Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kardeş Türküler Çanakkale’ye geliyor.

Kültür-Sanat 01.04.2024 - 21:10, Güncelleme: 01.04.2024 - 21:11 20141+ kez okundu.
 

Kardeş Türküler Çanakkale’ye geliyor.

Eğitim Sen Çanakkale Şubesi tarafından Nisan günü Kardeş Türküler konseri düzenlenecek.
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Çanakkale şubesi tarafından 26 Nisan cumartesi günü düzenleyeceği etkinlikte Kardeş Türküler sahne alacak. Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı İnal Akoğlu, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı öncesinde eğitim emekçilerine ve yurttaşlara moral vermek amacıyla Barışın şehri Çanakkale’de hep birlikte ‘Barış ve Kardeşlik’ türkülerini söyleyeceklerini belirterek tüm yurttaşları Kardeş Türküler konserine davet etti. Çetin Avcı İnşaat Emlak, Su As İnşaat ve Keskin Yapı A.Ş destekleriyle düzenlenecek Kardeş Türküler konserinin, Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezinde 26 Nisan cumartesi günü, 20.00’da başlayacağını ve davetiyelerin de sendika binasından temin edilebileceğini bildiren Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı İnal Akoğlu; yaptığı yazılı açıklamada; “Anadolu’da, Balkanlar’da ve Mezopotamya’da yaşayan farklı dil ve inançlara sahip halkların şarkılarını ve danslarını sahneye taşıyan Kardeş Türküler, Türklere, Kürtlere, Ermenilere, Süryanilere, Araplara, Rumlara, Romanlara, Makedonlara, Lazlara, Çerkeslere ve Gürcülere ait geleneksel şarkıları bu toprakların ruhunu kaybetmeden yeniden yorumluyor. Anadolu, Trakya ve Mezopotamya halklarına ait geleneklerden ve formlardan esinlenilerek yeni besteler, dans ve müzik gösterileri üreten Kardeş Türküler, bu topraklarda yaşam bulmuş geleneklerin zenginliğine, ortaklıklarına ve farklılıklarına dikkat çekmeye; farklı dillere ve kültürlere sahip insanları bir araya getirmeye, halklar ve inançlar arasında dönem dönem oluşan kutuplaşmaları ve önyargıları yok ederek kardeşlik köprüleri kurmaya çalışıyor.” dedi. Bilet temin etmek için: https://www.instagram.com/egitimsen17/
Eğitim Sen Çanakkale Şubesi tarafından Nisan günü Kardeş Türküler konseri düzenlenecek.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Çanakkale şubesi tarafından 26 Nisan cumartesi günü düzenleyeceği etkinlikte Kardeş Türküler sahne alacak.

Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı İnal Akoğlu, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı öncesinde eğitim emekçilerine ve yurttaşlara moral vermek amacıyla Barışın şehri Çanakkale’de hep birlikte ‘Barış ve Kardeşlik’ türkülerini söyleyeceklerini belirterek tüm yurttaşları Kardeş Türküler konserine davet etti.

Çetin Avcı İnşaat Emlak, Su As İnşaat ve Keskin Yapı A.Ş destekleriyle düzenlenecek Kardeş Türküler konserinin, Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezinde 26 Nisan cumartesi günü, 20.00’da başlayacağını ve davetiyelerin de sendika binasından temin edilebileceğini bildiren Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı İnal Akoğlu; yaptığı yazılı açıklamada; “Anadolu’da, Balkanlar’da ve Mezopotamya’da yaşayan farklı dil ve inançlara sahip halkların şarkılarını ve danslarını sahneye taşıyan Kardeş Türküler, Türklere, Kürtlere, Ermenilere, Süryanilere, Araplara, Rumlara, Romanlara, Makedonlara, Lazlara, Çerkeslere ve Gürcülere ait geleneksel şarkıları bu toprakların ruhunu kaybetmeden yeniden yorumluyor. Anadolu, Trakya ve Mezopotamya halklarına ait geleneklerden ve formlardan esinlenilerek yeni besteler, dans ve müzik gösterileri üreten Kardeş Türküler, bu topraklarda yaşam bulmuş geleneklerin zenginliğine, ortaklıklarına ve farklılıklarına dikkat çekmeye; farklı dillere ve kültürlere sahip insanları bir araya getirmeye, halklar ve inançlar arasında dönem dönem oluşan kutuplaşmaları ve önyargıları yok ederek kardeşlik köprüleri kurmaya çalışıyor.” dedi.

Bilet temin etmek için:

https://www.instagram.com/egitimsen17/

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.