Sitenin sağında bir giydirme reklam

DİSK Emekli-Sen Çanakkale Şubesi'nden Enflasyon Tepkisi: "Gerçekleri Yansıtmıyor"

Gündem 09.07.2024 - 11:14, Güncelleme: 09.07.2024 - 11:15 48934+ kez okundu.
 

DİSK Emekli-Sen Çanakkale Şubesi'nden Enflasyon Tepkisi: "Gerçekleri Yansıtmıyor"

DİSK Emekli-Sen Çanakkale Şubesi, ücret, maaş ve aylıklara gelir gruplarının gıda enflasyonunu dikkate almadan, gerçek dışı resmi enflasyon oranlarında yapılan zamların işçilerin, emekçilerin ve emeklilerin yaşam koşullarını daha da ağırlaştırdığına dikkat çekti.
  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan yıllık enflasyon oranı yüzde 71,60 ve Ocak-Haziran 2024 dönemini kapsayan 6 aylık enflasyon oranı yüzde 24,73, DİSK Emekli-Sen Çanakkale Şubesi'nden sert tepki aldı. Şube tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu oranların bilimsel değerlendirmelerden uzak olduğu ve yaşam gerçekliğini yansıtmadığı vurgulandı. Açıklamada, TÜİK’in, DİSK tarafından açılan ve kazanılan davanın gerekliliklerini yerine getirmeyerek madde fiyat listesini açıklamayı reddettiği belirtildi. Ayrıca, TÜİK’in hissettirilen enflasyon oranını açıklamasa da DİSK-AR’ın araştırmasına göre emeklilerin gıda enflasyonunun yüzde 93,9 olduğu ifade edildi. DİSK Emekli-Sen Çanakkale Şubesi, ücret, maaş ve aylıklara gelir gruplarının gıda enflasyonunu dikkate almadan, gerçek dışı resmi enflasyon oranlarında yapılan zamların işçilerin, emekçilerin ve emeklilerin yaşam koşullarını daha da ağırlaştırdığına dikkat çekti. Açıklanan enflasyon oranları sonucunda işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranının yüzde 24,73, memur emeklilerine yapılacak zam oranının ise yüzde 19,31 olarak belirlendiği belirtildi.   “Erken Seçim İstiyoruz” Şube, bu zam oranlarının emeklileri ucuz ekmek kuyruklarına yönlendirdiğini ancak DİSK Emekli-Sen olarak erken seçim istediklerini duyurdu. Açıklamada, aylık 10 bin lira ile geçinmeye çalışan milyonlarca emeklinin açlık, yoksulluk ve sefalet içinde yaşadığı, sağlıklarını kaybettiği ve iş aramak zorunda kaldıkları vurgulandı. Hükümet sözcülerinin "hep birlikte bedel ödeyeceğimizi" ve enflasyondaki düşüşle alım gücünün artacağını söylemelerine tepki gösterildi.   “İktidarın Dayattığı Yaşamı Kabul Etmeyeceğiz” DİSK Emekli-Sen Çanakkale Şubesi, bir yanda resmi enflasyonun 5,4 puan altında zam alan memurlar ve memur emeklileri, diğer yanda yüzde 0 zam oranına mahkum edilen asgari ücretliler ve kök aylığı 8 bin liranın altında olan işçi emeklileri bulunduğunu ifade etti. Açıklamada, iktidarın mal ve hizmetlere getirdiği yeni vergi artışları ile emekçileri ölüm sınırında bir yaşama ittiği belirtildi. Şube, iktidara yönelik tepkisini dile getirerek tüm hak ve taleplerini daha güçlü savunacaklarını, örgütlü mücadelelerini büyüteceklerini ve insan onuruna yakışır bir emeklilik için her alanda erken seçim talep edeceklerini duyurdu. Açıklamada, "Halkın ekmeği halkın sofrasında kalacak, çare halk olacak; gidecek olan sizsiniz" ifadelerine yer verildi. DİSK Emekli-Sen Çanakkale Şubesi, aydınlık bir gelecek, tasasız bir gençlik ve huzurlu bir emeklilik için erken seçim çağrısını yükselteceklerini belirtti.
DİSK Emekli-Sen Çanakkale Şubesi, ücret, maaş ve aylıklara gelir gruplarının gıda enflasyonunu dikkate almadan, gerçek dışı resmi enflasyon oranlarında yapılan zamların işçilerin, emekçilerin ve emeklilerin yaşam koşullarını daha da ağırlaştırdığına dikkat çekti.

