Sitenin sağında bir giydirme reklam

Adana'daki Engelli Spor Kulüplerine Büyükşehir Belediye’sinden Destek Krizi:

Spor (Web Sitesi) - Web Sitesi | 25.09.2024 - 11:18, Güncelleme: 25.09.2024 - 12:48 38758 kez okundu.
 

Adana'daki Engelli Spor Kulüplerine Büyükşehir Belediye’sinden Destek Krizi:

Aydın Didim'de düzenlenecek olan Bocce Türkiye Kupası’na katılmak için Adana’daki engelli spor kulüplerinden sporcular, Adana Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi’nden ulaşım desteği talep etti. Ancak bu talep geri çevrildi.
Aydın Didim'de düzenlenecek olan Bocce Türkiye Kupası’na katılmak için Adana’daki engelli spor kulüplerinden sporcular, Adana Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi’nden ulaşım desteği talep etti. Ancak bu talep geri çevrildi. Adana'dan yarışmaya katılması planlanan 7 engelli spor kulübünden 6’sı kendi imkanlarıyla yarışmaya katılırken, maddi imkansızlıklar nedeniyle 1 kulüp katılım sağlayamadı. Adana karması olarak belirlenen 20 engelli sporcunun belediyelerden ulaşım desteği alamaması, sporcular ve aileleri tarafından üzüntüyle karşılandı. Bu durum, engelli sporcuların önündeki en büyük engellerden birinin yerel yönetimlerden yeterli desteği görememek olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Atlas Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Zehra Özdal Eruçar, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla olaya tepki gösterdi. Eruçar, "Hiçbir belediyeye teşekkür etmiyorum" diyerek yerel yönetimlere sitem etti. Özellikle Adana Büyükşehir Belediyesi’nin engelli sporculara destek vermemesine dikkat çeken Eruçar, Paris Olimpiyatları’nda Adana’yı temsil edecek sporcuların fotoğrafları Gençlik Spor Bakanlığı tarafından kentin muhtelif noktalarına ve bilboard reklam panolarına  hem tanıtmak hem de başarı dilemek amaçlı   astıkları fotoğrafının dahi  Adana büyükşehir belediyesi tarafından indirildiğini belirtti.   Eruçar’dan Sert Tepki: "Destek Görememek Üzücü" Eruçar, "Engelli sporcuların en büyük engellerinden biri, yerel yönetimlerle yaşanan iletişim ve destek sorunları. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin engelli sporculara hiçbir şekilde destek vermemesi son derece üzücü" dedi. Yarışmaya kendi imkanlarıyla katılabilen sporcular, bu zorluklara rağmen Aydın’da Adana’yı temsil etmek için mücadele edecek.   Engelli Sporcuların Mücadelesi Sürüyor Bocce Türkiye Kupası’nda Adana’yı temsil edecek olan sporcular, yerel yönetimlerden bekledikleri desteği alamasa da, kendi imkanlarıyla mücadelelerini sürdürecek. Engelli sporcular, maddi ve manevi zorluklara rağmen hem Adana’yı hem de Türkiye'yi ulusal ve uluslararası platformlarda temsil etmeye devam edecek.
Aydın Didim'de düzenlenecek olan Bocce Türkiye Kupası’na katılmak için Adana’daki engelli spor kulüplerinden sporcular, Adana Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi’nden ulaşım desteği talep etti. Ancak bu talep geri çevrildi.

Aydın Didim'de düzenlenecek olan Bocce Türkiye Kupası’na katılmak için Adana’daki engelli spor kulüplerinden sporcular, Adana Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi’nden ulaşım desteği talep etti. Ancak bu talep geri çevrildi. Adana'dan yarışmaya katılması planlanan 7 engelli spor kulübünden 6’sı kendi imkanlarıyla yarışmaya katılırken, maddi imkansızlıklar nedeniyle 1 kulüp katılım sağlayamadı.

Adana karması olarak belirlenen 20 engelli sporcunun belediyelerden ulaşım desteği alamaması, sporcular ve aileleri tarafından üzüntüyle karşılandı. Bu durum, engelli sporcuların önündeki en büyük engellerden birinin yerel yönetimlerden yeterli desteği görememek olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Atlas Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Zehra Özdal Eruçar, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla olaya tepki gösterdi. Eruçar, "Hiçbir belediyeye teşekkür etmiyorum" diyerek yerel yönetimlere sitem etti. Özellikle Adana Büyükşehir Belediyesi’nin engelli sporculara destek vermemesine dikkat çeken Eruçar, Paris Olimpiyatları’nda Adana’yı temsil edecek sporcuların fotoğrafları Gençlik Spor Bakanlığı tarafından kentin muhtelif noktalarına ve bilboard reklam panolarına  hem tanıtmak hem de başarı dilemek amaçlı   astıkları fotoğrafının dahi  Adana büyükşehir belediyesi tarafından indirildiğini belirtti.

 

Eruçar’dan Sert Tepki: "Destek Görememek Üzücü"

Eruçar, "Engelli sporcuların en büyük engellerinden biri, yerel yönetimlerle yaşanan iletişim ve destek sorunları. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin engelli sporculara hiçbir şekilde destek vermemesi son derece üzücü" dedi. Yarışmaya kendi imkanlarıyla katılabilen sporcular, bu zorluklara rağmen Aydın’da Adana’yı temsil etmek için mücadele edecek.

 

Engelli Sporcuların Mücadelesi Sürüyor

Bocce Türkiye Kupası’nda Adana’yı temsil edecek olan sporcular, yerel yönetimlerden bekledikleri desteği alamasa da, kendi imkanlarıyla mücadelelerini sürdürecek. Engelli sporcular, maddi ve manevi zorluklara rağmen hem Adana’yı hem de Türkiye'yi ulusal ve uluslararası platformlarda temsil etmeye devam edecek.

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.