Sitenin sağında bir giydirme reklam

“BOZCAADA'NIN BUGÜNÜNÜ DEĞİL YARININI PLANLAYACAĞIZ”

Seçim 18.03.2024 - 12:50, Güncelleme: 18.03.2024 - 13:44 43196+ kez okundu.
 

“BOZCAADA'NIN BUGÜNÜNÜ DEĞİL YARININI PLANLAYACAĞIZ”

TİP Bozcada Belediye Başkan Adayı Aykut Turgal, Bozcada’nın bugününü değil, yarınını planlayacaklarını vurgulayarak sıfır atık çalışmasıyla mobil ve sabit atık istasyonları kurularak belediyenin temizlik organizasyonunu yeniden planlayacaklarını söyledi.
Belediyenin kurumsal yapısını da oluşturacaklarını ifade eden Türkiye İşçi Partisi (TİP) Bozcaada Belediye Başkan Adayı Aykut Turgal, yaptığı açıklama da 31 mart günü yapılacak yerel seçimlerini kazanmasının ardından Bozcaada için yapacaklarını sıraladı. Belediye’de çalışan emekçilerin işine devam etmesiyle alakalı en ufak bir kayğısının olmaması gerektiğini de vurgulayan Turgal, “Fakat Bozcaada Belediyesi'nde bizden sonra hiçbir ATM personelinin olmayacağını ayrıca belirtmek isterim.” Dedi.   Türkiye'nin ilk sıfır atık adasının Bozcaada olacağını bildiren TİP Adayı Aykut Turgal şu ifadelere yer verdi: “Adada üretilen tüm çöpleri geri dönüştürecek belediyenin temizlik organizasyonunu buna uygun olarak yeniden planlayacağız. Ada'daki çöpleri, evlerimizden adadaki turizm işletmelerine kadar yerinde ayrıştıracak, kuracağımız sabit ve mobil atık istasyonlarında toplayacağız. Yapacağımız düşük maliyetli yatırımlar ile çöplerimizden kompost gübre, sokakta yaşayan dostlarımız için kedi-köpek maması, pelet yakıt ve cam üreteceğiz.Büyüdüğünde dikili bağ kütüğü olmayan tek bir dadamız kalmayacak. Bozcaada'da yapılan tüm etkinliklerimiz, kültür sanat alanındaki tüm faaliyetlerimiz ile dadalarımıza dokunacak ekolojiyi, doğayı, bağcılığı, balıkçılığı, hayvan sevgisini dadalarımıza daha çocukken aşılayacağız. Belediyede istihdam ettiğimiz eğitimci personelimiz, eğitim kurumları ve STK'lar ile yaptığımız ortak çalışmalar ile liseye her evladımızı bir spor dalında uzmanlaşmış, yabancı dili iyi seviyede ve bir enstürmanı rahatlıkla çalıyor şekilde göndereceğiz.”   “Turizm Master Planı'nı Hayata Geçireceğiz” Bozcaada'nın saldırgan turizme kurban gitmesine müsade etmeyeceğini kaydederek tamamlanmış Turizm Master Planı'nı hayata geçireceğini söyleyen Turgal, “Desibel seviyesi umursamaksızın son ses yapılan müzikler sonucu oluşan ses kirliliğini gerekli denetlemelerle sona erdireceğiz. Adayı sadece dolar işareti olarak gören, mafyatik vb. işletmeci portföyü yerine, eski günlerdeki gibi yaşayıp, para kazandığı adayı güzelleştirdikçe sürdürülebilir bir ticari hayatı olacağını bilen, adada yaşamaktan ve yaşama katkı sağlamaktan mutluluk duyan, komşuluk bilinci içerisinde ada dostu işletmeci portföyü ile güncelleyeceğiz. Bozcaada'nın yazılı ve yazılı olmayan kuralları olacak. Ada sakinlerinin huzur içerisinde yaşadığı, gelen misafirlerimizin hem eğlenebildiği, hem huzur içerisinde dinlenebildiği bir Bozcaada'yı birlikte çalışarak yaratacağız. Kaçak konaklama işletmeleri sonucunda kimlik bildirimi yapılmamasından kaynaklanan emniyet sorunu, Bozcaada'nın kapasitesinin üzerinde konaklama sayılarına ulaşılması ve adanın en önemli sorunlardan biri olan konut sorunlarına son vereceğiz. Son olarak ada içinde trafiği bitirebilmemiz ve otopark sorununu ada dışında çözüp misafirlerimizi elektrikli ring araçlarla ada merkezine bıraktığımız Liman Projesi'nin hayata geçmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” Dedi.
TİP Bozcada Belediye Başkan Adayı Aykut Turgal, Bozcada’nın bugününü değil, yarınını planlayacaklarını vurgulayarak sıfır atık çalışmasıyla mobil ve sabit atık istasyonları kurularak belediyenin temizlik organizasyonunu yeniden planlayacaklarını söyledi.

