Sitenin sağında bir giydirme reklam

Demirtaş Erdoğan’a seslendi: Van kararına 'dur' demenizi bekliyoruz

Gündem 02.04.2024 - 21:30, Güncelleme: 03.04.2024 - 01:59 63798+ kez okundu.
 

Demirtaş Erdoğan’a seslendi: Van kararına 'dur' demenizi bekliyoruz

HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Van kararı nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslendi, provokasyon uyarısında bulundu.
Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van Büyükşehir Belediyesi'nde Zeydan Karalar'ın yüzde 55 oy almasına rağmen belediye mazbatasının AKP'li adaya verilmesine ilişkin, cezaevinden mesaj gönderdi. Demirtaş mesajında, yakın zamandaki açıklamasıyla Kürt sorununun çözümünde birinci muhatabı olarak gösterdiği AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Seçim gecesi halkın iradesine saygı duyacağınızı ve mesajı aldığınızı belirtmiştiniz. Van'da yaşananlar sizin bu mesajlarınızla uyumlu değil maalesef. Halkın iradesine saygı duymak bu şekilde olmaz. Bu gidişata daha en başından dur demenizi bekliyoruz" dedi. Barış ve diyalog çağrısı yapan Demirtaş, "Tüm sorunların diyalog ve karşılıklı güven çerçevesinde çözümüne dönük iradeyi boşa çıkaran bu hukuksuz girişime, ülkenin Cumhurbaşkanı olarak dur demenizi bekliyoruz" açıklaması yaptı.  Demirtaş, Erdoğan’a seslendiği açıklamasında şu sözlerle provokasyona dikkat çekti: "Halkımız bu tutumuyla hücrelerimizi aydınlatmış, özgürlükteki ısrarıyla yakın geleceğin siyasi yol haritasını da çizmiştir. Ancak belli ki halkın kararlı iradesine halen saygı duymayanlar, geçen on yıldan ders almayanlar da var. Biz tüm hukuksuzluklara rağmen diyaloğun, barışın önünü açmaya çalışırken birileri ısrarla provokasyon peşinde koşmaktadır." Başak Demirtaş Van'a gidiyor Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş da yarın Van'a gideceğini açıkladı. Başak Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Van halkının kararına müdahale asla ama asla kabul edilemez" dedi. "Herkes halk iradesine saygı duymalı, herkes halkın kararını savunmalı" ifadelerini kullanan Demirtaş, "Halk iradesinin yanında olmak için yarın ben de Van'dayım" açıklaması yaptı.
HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Van kararı nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslendi, provokasyon uyarısında bulundu.

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van Büyükşehir Belediyesi'nde Zeydan Karalar'ın yüzde 55 oy almasına rağmen belediye mazbatasının AKP'li adaya verilmesine ilişkin, cezaevinden mesaj gönderdi.

Demirtaş mesajında, yakın zamandaki açıklamasıyla Kürt sorununun çözümünde birinci muhatabı olarak gösterdiği AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Seçim gecesi halkın iradesine saygı duyacağınızı ve mesajı aldığınızı belirtmiştiniz. Van'da yaşananlar sizin bu mesajlarınızla uyumlu değil maalesef. Halkın iradesine saygı duymak bu şekilde olmaz. Bu gidişata daha en başından dur demenizi bekliyoruz" dedi.

Barış ve diyalog çağrısı yapan Demirtaş, "Tüm sorunların diyalog ve karşılıklı güven çerçevesinde çözümüne dönük iradeyi boşa çıkaran bu hukuksuz girişime, ülkenin Cumhurbaşkanı olarak dur demenizi bekliyoruz" açıklaması yaptı. 

Demirtaş, Erdoğan’a seslendiği açıklamasında şu sözlerle provokasyona dikkat çekti: "Halkımız bu tutumuyla hücrelerimizi aydınlatmış, özgürlükteki ısrarıyla yakın geleceğin siyasi yol haritasını da çizmiştir. Ancak belli ki halkın kararlı iradesine halen saygı duymayanlar, geçen on yıldan ders almayanlar da var. Biz tüm hukuksuzluklara rağmen diyaloğun, barışın önünü açmaya çalışırken birileri ısrarla provokasyon peşinde koşmaktadır."

Başak Demirtaş Van'a gidiyor

Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş da yarın Van'a gideceğini açıkladı.

Başak Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada " Van halkının kararına müdahale asla ama asla kabul edilemez" dedi. "Herkes halk iradesine saygı duymalı, herkes halkın kararını savunmalı" ifadelerini kullanan Demirtaş, "Halk iradesinin yanında olmak için yarın ben de Van'dayım" açıklaması yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.