Sitenin sağında bir giydirme reklam

TİP'den Ankara'da Cumhuriyet ve Özgürlük Mitingi

Siyaset 25.10.2023 - 14:46, Güncelleme: 25.10.2023 - 15:48 53526+ kez okundu.
 

TİP'den Ankara'da Cumhuriyet ve Özgürlük Mitingi

TİP'in Hatay Milletvekili Can Atalay ve Gezi tutukluları için başlattığı Özgürlük Yürüyüşü finalinde büyük bir miting ile sonlandıracak.
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş’ın Hatay Milletvekili Can Atalay ve Gezi tutukluları için 1 Ekim günü Hatay'dan başlattığı Özgürlük Yürüyüşünün 28 Ekim günü Ankara’da büyük bir miting ile sonlandıracak. "İkinci Yüzyılda Cumhuriyete Özgürlük" başlığı ile Ankara Anıtpark'ta yapılacak mitinge çağrı yapan Türkiye İşçi Partisi Çanakkale İl Başkanı Cem Özcan, yüz yılın son mitingine tüm yurttaşları davet etti. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Çanakkale İl Başkanı yaptığı yazılı açıklamada; "Cumhuriyetin ilk yüzyılının son, ikinci yüzyılının ilk mitingine herkesi davet ediyoruz. Devletin kaynaklarının halk için kullanılacağı bir ülkeyi hep birlikte kuracağız. Bu bizim Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına sözümüz olsun. Türkiye'nin aydınlık, özgür, laik geleceğine, karanlığın üstüne, Cumhuriyetin özgürlüğüne yürüyoruz ve daha yeni başlıyoruz. Bunu kimse bize hediye etmeyecek. Omuz omuza, birlikte kazanacağız." dedi. Özcan, açıklamasının devamında; Anayasa Mahkemesi (AYM), cezaevindeki Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'ın “seçilme hakkı” ve “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiğine karar verdiğini bildirerek, Hatay Milletvekili Can Atalay'ı da 28 Ekim Cumartesi günü saat: 16.00 da Ankara Anıtpark'ta ki miting de görmek istediklerini belirterek; "Halkın iradesiyle seçilen, mazbatasını alan fakat halen serbest kalmayan Can Atalay hakkında bugün Anayasa Mahkemesi hak ihlali kararı verdi. Can'ı da aramızda görmek istiyoruz. Tüm dostlarımızla AnıtPark ta buluşmak üzere... Cumhuriyet tarihinin ilk yüzyılın son mitingine, ikinci yüzyılın ilk mitingine, Cumhuriyete özgürlük için Ankara ya gidiyoruz." dedi. 
TİP'in Hatay Milletvekili Can Atalay ve Gezi tutukluları için başlattığı Özgürlük Yürüyüşü finalinde büyük bir miting ile sonlandıracak.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş’ın Hatay Milletvekili Can Atalay ve Gezi tutukluları için 1 Ekim günü Hatay'dan başlattığı Özgürlük Yürüyüşünün 28 Ekim günü Ankara’da büyük bir miting ile sonlandıracak.

"İkinci Yüzyılda Cumhuriyete Özgürlük" başlığı ile Ankara Anıtpark'ta yapılacak mitinge çağrı yapan Türkiye İşçi Partisi Çanakkale İl Başkanı Cem Özcan, yüz yılın son mitingine tüm yurttaşları davet etti.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Çanakkale İl Başkanı yaptığı yazılı açıklamada; "Cumhuriyetin ilk yüzyılının son, ikinci yüzyılının ilk mitingine herkesi davet ediyoruz. Devletin kaynaklarının halk için kullanılacağı bir ülkeyi hep birlikte kuracağız. Bu bizim Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına sözümüz olsun. Türkiye'nin aydınlık, özgür, laik geleceğine, karanlığın üstüne, Cumhuriyetin özgürlüğüne yürüyoruz ve daha yeni başlıyoruz. Bunu kimse bize hediye etmeyecek. Omuz omuza, birlikte kazanacağız." dedi.

Özcan, açıklamasının devamında; Anayasa Mahkemesi (AYM), cezaevindeki Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'ın “seçilme hakkı” ve “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiğine karar verdiğini bildirerek, Hatay Milletvekili Can Atalay'ı da 28 Ekim Cumartesi günü saat: 16.00 da Ankara Anıtpark'ta ki miting de görmek istediklerini belirterek; "Halkın iradesiyle seçilen, mazbatasını alan fakat halen serbest kalmayan Can Atalay hakkında bugün Anayasa Mahkemesi hak ihlali kararı verdi. Can'ı da aramızda görmek istiyoruz. Tüm dostlarımızla AnıtPark ta buluşmak üzere... Cumhuriyet tarihinin ilk yüzyılın son mitingine, ikinci yüzyılın ilk mitingine, Cumhuriyete özgürlük için Ankara ya gidiyoruz." dedi. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.