Sitenin sağında bir giydirme reklam

Çanakkale Havalimanı'nda neler oluyor?

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 07.12.2023 - 17:40, Güncelleme: 07.12.2023 - 17:41 57658+ kez okundu.
 

Çanakkale Havalimanı'nda neler oluyor?

Çanakkale Havalimanı'nda uçağın hassas bir şekilde piste yaklaşmasını sağlayan PAPI ışıklarının arızalı olduğu ve 1 haftadır süren arızaya rağmen havalimanının uçuşlara kapatılmadığı ortaya çıktı.
Çanakkale Havalimanı'nda uçağın hassas bir şekilde piste yaklaşmasını sağlayan PAPI ışıklarının arızalı olduğu ve 1 haftadır süren arızaya rağmen havalimanının uçuşlara kapatılmadığı ortaya çıktı. Havalimanı yönetiminin, yolcuların can güvenliğini hiçe saydığı belirtildi. Veryansın Tv’nin BTS yönetiminden edindiği bilgiye göre, havalimanı yönetimi kurallara aykırı olarak THY pilotlarının raporlarının işleme konulmasını engellemesi ve havalimanının notamlanarak uçuşlara kapatılması gerekiyordu. Ancak, havalimanı yönetimi, uçuş emniyetini ve yolcuların can güvenliğini hiçe sayarak görevlerini yerine getirmedi. Havalimanı yönetiminin, tüm uyarılara rağmen gerekli önlemleri almadığı ve kazaya ramak kala durumlar yaşandığı belirtildi. THY pilotları ise piste yaklaşırken normalden daha alçakta olduklarını ve uçaktaki sistemlerle yaklaşma ışıklarının farklı veriler gösterdiğini raporlandı. PAPI NEDİR? PAPI (Precision Approach Path Indicator), pilotlara iniş esnasında yardımcı olan, pist yanı başında konuşlanmış, ışıklı bir sistemdir. İnişin son yaklaşma safhasında uçağın doğru süzülüş hattı üzerinde olduğu renk farklarına bakılarak tespit edilir. PAPI lambaları, pist eşiğinin (threshold) yaklaşık 300 metre ilerisine, piste dik şekilde yerleştirilir.
Çanakkale Havalimanı'nda uçağın hassas bir şekilde piste yaklaşmasını sağlayan PAPI ışıklarının arızalı olduğu ve 1 haftadır süren arızaya rağmen havalimanının uçuşlara kapatılmadığı ortaya çıktı.

Çanakkale Havalimanı'nda uçağın hassas bir şekilde piste yaklaşmasını sağlayan PAPI ışıklarının arızalı olduğu ve 1 haftadır süren arızaya rağmen havalimanının uçuşlara kapatılmadığı ortaya çıktı. Havalimanı yönetiminin, yolcuların can güvenliğini hiçe saydığı belirtildi.

Veryansın Tv’nin BTS yönetiminden edindiği bilgiye göre, havalimanı yönetimi kurallara aykırı olarak THY pilotlarının raporlarının işleme konulmasını engellemesi ve havalimanının notamlanarak uçuşlara kapatılması gerekiyordu. Ancak, havalimanı yönetimi, uçuş emniyetini ve yolcuların can güvenliğini hiçe sayarak görevlerini yerine getirmedi.

Havalimanı yönetiminin, tüm uyarılara rağmen gerekli önlemleri almadığı ve kazaya ramak kala durumlar yaşandığı belirtildi. THY pilotları ise piste yaklaşırken normalden daha alçakta olduklarını ve uçaktaki sistemlerle yaklaşma ışıklarının farklı veriler gösterdiğini raporlandı.

PAPI NEDİR?

PAPI (Precision Approach Path Indicator), pilotlara iniş esnasında yardımcı olan, pist yanı başında konuşlanmış, ışıklı bir sistemdir. İnişin son yaklaşma safhasında uçağın doğru süzülüş hattı üzerinde olduğu renk farklarına bakılarak tespit edilir. PAPI lambaları, pist eşiğinin (threshold) yaklaşık 300 metre ilerisine, piste dik şekilde yerleştirilir.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.