre’nin Bern şehrinde imzalanan ve Türkiye’nin de taraf olduğu “Avrupa’nın Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamlarını Koruma Sözleşmesi” gereğince “Akdeniz Foku Yaşama ve Üreme Alanları” içerisinde yer alıyor.

Öte yandan limanın yapılacağı deniz, yine nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altında olan caretta carettaların da daimi geçiş alanı. Ayrıca alan, deniz kaplumbağalarının resmi yuvalama bölgesi olan Fethiye kumsalına 1.7 kilometre mesafede.

Muğla HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.