Belediyenin kurumsal yapısını da oluşturacaklarını ifade eden Türkiye İşçi Partisi (TİP) Bozcaada Belediye Başkan Adayı Aykut Turgal, yaptığı açıklama da 31 mart günü yapılacak yerel seçimlerini kazanmasının ardından Bozcaada için yapacaklarını sıraladı.

Belediye’de çalışan emekçilerin işine devam etmesiyle alakalı en ufak bir kayğısının olmaması gerektiğini de vurgulayan Turgal, “Fakat Bozcaada Belediyesi'nde bizden sonra hiçbir ATM personelinin olmayacağını ayrıca belirtmek isterim.” Dedi.

 

Türkiye'nin ilk sıfır atık adasının Bozcaada olacağını bildiren TİP Adayı Aykut Turgal şu ifadelere yer verdi: “Adada üretilen tüm çöpleri geri dönüştürecek belediyenin temizlik organizasyonunu buna uygun olarak yeniden planlayacağız. Ada'daki çöpleri, evlerimizden adadaki turizm işletmelerine kadar yerinde ayrıştıracak, kuracağımız sabit ve mobil atık istasyonlarında toplayacağız. Yapacağımız düşük maliyetli yatırımlar ile çöplerimizden kompost gübre, sokakta yaşayan dostlarımız için kedi-köpek maması, pelet yakıt ve cam üreteceğiz.Büyüdüğünde dikili bağ kütüğü olmayan tek bir dadamız kalmayacak. Bozcaada'da yapılan tüm etkinliklerimiz, kültür sanat alanındaki tüm faaliyetlerimiz ile dadalarımıza dokunacak ekolojiyi, doğayı, bağcılığı, balıkçılığı, hayvan sevgisini dadalarımıza daha çocukken aşılayacağız. Belediyede istihdam ettiğimiz eğitimci personelimiz, eğitim kurumları ve STK'lar ile yaptığımız ortak çalışmalar ile liseye her evladımızı bir spor dalında uzmanlaşmış, yabancı dili iyi seviyede ve bir enstürmanı rahatlıkla çalıyor şekilde göndereceğiz.”

 

“Turizm Master Planı'nı Hayata Geçireceğiz”

Bozcaada'nın saldırgan turizme kurban gitmesine müsade etmeyeceğini kaydederek tamamlanmış Turizm Master Planı'nı hayata geçireceğini söyleyen Turgal, “Desibel seviyesi umursamaksızın son ses yapılan müzikler sonucu oluşan ses kirliliğini gerekli denetlemelerle sona erdireceğiz. Adayı sadece dolar işareti olarak gören, mafyatik vb. işletmeci portföyü yerine, eski günlerdeki gibi yaşayıp, para kazandığı adayı güzelleştirdikçe sürdürülebilir bir ticari hayatı olacağını bilen, adada yaşamaktan ve yaşama katkı sağlamaktan mutluluk duyan, komşuluk bilinci içerisinde ada dostu işletmeci portföyü ile güncelleyeceğiz. Bozcaada'nın yazılı ve yazılı olmayan kuralları olacak. Ada sakinlerinin huzur içerisinde yaşadığı, gelen misafirlerimizin hem eğlenebildiği, hem huzur içerisinde dinlenebildiği bir Bozcaada'yı birlikte çalışarak yaratacağız. Kaçak konaklama işletmeleri sonucunda kimlik bildirimi yapılmamasından kaynaklanan emniyet sorunu, Bozcaada'nın kapasitesinin üzerinde konaklama sayılarına ulaşılması ve adanın en önemli sorunlardan biri olan konut sorunlarına son vereceğiz. Son olarak ada içinde trafiği bitirebilmemiz ve otopark sorununu ada dışında çözüp misafirlerimizi elektrikli ring araçlarla ada merkezine bıraktığımız Liman Projesi'nin hayata geçmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” Dedi.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.