Sitenin sağında bir giydirme reklam

Çanakkale Öğrenci Gençlik Örgütleri'nden Özgürlük Yürüyüşü

Gündem 23.05.2024 - 20:24, Güncelleme: 24.05.2024 - 15:08 57235+ kez okundu.
 

Çanakkale Öğrenci Gençlik Örgütleri'nden Özgürlük Yürüyüşü

1 Mayıs günü Taksim de kutlanmak istenen İşçi Bayramının engellemesi sırasında çıkan olaylar sonucu tutuklanan ve hala tutuklu bulunan 27 kişi için Çanakkale’de özgürlük çağrısı yapıldı.
Çanakkale’de öğrenci gençlik örgütleri, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Taksim’de yaşanan direnişe destek vermek ve tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılması amacıyla yürüyüş düzenledi. Golf Çay Bahçesi önünden başlayan yürüyüş, iskele meydanına kadar sürdü. Yürüyüş sonunda gençlik örgütleri adına konuşan Kürşat Berk Yurtsever, güçlü mesajlar verdi.   Yurtsever, yaptığı basın açıklamasında, "1 Mayıs 2024, Taksim'de binlerin direnişiyle yankılandı. Taksim, hafızalarımızda Gezi Direnişi'nin milyonlarca insanın iradesiyle özdeşleşen mekanı, işçi sınıfının mücadele alanı ve özgürlük talebinin simgesidir," dedi.   Gençlik Örgütlerinden Güçlü Mesaj Açıklamada, Yurtsever, sömürüye ve aşağılanmaya karşı çıkan işçilerin, "Emeğimiz, bedenimiz, varoluşlarımız bizimdir" diyerek isyan eden kadınların ve LGBTİ+'ların, Van'da iradesi gasbedilmek istenen Kürt halkının, baskı ve yasaklarla sindirilmeye çalışılan üniversite öğrencilerinin direnişlerinin Taksim'de yankılandığını ifade etti.   "Biz üniversiteliler olarak özgürlüğümüz, çalınan yaşamlarımız, barınma, beslenme ve ulaşım hakkımız için Taksim'de isyan sesini yükselttik," diyen Yurtseven, öğrencilerin maruz kaldığı geleceksizlik politikalarına ve kayyum rektörlerle üniversitelere yönelik artan baskılara karşı direndiklerini belirtti. "Taksim yolunda intihara sürüklenen, ihmallerle katledilen, geçinemeyen sıra arkadaşlarımızın öfkesiyle yürüdük. Karşımıza çıkan ise barikatlar ve yasaklar oldu," şeklinde konuştu.   Saray’ın Baskıcı Politikalarına Tepki Yurtseven, Saray’ın işçi sınıfının her hak mücadelesine yasak ve baskılarla karşılık verdiğini söyledi. "Bir gece yarısı İstanbul Sözleşmesi'nden çıkıp kadınları katleden, failleri koruyan, üniversitelileri geleceksizliğe ve intihara sürükleyen, baskı ve yasaklarla öğrencileri sindirmeye çalışan, rant ve talan politikalarıyla doğayı katleden, Kürt halkına savaş politikaları uygulayan Saray'ın korkulu rüyası, bizim 'artık yeter' diyerek direnişe geçmemizdir," dedi.   Direnişin Suçu: Özgürlük Talebi 1 Mayıs sonrasında başlayan ev baskınlarıyla birçok kişinin gözaltına alınıp tutuklandığını hatırlatan Yurtseven, tutuklananların dosyalarında "direnme suçu" işlediklerinin yazdığını belirtti. "Taksim'i halka kapatanlar suçludur, özgürlük isteyenler değil. Barikatları kabul etmeyenler değil, direnenlere saldıranlar suçludur," ifadelerini kullandı.   Mücadeleye Devam Çağrısı Yurtseven, tüm üniversite öğrencilerini hukuksuzluğa karşı ses çıkarmaya ve her alanda mücadeleye çağırdı. "İşçi sınıfının, ezilenlerin ve sömürülenlerin dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs'a, milyonların mücadele alanı Taksim'e, özgürlükleri için direnen üniversitelilere özgürlük!" diyerek açıklamasını sonlandırdı.    
1 Mayıs günü Taksim de kutlanmak istenen İşçi Bayramının engellemesi sırasında çıkan olaylar sonucu tutuklanan ve hala tutuklu bulunan 27 kişi için Çanakkale’de özgürlük çağrısı yapıldı.