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan yıllık enflasyon oranı yüzde 71,60 ve Ocak-Haziran 2024 dönemini kapsayan 6 aylık enflasyon oranı yüzde 24,73, DİSK Emekli-Sen Çanakkale Şubesi'nden sert tepki aldı. Şube tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu oranların bilimsel değerlendirmelerden uzak olduğu ve yaşam gerçekliğini yansıtmadığı vurgulandı.

Açıklamada, TÜİK’in, DİSK tarafından açılan ve kazanılan davanın gerekliliklerini yerine getirmeyerek madde fiyat listesini açıklamayı reddettiği belirtildi. Ayrıca, TÜİK’in hissettirilen enflasyon oranını açıklamasa da DİSK-AR’ın araştırmasına göre emeklilerin gıda enflasyonunun yüzde 93,9 olduğu ifade edildi.

DİSK Emekli-Sen Çanakkale Şubesi, ücret, maaş ve aylıklara gelir gruplarının gıda enflasyonunu dikkate almadan, gerçek dışı resmi enflasyon oranlarında yapılan zamların işçilerin, emekçilerin ve emeklilerin yaşam koşullarını daha da ağırlaştırdığına dikkat çekti. Açıklanan enflasyon oranları sonucunda işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranının yüzde 24,73, memur emeklilerine yapılacak zam oranının ise yüzde 19,31 olarak belirlendiği belirtildi.

 

“Erken Seçim İstiyoruz”

Şube, bu zam oranlarının emeklileri ucuz ekmek kuyruklarına yönlendirdiğini ancak DİSK Emekli-Sen olarak erken seçim istediklerini duyurdu. Açıklamada, aylık 10 bin lira ile geçinmeye çalışan milyonlarca emeklinin açlık, yoksulluk ve sefalet içinde yaşadığı, sağlıklarını kaybettiği ve iş aramak zorunda kaldıkları vurgulandı. Hükümet sözcülerinin "hep birlikte bedel ödeyeceğimizi" ve enflasyondaki düşüşle alım gücünün artacağını söylemelerine tepki gösterildi.

 

“İktidarın Dayattığı Yaşamı Kabul Etmeyeceğiz”

DİSK Emekli-Sen Çanakkale Şubesi, bir yanda resmi enflasyonun 5,4 puan altında zam alan memurlar ve memur emeklileri, diğer yanda yüzde 0 zam oranına mahkum edilen asgari ücretliler ve kök aylığı 8 bin liranın altında olan işçi emeklileri bulunduğunu ifade etti. Açıklamada, iktidarın mal ve hizmetlere getirdiği yeni vergi artışları ile emekçileri ölüm sınırında bir yaşama ittiği belirtildi.

Şube, iktidara yönelik tepkisini dile getirerek tüm hak ve taleplerini daha güçlü savunacaklarını, örgütlü mücadelelerini büyüteceklerini ve insan onuruna yakışır bir emeklilik için her alanda erken seçim talep edeceklerini duyurdu. Açıklamada, "Halkın ekmeği halkın sofrasında kalacak, çare halk olacak; gidecek olan sizsiniz" ifadelerine yer verildi. DİSK Emekli-Sen Çanakkale Şubesi, aydınlık bir gelecek, tasasız bir gençlik ve huzurlu bir emeklilik için erken seçim çağrısını yükselteceklerini belirtti.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.