Sitenin sağında bir giydirme reklam

Asgari ücrette ilk toplantı sona erdi: 'Masada rakam yok'

Ekonomi 13.06.2023 - 20:17, Güncelleme: 14.06.2023 - 00:17 56372+ kez okundu.
 

Asgari ücrette ilk toplantı sona erdi: 'Masada rakam yok'

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının ardından ara zam için rakam telaffuz edilmedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğindeki Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına, işçi tarafını temsilen Türk-İş, patron kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katıldı. Toplantının ardından konuşan Türk-İş Heyet Başkanı Veli Solak, şu bilgileri verdi: "Bayramdan önce bitmesini istiyoruz. Toplantı yarın, akşam, ertesi gün olabilir. Tarih yok. Bizim talebimiz, Türkiye yüzyılına yakışır, bir an önce toplantının bitmesi. Asgari ücretin; günün şartlarına göre, ekonomik krize göre, ev kiralarına, hayat pahalılığına göre güncellenmesini istiyoruz. Resmi belgeler istendi. Açıklama yapacağız, herhangi bir rakam yok."  İlk toplantı öncesinde Bakan Işıkhan, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile görüşmüştü. Ara zam konusunda mutabık olduklarını söyleyen Akkol, "Görüşümüz hızlı şekilde hızlı ve üçlü mutabakatla bu süreci tamamlamak arzusundayız. Mutabakat sağlamayı umuyoruz. Bayram öncesi asgari ücreti halletmeyi hedefliyoruz" demişti.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının ardından ara zam için rakam telaffuz edilmedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğindeki  Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına, işçi tarafını temsilen Türk-İş, patron kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katıldı.

Toplantının ardından konuşan Türk-İş Heyet Başkanı Veli Solak, şu bilgileri verdi:

"Bayramdan önce bitmesini istiyoruz. Toplantı yarın, akşam, ertesi gün olabilir. Tarih yok. Bizim talebimiz, Türkiye yüzyılına yakışır, bir an önce toplantının bitmesi. Asgari ücretin; günün şartlarına göre, ekonomik krize göre, ev kiralarına, hayat pahalılığına göre güncellenmesini istiyoruz. Resmi belgeler istendi. Açıklama yapacağız, herhangi bir rakam yok." 

İlk toplantı öncesinde Bakan Işıkhan, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile görüşmüştü. Ara zam konusunda mutabık olduklarını söyleyen Akkol, "Görüşümüz hızlı şekilde hızlı ve üçlü mutabakatla bu süreci tamamlamak arzusundayız. Mutabakat sağlamayı umuyoruz. Bayram öncesi asgari ücreti halletmeyi hedefliyoruz" demişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.