Çanakkale’de öğrenci gençlik örgütleri, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Taksim’de yaşanan direnişe destek vermek ve tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılması amacıyla yürüyüş düzenledi. Golf Çay Bahçesi önünden başlayan yürüyüş, iskele meydanına kadar sürdü. Yürüyüş sonunda gençlik örgütleri adına konuşan Kürşat Berk Yurtsever, güçlü mesajlar verdi.

 

Yurtsever, yaptığı basın açıklamasında, " 1 Mayıs 2024, Taksim'de binlerin direnişiyle yankılandı. Taksim, hafızalarımızda Gezi Direnişi'nin milyonlarca insanın iradesiyle özdeşleşen mekanı, işçi sınıfının mücadele alanı ve özgürlük talebinin simgesidir," dedi.

 

Gençlik Örgütlerinden Güçlü Mesaj

Açıklamada, Yurtsever, sömürüye ve aşağılanmaya karşı çıkan işçilerin, "Emeğimiz, bedenimiz, varoluşlarımız bizimdir" diyerek isyan eden kadınların ve LGBTİ+'ların, Van'da iradesi gasbedilmek istenen Kürt halkının, baskı ve yasaklarla sindirilmeye çalışılan üniversite öğrencilerinin direnişlerinin Taksim'de yankılandığını ifade etti.

 

"Biz üniversiteliler olarak özgürlüğümüz, çalınan yaşamlarımız, barınma, beslenme ve ulaşım hakkımız için Taksim'de isyan sesini yükselttik," diyen Yurtseven, öğrencilerin maruz kaldığı geleceksizlik politikalarına ve kayyum rektörlerle üniversitelere yönelik artan baskılara karşı direndiklerini belirtti. " Taksim yolunda intihara sürüklenen, ihmallerle katledilen, geçinemeyen sıra arkadaşlarımızın öfkesiyle yürüdük. Karşımıza çıkan ise barikatlar ve yasaklar oldu," şeklinde konuştu.

 

Saray’ın Baskıcı Politikalarına Tepki

Yurtseven, Saray’ın işçi sınıfının her hak mücadelesine yasak ve baskılarla karşılık verdiğini söyledi. "Bir gece yarısı İstanbul Sözleşmesi'nden çıkıp kadınları katleden, failleri koruyan, üniversitelileri geleceksizliğe ve intihara sürükleyen, baskı ve yasaklarla öğrencileri sindirmeye çalışan, rant ve talan politikalarıyla doğayı katleden, Kürt halkına savaş politikaları uygulayan Saray'ın korkulu rüyası, bizim 'artık yeter' diyerek direnişe geçmemizdir," dedi.

 

Direnişin Suçu: Özgürlük Talebi

1 Mayıs sonrasında başlayan ev baskınlarıyla birçok kişinin gözaltına alınıp tutuklandığını hatırlatan Yurtseven, tutuklananların dosyalarında "direnme suçu" işlediklerinin yazdığını belirtti. "Taksim'i halka kapatanlar suçludur, özgürlük isteyenler değil. Barikatları kabul etmeyenler değil, direnenlere saldıranlar suçludur," ifadelerini kullandı.

 

Mücadeleye Devam Çağrısı

Yurtseven, tüm üniversite öğrencilerini hukuksuzluğa karşı ses çıkarmaya ve her alanda mücadeleye çağırdı. "İşçi sınıfının, ezilenlerin ve sömürülenlerin dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs'a, milyonların mücadele alanı Taksim'e, özgürlükleri için direnen üniversitelilere özgürlük!" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.