Sitenin sağında bir giydirme reklam

Çanakkale'de Hakkari Belediyesi'ne Kayyum Atanmasına Tepki: "Belediyeler Halkındır, Gaspa İzin Vermeyeceğiz!"

Gündem 05.06.2024 - 20:35, Güncelleme: 05.06.2024 - 20:36 48851 kez okundu.
 

Çanakkale'de Hakkari Belediyesi'ne Kayyum Atanmasına Tepki: "Belediyeler Halkındır, Gaspa İzin Vermeyeceğiz!"

Çanakkale İskele Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasında, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması protesto edildi. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen açıklamada, demokratik süreçlerin hiçe sayılarak yapılan bu atamanın halkın iradesine karşı bir gasp olduğu vurgulandı.
Çanakkale İskele Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasında, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması protesto edildi. Basın açıklamasını İnsan Hakları Derneği (İHD) Çanakkale Şubesi yöneticisi Burak Akay yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen açıklamada, demokratik süreçlerin hiçe sayılarak yapılan bu atamanın halkın iradesine karşı bir gasp olduğu vurgulandı.   "AKP-MHP İktidarı Halka Karşı Suç İşliyor"   Burak Akay, AKP-MHP iktidarının yıllardır Kürt halkının iradesini yok saydığı ve yasaları askıya alarak fiili OHAL uygulamalarına devam ettiği ifade etti. "Kürtlerin seçme ve seçilme hakkı zorbalıkla ellerinden alınıyor, bu bir siyasi darbedir," dedi.   Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Gözaltında   Açıklamada, Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'ın sahte bir iddianameyle Van'da gözaltına alındığı ve belediyeye polis zoruyla kayyum atandığı belirtildi. "Bu bir kumpastır, iktidar yargı eliyle düzmece iddianamelerle belediyelerimizi işgal ediyor," şeklinde devam eden açıklamada, seçilmiş belediye başkanlarının halkın büyük desteğiyle göreve geldiği ve bu gaspların kabul edilemez olduğu vurgulandı.   "Çizgimiz Van Direnişidir"   Burak Akay, Van halkının daha önce benzer bir kayyum uygulamasına karşı gösterdiği direnişin örnek alınması gerektiğini ifade ederek, "Belediyelerimiz görkemli halk iradesinin yansıdığı alanlardır, bu alanlara halk düşmanlarının zorbalıkla yerleşmesine asla izin vermeyeceğiz," dedi.   Muhalefete Çağrı: "Darbeye Karşı Çıkın"   Açıklamada, Hakkari Belediyesi'ne yapılan müdahalenin Türkiye'nin yakın geleceğini belirleyeceği belirtilerek, muhalefet partileri ve demokratik kitle örgütleri darbeye karşı açık tavır almaya çağrıldı. "Kürdistan'da halk iradesi güvence altında değilse, Türkiye'de herkesin iradesi tehlike altındadır," denildi.   "AKP-MHP Faşist Rejimine Geçit Vermeyeceğiz"   Yapılan açıklamada, halkın iradesini tanımayan kayyum uygulamalarına karşı direniş çağrısı yinelendi. "Hiçbir irade halkın iradesinin üzerinde değildir, demokrasi kurallarına herkes uyacak," denilen açıklamada, halkın iradesini savunma kararlılığı vurgulandı.
Çanakkale İskele Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasında, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması protesto edildi. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen açıklamada, demokratik süreçlerin hiçe sayılarak yapılan bu atamanın halkın iradesine karşı bir gasp olduğu vurgulandı.

Çanakkale İskele Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasında, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması protesto edildi. Basın açıklamasını İnsan Hakları Derneği (İHD) Çanakkale Şubesi yöneticisi Burak Akay yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen açıklamada, demokratik süreçlerin hiçe sayılarak yapılan bu atamanın halkın iradesine karşı bir gasp olduğu vurgulandı.

 

"AKP-MHP İktidarı Halka Karşı Suç İşliyor"

 

Burak Akay, AKP-MHP iktidarının yıllardır Kürt halkının iradesini yok saydığı ve yasaları askıya alarak fiili OHAL uygulamalarına devam ettiği ifade etti. "Kürtlerin seçme ve seçilme hakkı zorbalıkla ellerinden alınıyor, bu bir siyasi darbedir," dedi.

 

Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Gözaltında

 

Açıklamada, Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'ın sahte bir iddianameyle Van'da gözaltına alındığı ve belediyeye polis zoruyla kayyum atandığı belirtildi. "Bu bir kumpastır, iktidar yargı eliyle düzmece iddianamelerle belediyelerimizi işgal ediyor," şeklinde devam eden açıklamada, seçilmiş belediye başkanlarının halkın büyük desteğiyle göreve geldiği ve bu gaspların kabul edilemez olduğu vurgulandı.

 

"Çizgimiz Van Direnişidir"

 

Burak Akay, Van halkının daha önce benzer bir kayyum uygulamasına karşı gösterdiği direnişin örnek alınması gerektiğini ifade ederek, "Belediyelerimiz görkemli halk iradesinin yansıdığı alanlardır, bu alanlara halk düşmanlarının zorbalıkla yerleşmesine asla izin vermeyeceğiz," dedi.

 

Muhalefete Çağrı: "Darbeye Karşı Çıkın"

 

Açıklamada, Hakkari Belediyesi'ne yapılan müdahalenin Türkiye'nin yakın geleceğini belirleyeceği belirtilerek, muhalefet partileri ve demokratik kitle örgütleri darbeye karşı açık tavır almaya çağrıldı. "Kürdistan'da halk iradesi güvence altında değilse, Türkiye'de herkesin iradesi tehlike altındadır," denildi.

 

"AKP-MHP Faşist Rejimine Geçit Vermeyeceğiz"

 

Yapılan açıklamada, halkın iradesini tanımayan kayyum uygulamalarına karşı direniş çağrısı yinelendi. "Hiçbir irade halkın iradesinin üzerinde değildir, demokrasi kurallarına herkes uyacak," denilen açıklamada, halkın iradesini savunma kararlılığı vurgulandı.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.