Sitenin sağında bir giydirme reklam

Gazze’de can kaybı 35 bini geçti

Gündem 12.05.2024 - 17:18, Güncelleme: 13.05.2024 - 01:18 49052+ kez okundu.
 

Gazze’de can kaybı 35 bini geçti

Siyonist katil İsrail’in 7 Ekim’den beri sürdürdüğü saldırılarda Gazze Şeridi’nde öldürülen Filistinli sayısı 35 bin 34, yaralananların sayısı ise 78 bin 755’e çıktı.
Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne 219 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin açıklama yaptı. İsrail ordusunun, Filistin’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı 35 bin 34’e yükseldi. Bu sayı dün, 34 bin 971 olarak açıklanmıştı. Yaralı sayısı ise yaklaşık 15 bini çocuk, 10 bini kadın olmak üzere 78 bin 755’e yükseldi. Açıklamada, hala enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurgulandı. Öte yandan, Filistin topraklarında faaliyet gösteren telekomünikasyon şirketlerinden Paltel Group, İsrail’in devam eden saldırılarının iletişimi bir kez daha etkilediğini duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, “Saldırılar sebebiyle Gazze Şeridi’nin güneyinde sabit internet hizmetlerinin kesildiğini duyurmaktan üzüntü duyuyoruz” denildi.
Siyonist katil İsrail’in 7 Ekim’den beri sürdürdüğü saldırılarda Gazze Şeridi’nde öldürülen Filistinli sayısı 35 bin 34, yaralananların sayısı ise 78 bin 755’e çıktı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne 219 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin açıklama yaptı.

İsrail ordusunun, Filistin’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı 35 bin 34’e yükseldi. Bu sayı dün, 34 bin 971 olarak açıklanmıştı. Yaralı sayısı ise yaklaşık 15 bini çocuk, 10 bini kadın olmak üzere 78 bin 755’e yükseldi.

Açıklamada, hala enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurgulandı.

Öte yandan, Filistin topraklarında faaliyet gösteren telekomünikasyon şirketlerinden Paltel Group, İsrail’in devam eden saldırılarının iletişimi bir kez daha etkilediğini duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, “Saldırılar sebebiyle Gazze Şeridi’nin güneyinde sabit internet hizmetlerinin kesildiğini duyurmaktan üzüntü duyuyoruz” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.