Sitenin sağında bir giydirme reklam

Biden: "ABD, İsrail'in İran'ın Nükleer Tesislerine Saldırısını Desteklemeyecek"

Gündem 02.10.2024 - 20:23, Güncelleme: 03.10.2024 - 02:03 38627 kez okundu.
 

Biden: "ABD, İsrail'in İran'ın Nükleer Tesislerine Saldırısını Desteklemeyecek"

ABD Başkanı Joe Biden, son dönemde tırmanan Orta Doğu gerilimleriyle ilgili önemli bir açıklama yaparak, Amerika Birleşik Devletleri'nin İsrail’in İran’ın nükleer tesislerine yönelik bir saldırısını desteklemeyeceğini belirtti. Biden’ın bu açıklaması, bölgede büyük bir çatışma riskini önleme amacı taşıyor ve ABD'nin diplomatik yollarla çözüm arayışını vurguluyor.
Biden: "İran Sınırları Aştı, Yaptırımlar Uygulanacak"   ABD Başkanı Joe Biden, İran’ın son dönemdeki eylemleriyle sınırları aştığını belirterek, ülkeye yeni yaptırımlar uygulanacağını açıkladı. Biden, nükleer sahalara yönelik herhangi bir saldırıyı desteklemeyeceğini vurgularken, İsrail ile bölgedeki gerilime dair diplomatik adımlar atılacağını duyurdu. Başkan Biden, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, İran’ın faaliyetlerinin uluslararası sınırları ihlal ettiğini söyledi. Biden, “İran, sınırları aşarak uluslararası toplumu tahrik ediyor. Bu nedenle, İran’a yeni yaptırımlar uygulanacak” ifadelerini kullandı.   "İran'ın Nükleer Tesislerine Yapılacak Saldırıyı Desteklemeyeceğim" Biden, özellikle İran’ın nükleer faaliyetlerine yönelik herhangi bir askeri operasyonu desteklemeyeceğini açıkça dile getirdi. Başkan, “İran’daki nükleer sahalara yapılacak hiçbir saldırıyı desteklemeyeceğim” dedi. Bu açıklama, ABD’nin, İsrail’in İran’ın nükleer tesislerine yönelik olası bir saldırısına karşı mesafeli bir duruş sergileyeceğini ortaya koyuyor.   Biden ve İsrail Başbakanı Görüşecek Başkan Biden, ayrıca yakın zamanda İsrail Başbakanı ile bir görüşme gerçekleştireceğini açıkladı. Bu görüşmede, bölgedeki gerilimin ve İran’a verilecek yanıtın detaylı olarak ele alınacağını belirten Biden, “İsrail Başbakanı ile yakın zamanda konuşacağım ve birlikte olayın mahiyetini tartışacağız. Ancak yanıtın orantılı olması gerekiyor” ifadeleriyle, olası tepkilerin ölçülü olmasına dikkat çekti. Biden’ın açıklamaları, İran-İsrail geriliminin tırmandığı bir dönemde geldi. İran’ın son dönemdeki eylemleri uluslararası camiada endişe yaratırken, ABD’nin uygulayacağı yeni yaptırımlar ve İsrail ile yapılacak görüşmeler, bölgedeki diplomatik dengeyi şekillendirecek gibi görünüyor.
ABD Başkanı Joe Biden, son dönemde tırmanan Orta Doğu gerilimleriyle ilgili önemli bir açıklama yaparak, Amerika Birleşik Devletleri'nin İsrail’in İran’ın nükleer tesislerine yönelik bir saldırısını desteklemeyeceğini belirtti. Biden’ın bu açıklaması, bölgede büyük bir çatışma riskini önleme amacı taşıyor ve ABD'nin diplomatik yollarla çözüm arayışını vurguluyor.

Biden: "İran Sınırları Aştı, Yaptırımlar Uygulanacak"

 

ABD Başkanı Joe Biden, İran’ın son dönemdeki eylemleriyle sınırları aştığını belirterek, ülkeye yeni yaptırımlar uygulanacağını açıkladı. Biden, nükleer sahalara yönelik herhangi bir saldırıyı desteklemeyeceğini vurgularken, İsrail ile bölgedeki gerilime dair diplomatik adımlar atılacağını duyurdu.

Başkan Biden, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, İran’ın faaliyetlerinin uluslararası sınırları ihlal ettiğini söyledi. Biden, “İran, sınırları aşarak uluslararası toplumu tahrik ediyor. Bu nedenle, İran’a yeni yaptırımlar uygulanacak” ifadelerini kullandı.

 

"İran'ın Nükleer Tesislerine Yapılacak Saldırıyı Desteklemeyeceğim"

Biden, özellikle İran’ın nükleer faaliyetlerine yönelik herhangi bir askeri operasyonu desteklemeyeceğini açıkça dile getirdi. Başkan, “İran’daki nükleer sahalara yapılacak hiçbir saldırıyı desteklemeyeceğim” dedi. Bu açıklama, ABD’nin, İsrail’in İran’ın nükleer tesislerine yönelik olası bir saldırısına karşı mesafeli bir duruş sergileyeceğini ortaya koyuyor.

 

Biden ve İsrail Başbakanı Görüşecek

Başkan Biden, ayrıca yakın zamanda İsrail Başbakanı ile bir görüşme gerçekleştireceğini açıkladı. Bu görüşmede, bölgedeki gerilimin ve İran’a verilecek yanıtın detaylı olarak ele alınacağını belirten Biden, “İsrail Başbakanı ile yakın zamanda konuşacağım ve birlikte olayın mahiyetini tartışacağız. Ancak yanıtın orantılı olması gerekiyor” ifadeleriyle, olası tepkilerin ölçülü olmasına dikkat çekti.

Biden’ın açıklamaları, İran-İsrail geriliminin tırmandığı bir dönemde geldi. İran’ın son dönemdeki eylemleri uluslararası camiada endişe yaratırken, ABD’nin uygulayacağı yeni yaptırımlar ve İsrail ile yapılacak görüşmeler, bölgedeki diplomatik dengeyi şekillendirecek gibi görünüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.