Sitenin sağında bir giydirme reklam

İsias Otel’de hayatını kaybeden canlar için hatıra ormanı

(Web Sitesi) - Web Sitesi | 09.09.2024 - 13:47, Güncelleme: 09.09.2024 - 13:47 88 kez okundu.
 

İsias Otel’de hayatını kaybeden canlar için hatıra ormanı

ÇANAKKALE (PHA) - Mustafa TEKİN - 6 Şubat depreminde Adıyaman’daki İsias Otel’de hayatını kaybeden turist rehberleri ve diğer canlar için anma etkinliği düzenlendi. Anmada, Çanakkale Rehberler Odası tarafından oluşturulan hatıra ormanına dikkat çekilerek, kayıpların isimlerinin fidanlarla yaşatılması vurgulandı.
Etkinlikte konuşan aileler ve yetkililer, Çanakkale Rehberler Odası’nın oluşturduğu hatıra ormanı için teşekkür ederek, kayıpların anısını yaşatmanın önemine değindiler. Hayatının başında olan bu gençlerin başarılarının, anıların yeşeren fidanlarla sürdürülmeye çalışıldığı ifade edildi. Ancak, onların hedeflerinin ve hayallerinin yarıda kaldığı, bu fidanların üzerindeki isimlerin aileler için tarifsiz bir acı kaynağı olduğu belirtildi. "Adalet Çağrısı" Anmada, İsias Otel faciasının sorumlularının yargılanması ve gerekli cezaların verilmesi için sürdürülen mücadelenin devam edeceği vurgulandı. Rehberler İçin Adalet Platformu ve Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, 22 Ekim’de görülecek duruşmaya dikkat çekerek, davanın olası kast ile görülmesi için kararlılıkla çalıştıklarını ifade etti. Bu büyük acıya neden olan herkesin, 72 canın bedelini en ağır şekilde ödemesi gerektiği kaydedildi. Geçtiğimiz hafta İsias Otel enkazında yapılan yeni keşifler ve karot testi de etkinlikte dile getirildi. Yeni bulguların, bu acı olayın bilim ve hukuk ışığında aydınlatılmasına katkı sağlayacağı ve tüm sorumluların adalet önünde hesap vereceği belirtildi. Anmada, rehber odalarına ve Türkiye Rehberler Birliği'ne destek çağrısı yapılarak, bu mücadelede dayanışmanın önemi vurgulandı. Katılımcılar, adaletin kaybedilen canlara olan borçları olduğunu ifade ederek, yanlarında olan herkese teşekkür ettiler. Kaynak : PHA
ÇANAKKALE (PHA) - Mustafa TEKİN - 6 Şubat depreminde Adıyaman’daki İsias Otel’de hayatını kaybeden turist rehberleri ve diğer canlar için anma etkinliği düzenlendi. Anmada, Çanakkale Rehberler Odası tarafından oluşturulan hatıra ormanına dikkat çekilerek, kayıpların isimlerinin fidanlarla yaşatılması vurgulandı.

Etkinlikte konuşan aileler ve yetkililer, Çanakkale Rehberler Odası’nın oluşturduğu hatıra ormanı için teşekkür ederek, kayıpların anısını yaşatmanın önemine değindiler. Hayatının başında olan bu gençlerin başarılarının, anıların yeşeren fidanlarla sürdürülmeye çalışıldığı ifade edildi. Ancak, onların hedeflerinin ve hayallerinin yarıda kaldığı, bu fidanların üzerindeki isimlerin aileler için tarifsiz bir acı kaynağı olduğu belirtildi.

"Adalet Çağrısı"

Anmada, İsias Otel faciasının sorumlularının yargılanması ve gerekli cezaların verilmesi için sürdürülen mücadelenin devam edeceği vurgulandı. Rehberler İçin Adalet Platformu ve Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, 22 Ekim’de görülecek duruşmaya dikkat çekerek, davanın olası kast ile görülmesi için kararlılıkla çalıştıklarını ifade etti. Bu büyük acıya neden olan herkesin, 72 canın bedelini en ağır şekilde ödemesi gerektiği kaydedildi.

Geçtiğimiz hafta İsias Otel enkazında yapılan yeni keşifler ve karot testi de etkinlikte dile getirildi. Yeni bulguların, bu acı olayın bilim ve hukuk ışığında aydınlatılmasına katkı sağlayacağı ve tüm sorumluların adalet önünde hesap vereceği belirtildi.

Anmada, rehber odalarına ve Türkiye Rehberler Birliği'ne destek çağrısı yapılarak, bu mücadelede dayanışmanın önemi vurgulandı. Katılımcılar, adaletin kaybedilen canlara olan borçları olduğunu ifade ederek, yanlarında olan herkese teşekkür ettiler.

Kaynak : PHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.