Sitenin sağında bir giydirme reklam

Demokratik Alevi Dernekleri Olağanüstü Kongre Yaptı: “İnancımıza Yönelik Katliamlar Devam Ediyor”

Gündem 16.09.2024 - 09:11, Güncelleme: 16.09.2024 - 09:11 39063 kez okundu.
 

Demokratik Alevi Dernekleri Olağanüstü Kongre Yaptı: “İnancımıza Yönelik Katliamlar Devam Ediyor”

Kongre, Diyarbakır’da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran ile tüm masum çocuklara ithaf edildi.
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Genel Merkezi, şubeleşme çalışmaları kapsamında Dersim’de olağanüstü kongre gerçekleştirdi. Kongre, Diyarbakır’da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran ile tüm masum çocuklara ithaf edildi. Kongre, Şıx Çoban Ocağı Piri İbrahim Kete’nin okuduğu gülbeng ile başladı ve ardından DAD Eş Genel Başkanları Kadriye Doğan ve Zeynel Kete’nin açılış konuşmalarıyla devam etti.   “İnancımızın Özüyle Kalması İçin Mücadele Ediyoruz” DAD Eş Genel Başkanı Kadriye Doğan, Alevilerin ve Kürtlerin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, inançlarını ve kimliklerini koruma mücadelesi verdiklerini vurguladı. Doğan, “Dünyanın yeniden dizayn edildiği bu süreçte, inancımızın özüyle kalması için ağır bir sorumluluk taşıyoruz. Bu kongre, örgütlenme ve güçlü bir çalışma seferberliğinin başlangıcı olacak” dedi. “Ocak Kültürümüz Ortadan Kaldırılmaya Çalışılıyor” DAD Eş Genel Başkanı Zeynel Kete ise kongrenin hukuki bir eksiklikten kaynaklandığını ifade ederek, Dersim’de kutsal topraklarda olduklarını hatırlattı. Kete, Alevilere yönelik tarihsel katliamların devam ettiğini vurgulayarak, "Ocak kültürümüz ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Son dönemde Dersim’de oluşturulan Pirler Meclisi gibi yapılar, inancımıza ait kavramların içini boşaltıyor. Alevilerin meclisi 40’lar Meclisi’dir, cemlerimizde kararlar ikrar ve rızalıkla alınır" dedi. Kete, inançlarına ve kültürlerine yönelik kültürel soykırım politikalarının sürdüğünü belirterek, bu direniş damarının baskılara rağmen yok edilemediğini vurguladı. DAD Genel Merkez Yönetim Listesi Zeynel Kete Kadriye Doğan İnanç Dolu Nadide Yallı Asil Benler Meral Gökokuş Emirali Genç Fethiye Yıldırım Ahmet Güden Kibar Köse Hüseyin Ozan
Kongre, Diyarbakır’da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran ile tüm masum çocuklara ithaf edildi.

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Genel Merkezi, şubeleşme çalışmaları kapsamında Dersim’de olağanüstü kongre gerçekleştirdi. Kongre, Diyarbakır’da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran ile tüm masum çocuklara ithaf edildi.

Kongre, Şıx Çoban Ocağı Piri İbrahim Kete’nin okuduğu gülbeng ile başladı ve ardından DAD Eş Genel Başkanları Kadriye Doğan ve Zeynel Kete’nin açılış konuşmalarıyla devam etti.

 

“İnancımızın Özüyle Kalması İçin Mücadele Ediyoruz”

DAD Eş Genel Başkanı Kadriye Doğan, Alevilerin ve Kürtlerin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, inançlarını ve kimliklerini koruma mücadelesi verdiklerini vurguladı. Doğan, “Dünyanın yeniden dizayn edildiği bu süreçte, inancımızın özüyle kalması için ağır bir sorumluluk taşıyoruz. Bu kongre, örgütlenme ve güçlü bir çalışma seferberliğinin başlangıcı olacak” dedi.

“Ocak Kültürümüz Ortadan Kaldırılmaya Çalışılıyor”

DAD Eş Genel Başkanı Zeynel Kete ise kongrenin hukuki bir eksiklikten kaynaklandığını ifade ederek, Dersim’de kutsal topraklarda olduklarını hatırlattı. Kete, Alevilere yönelik tarihsel katliamların devam ettiğini vurgulayarak, "Ocak kültürümüz ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Son dönemde Dersim’de oluşturulan Pirler Meclisi gibi yapılar, inancımıza ait kavramların içini boşaltıyor. Alevilerin meclisi 40’lar Meclisi’dir, cemlerimizde kararlar ikrar ve rızalıkla alınır" dedi.

Kete, inançlarına ve kültürlerine yönelik kültürel soykırım politikalarının sürdüğünü belirterek, bu direniş damarının baskılara rağmen yok edilemediğini vurguladı.

DAD Genel Merkez Yönetim Listesi

  • Zeynel Kete
  • Kadriye Doğan
  • İnanç Dolu
  • Nadide Yallı
  • Asil Benler
  • Meral Gökokuş
  • Emirali Genç
  • Fethiye Yıldırım
  • Ahmet Güden
  • Kibar Köse
  • Hüseyin Ozan
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.