Sitenin sağında bir giydirme reklam

Çanakkale Kadın Platformundan Dr. Ayşe Güneş’e Destek.

Kadın 05.04.2023 - 19:48, Güncelleme: 14.05.2023 - 02:02 1278+ kez okundu.
 

Çanakkale Kadın Platformundan Dr. Ayşe Güneş’e Destek.

Çanakkale Kadın Platformu, eski eşi tarafından kesici aletle saldırıya uğrayan Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşe Güneş'e destek vermek için bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.
Kadın Dayanışması ve Örgütlü Mücadelemizle, Erkek Şiddetine Geçit Vermeyeceğiz!   Çanakkale Kadın Platformu, 1 Nisan’da Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi acil servisi eski eşi tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan Çanakkale Tabip Odası Dr. Ayşe Güneş’e destek vermek için Mümtaz Pirinççiler Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Çanakkale Kadın Platformu, eski eşi tarafından kesici aletle saldırıya uğrayan Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşe Güneş için bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında; “Biz kadınlar yaşamın her alanında, her geçen gün hızla artan erkek şiddeti ile mücadele ediyoruz. Haklarımıza ve hayatlarımıza yönelik saldırılara sürekli bir yenisi ekleniyor. Failler aklanıyor, mağdurlar suçlanıyor.” denildi. Mümtaz Pirinççiler Meydanı’nda bir araya gelen Çanakkale Kadın Platformu bileşenleri adına basın açıklamasını Simay Ada Kart, okudu. Yıllardır kadınlara yönelik şiddetin ortaya çıkmadan önlenebileceğini, şiddet uygulayanlar cezalandırılmadan caydırıcı olunamayacağını, şiddete karşı kurumların koordinasyon içinde çalışması ve görevini ihmal eden görevliler hakkında işlem yapılması gerektiğini, tüm bunların mümkün olabilmesi ve kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak için bir siyasi iradenin şart olduğunu söylüyoruz.” şeklinde konuşan Çanakkale Kadın Platformu Sözcüsü Simay Ada Kart, “Bugün buradan kadın dayanışmasından, örgütlü mücadelemizden aldığımız güç ile yeniden haykırıyoruz. Bir kişi daha eksilmeyecek, erkek şiddetine geçit vermeyeceğiz” ifadelerine yer verdiği basın açıklamasının devamında: “Bugün buradan kadın dayanışmasından, örgütlü mücadelemizden aldığımız güç ile yeniden haykırıyoruz. Bir kişi daha eksilmeyecek, erkek şiddetine geçit vermeyeceğiz. Dr. Niyazi Akay tıpkı cezasızlık politikalarıyla devlet tarafından adeta ödüllendirilen diğer fail erkekler gibi hala elini kolunu sallayarak gezmektedir. Ayşe Güneş'in veya bir başka kadının canına tekrar kast etmeyeceğinin garantisi yoktur. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hükümleri tamamıyla işletilerek, acilen yakalanmalı ve tutuklanmalıdır. Aksi takdirde, geçici koruma tedbiri olarak elektronik kelepçe uygulaması yapılmalı ve bir daha üyemize yaklaşmaması sağlanmalıdır. Etkin, hızlı, adil bir soruşturma ve kovuşturma neticesinde hak ettiği en ağır cezayı almalıdır. Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi tarafından hızlı, etkin ve adil bir disiplin soruşturması yapılmalıdır. Eski eşin gecikmeksizin başka bir ile naklen tayin kararı alınmalıdır. Olaya tanık olanların da ifadesine başvurularak, hak ettiği en ağır disiplin cezası verilmelidir. Kız kardeşimizin çalıştığı işyerine bir süreliğine polis veya özel güvenlik görevlisi tahsis edilmelidir.” Dedi. Çanakkale Kadın Platformu olarak tüm güçleri ile  Dr. Ayşe GÜNEŞ’in yanında olduklarını kaydeden Kart; sürecin takipçisi olamaya devam edeceklerini bildirdi.
Çanakkale Kadın Platformu, eski eşi tarafından kesici aletle saldırıya uğrayan Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşe Güneş'e destek vermek için bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kadın Dayanışması ve Örgütlü Mücadelemizle, Erkek Şiddetine Geçit Vermeyeceğiz!

 

Çanakkale Kadın Platformu, 1 Nisan’da Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi acil servisi eski eşi tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan Çanakkale Tabip Odası Dr. Ayşe Güneş’e destek vermek için Mümtaz Pirinççiler Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

Çanakkale Kadın Platformu, eski eşi tarafından kesici aletle saldırıya uğrayan Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşe Güneş için bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasında; “Biz kadınlar yaşamın her alanında, her geçen gün hızla artan erkek şiddeti ile mücadele ediyoruz. Haklarımıza ve hayatlarımıza yönelik saldırılara sürekli bir yenisi ekleniyor. Failler aklanıyor, mağdurlar suçlanıyor.” denildi.

Mümtaz Pirinççiler Meydanı’nda bir araya gelen Çanakkale Kadın Platformu bileşenleri adına basın açıklamasını Simay Ada Kart, okudu.

Yıllardır kadınlara yönelik şiddetin ortaya çıkmadan önlenebileceğini, şiddet uygulayanlar cezalandırılmadan caydırıcı olunamayacağını, şiddete karşı kurumların koordinasyon içinde çalışması ve görevini ihmal eden görevliler hakkında işlem yapılması gerektiğini, tüm bunların mümkün olabilmesi ve kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak için bir siyasi iradenin şart olduğunu söylüyoruz.” şeklinde konuşan Çanakkale Kadın Platformu Sözcüsü Simay Ada Kart, “Bugün buradan kadın dayanışmasından, örgütlü mücadelemizden aldığımız güç ile yeniden haykırıyoruz. Bir kişi daha eksilmeyecek, erkek şiddetine geçit vermeyeceğiz” ifadelerine yer verdiği basın açıklamasının devamında: “Bugün buradan kadın dayanışmasından, örgütlü mücadelemizden aldığımız güç ile yeniden haykırıyoruz. Bir kişi daha eksilmeyecek, erkek şiddetine geçit vermeyeceğiz. Dr. Niyazi Akay tıpkı cezasızlık politikalarıyla devlet tarafından adeta ödüllendirilen diğer fail erkekler gibi hala elini kolunu sallayarak gezmektedir. Ayşe Güneş'in veya bir başka kadının canına tekrar kast etmeyeceğinin garantisi yoktur. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hükümleri tamamıyla işletilerek, acilen yakalanmalı ve tutuklanmalıdır. Aksi takdirde, geçici koruma tedbiri olarak elektronik kelepçe uygulaması yapılmalı ve bir daha üyemize yaklaşmaması sağlanmalıdır. Etkin, hızlı, adil bir soruşturma ve kovuşturma neticesinde hak ettiği en ağır cezayı almalıdır. Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi tarafından hızlı, etkin ve adil bir disiplin soruşturması yapılmalıdır. Eski eşin gecikmeksizin başka bir ile naklen tayin kararı alınmalıdır. Olaya tanık olanların da ifadesine başvurularak, hak ettiği en ağır disiplin cezası verilmelidir. Kız kardeşimizin çalıştığı işyerine bir süreliğine polis veya özel güvenlik görevlisi tahsis edilmelidir.” Dedi.

Çanakkale Kadın Platformu olarak tüm güçleri ile  Dr. Ayşe GÜNEŞ’in yanında olduklarını kaydeden Kart; sürecin takipçisi olamaya devam edeceklerini bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.