Sitenin sağında bir giydirme reklam

Veteriner Hekim Mustafa Yıldız: ‘Dişi hayvanlar kurban edilmesin’

(Web Sitesi) - Web Sitesi | 20.05.2024 - 17:26, Güncelleme: 20.05.2024 - 17:26 128+ kez okundu.
 

Veteriner Hekim Mustafa Yıldız: ‘Dişi hayvanlar kurban edilmesin’

SAKARYA (PHA) - Hasan GÜLER - Kurban Bayramı’na bir aydan az bir süre kala, veteriner hekim Mustafa Yıldız, vatandaşlara çağrıda bulundu. Yıldız, dişi hayvanların kurban edilmemesinin ülkenin hayvancılık geleceği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Yıldız, 16 Haziran’da başlayacak Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan seçimi konusunda vatandaşların tatlı bir telaş içinde olduğunu belirtti. Ülkemizin kurbanlık hayvan stoku konusunda yeterli olduğunu ifade eden Yıldız, hayvancılığın gelişmesi ve sürdürülebilir hale gelmesi için bazı önemli hususlara dikkat çekti. “Dişi Hayvanlar Kurban Edilmemeli” Veteriner hekim Mustafa Yıldız, damızlık değeri yüksek olan dişi büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kurbanlık olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, “Damızlık dişi hayvanlar olmadan hayvancılık gelişemez, aksine geri gider. Bu da halkımızın et ve süt ürünlerine ulaşmasında ciddi sorunlara yol açabilir” dedi. Yıldız, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da dişi hayvanların kurban edilmemesinin dinen bir sakıncası olmadığını açıkladığını hatırlatarak, “Günümüzde toplumun menfaati dikkate alınarak hayvan neslinin korunması, dişi hayvanların kurban edilmesinden kaynaklanan maddi kaybın önlenmesi gibi maslahatlar göz önünde bulundurularak dişi hayvanların kurban edilmesinin kısıtlanmasında dini bir sakınca bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı. “Hayvancılıkta İhracat Hedefi” Mustafa Yıldız, ülkemizin hayvancılık altyapısının güçlü olduğunu ve gerekli adımlar atıldığında hayvan ithal eden değil, ihraç eden bir ülke konumuna gelebileceğimizi belirtti. “Halkımızın her alanda olduğu gibi hayvancılıkta da dünyada lider ülke olmasını temenni ediyorum” diyen Yıldız, üreticilere bu konuda önemli görevler düştüğünü söyledi. Veteriner hekim Yıldız, vatandaşların güzel bir Kurban Bayramı geçirmesini dileyerek, hayvancılık sektörünün sürdürülebilirliğine katkı sağlamak adına dişi hayvanların kurban edilmemesi gerektiğini bir kez daha vurguladı. Kaynak : PHA
SAKARYA (PHA) - Hasan GÜLER - Kurban Bayramı’na bir aydan az bir süre kala, veteriner hekim Mustafa Yıldız, vatandaşlara çağrıda bulundu. Yıldız, dişi hayvanların kurban edilmemesinin ülkenin hayvancılık geleceği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Yıldız, 16 Haziran’da başlayacak Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan seçimi konusunda vatandaşların tatlı bir telaş içinde olduğunu belirtti. Ülkemizin kurbanlık hayvan stoku konusunda yeterli olduğunu ifade eden Yıldız, hayvancılığın gelişmesi ve sürdürülebilir hale gelmesi için bazı önemli hususlara dikkat çekti.

“Dişi Hayvanlar Kurban Edilmemeli”

Veteriner hekim Mustafa Yıldız, damızlık değeri yüksek olan dişi büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kurbanlık olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, “Damızlık dişi hayvanlar olmadan hayvancılık gelişemez, aksine geri gider. Bu da halkımızın et ve süt ürünlerine ulaşmasında ciddi sorunlara yol açabilir” dedi.

Yıldız, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da dişi hayvanların kurban edilmemesinin dinen bir sakıncası olmadığını açıkladığını hatırlatarak, “Günümüzde toplumun menfaati dikkate alınarak hayvan neslinin korunması, dişi hayvanların kurban edilmesinden kaynaklanan maddi kaybın önlenmesi gibi maslahatlar göz önünde bulundurularak dişi hayvanların kurban edilmesinin kısıtlanmasında dini bir sakınca bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

“Hayvancılıkta İhracat Hedefi”

Mustafa Yıldız, ülkemizin hayvancılık altyapısının güçlü olduğunu ve gerekli adımlar atıldığında hayvan ithal eden değil, ihraç eden bir ülke konumuna gelebileceğimizi belirtti. “Halkımızın her alanda olduğu gibi hayvancılıkta da dünyada lider ülke olmasını temenni ediyorum” diyen Yıldız, üreticilere bu konuda önemli görevler düştüğünü söyledi.

Veteriner hekim Yıldız, vatandaşların güzel bir Kurban Bayramı geçirmesini dileyerek, hayvancılık sektörünün sürdürülebilirliğine katkı sağlamak adına dişi hayvanların kurban edilmemesi gerektiğini bir kez daha vurguladı.

Kaynak : PHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.