Sitenin sağında bir giydirme reklam

Can Atalay tahliye olacak mı?

Gündem 17.05.2023 - 12:58, Güncelleme: 17.05.2023 - 12:58 36511+ kez okundu.
 

Can Atalay tahliye olacak mı?

Geçen yıl görülen Gezi davasında 18 yıl hapis cezası alan ve 1 yıldır tutuklu olan Avukat Can Atalay, TİP listelerinden Hatay milletvekili seçilerek Meclis'e girmeye hak kazandı.
Milletvekili seçilerek Meclis'e girmeye hak kazanan isimler arasında Gezi davası tutuklusu Avukat Can Atalay da bulunuyor. Atalay, Hatay'da Türkiye İşçi Partisi (TİP) listelerinden seçimi kazandı. Peki Can Atalay için bundan sonraki hukuki süreç nasıl işleyecek? Yanıtı haberimizde...   Geçen yıl görülen Gezi davasında 18 yıl hapis cezası alan ve 1 yıldır tutuklu olan Avukat Can Atalay, TİP listelerinden Hatay milletvekili seçilerek Meclis'e girmeye hak kazandı. Peki Atalay hakkındaki hukuki süreç nasıl işleyecek, tahliye olacak mı? Hukukçular bu noktada Anayasa'nın ilgili maddelerini işaret ediyor. Anayasa'nın 83. maddesine göre milletvekilleri Meclis'in kararı olmadıkça tutuklanamıyor ve yargılanamıyor. Atalay'la ilgili öncelikle yargılandığı mahkemeye başvurularak tahliyesi istenecek. Olumsuz bir karar çıkması halinde ise Can Atalay'ın avukatları seçilme hakkının ihlal edildiği ve tutukluluğun makul süreyi aştığı iddiası ile Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.
Geçen yıl görülen Gezi davasında 18 yıl hapis cezası alan ve 1 yıldır tutuklu olan Avukat Can Atalay, TİP listelerinden Hatay milletvekili seçilerek Meclis'e girmeye hak kazandı.

Milletvekili seçilerek Meclis'e girmeye hak kazanan isimler arasında Gezi davası tutuklusu Avukat Can Atalay da bulunuyor. Atalay, Hatay'da Türkiye İşçi Partisi (TİP) listelerinden seçimi kazandı. Peki Can Atalay için bundan sonraki hukuki süreç nasıl işleyecek? Yanıtı haberimizde...

 

Geçen yıl görülen Gezi davasında 18 yıl hapis cezası alan ve 1 yıldır tutuklu olan Avukat Can Atalay, TİP listelerinden Hatay milletvekili seçilerek Meclis'e girmeye hak kazandı.

Peki Atalay hakkındaki hukuki süreç nasıl işleyecek, tahliye olacak mı?

Hukukçular bu noktada Anayasa'nın ilgili maddelerini işaret ediyor.

Anayasa'nın 83. maddesine göre milletvekilleri Meclis'in kararı olmadıkça tutuklanamıyor ve yargılanamıyor.

Atalay'la ilgili öncelikle yargılandığı mahkemeye başvurularak tahliyesi istenecek.

Olumsuz bir karar çıkması halinde ise Can Atalay'ın avukatları seçilme hakkının ihlal edildiği ve tutukluluğun makul süreyi aştığı iddiası ile Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.