Sitenin sağında bir giydirme reklam

Çanakkale'de Berkin Elvan Uçurtma Şenliği yapıldı.

Gündem 23.04.2023 - 18:15, Güncelleme: 14.05.2023 - 02:02 1618+ kez okundu.
 

Çanakkale'de Berkin Elvan Uçurtma Şenliği yapıldı.

Berkin Elvan Uçurtma Şenliği’nin dokuzuncusu Çanakkale Özgürlük Parkı'nda yapıldı.
  TKP tarafından Çanakkale’de 2014 yılından buyana düzenlenen Berkin Elvan Uçurtma Şenliği’nin dokuzuncusu Çanakkale Özgürlük Parkı'nda çocukların, ailelerinin ve milletvekili adaylarının katılımı ile gerçekleşti. Türkiye Kominist Partisi (TKP) Çanakkale İl Teşkilatı tarafından her yıl 23 Nisan’da düzenlenen ve geleneksel hale gelen Berkin Elvan Uçurtma Şenliği’nin 9’uncusu gerçekleşti. Esenler Mahallesi Özgürlük Parkı’nda düzenlenen uçutma şenliğine aileleri ile birlikte katılan çocuklar gün   hazırladıkları uçurtmalarla gökyüzünü renklendirdi.  Berkin Elvan Uçurtma Şenliğinde konuşma yapan Türkiye Kominist Partisi (TKP) Çanakkale Milletvekili Adayı Nevin Aslan, uçurtma şenliğine adını veren Berkin Elvan’ın 2014 yılında kafasına gelen bir gaz kapsülü sonucu yaralanarak uzun bir yaşam mücadelesinin sonunda yitirdiklerini belirterek Berkin Elvan’ın anısını yaşatmak için de 2014 yılından bu yana uçurtma şenliği düzenlediklerini bildirdi. TKP Çanakkale Milletvekili Adayı Nevin Aslan konuşmasının devamında şunlara söyledi: “Bugün 23 nisan. Çocuklar neşe ile dolmalı. Ama çocuklarımız çocuk işçiliği yapıyor. Binlerce çocuğumuz çocuk işçisi. Bugün 23 nisan ama tecavüze uğrayan onlarca çocuğumuz var. Bu sadece çocuğun rızası vardı. Yada bir kereden bir şey olmaz denilip geçiştirilen, iğrenç bir sistem. Bugün 23 nisan ama bu ülkede çocuk gelinler var. 12 yaşında 13 yaşında kızlarımızı gelin eden bu düzeni biz muhakkak değiştirmek zorundayız. 23 nisanlarda biz çocuklarımıza özgüradil bir düzen bırakmak istiyorsak, onlar bizden hesap sormasın diyorsak bu dünyayı, bu sistemi el birliği ile değiştirmek zorundayız. Kadın cinayetlerini hepimiz biliyoruz. Her gün onlarca kadınımız katlediliyor. Bunları kader deyip yada fıtratta var deyip geçiştiren bu düzen kadınların ölümünün temek taşlarını oluşturuyor. Biz kadın cinayetlerinin kader değil siyasi olduğunu biliyoruz. Ve bu düzenin değiştirilmesi gerektiğine inanıyoruz.
Berkin Elvan Uçurtma Şenliği’nin dokuzuncusu Çanakkale Özgürlük Parkı'nda yapıldı.

 

TKP tarafından Çanakkale’de 2014 yılından buyana düzenlenen Berkin Elvan Uçurtma Şenliği’nin dokuzuncusu Çanakkale Özgürlük Parkı'nda çocukların, ailelerinin ve milletvekili adaylarının katılımı ile gerçekleşti.

Türkiye Kominist Partisi (TKP) Çanakkale İl Teşkilatı tarafından her yıl 23 Nisan’da düzenlenen ve geleneksel hale gelen Berkin Elvan Uçurtma Şenliği’nin 9’uncusu gerçekleşti. Esenler Mahallesi Özgürlük Parkı’nda düzenlenen uçutma şenliğine aileleri ile birlikte katılan çocuklar gün   hazırladıkları uçurtmalarla gökyüzünü renklendirdi. 

Berkin Elvan Uçurtma Şenliğinde konuşma yapan Türkiye Kominist Partisi (TKP) Çanakkale Milletvekili Adayı Nevin Aslan, uçurtma şenliğine adını veren Berkin Elvan’ın 2014 yılında kafasına gelen bir gaz kapsülü sonucu yaralanarak uzun bir yaşam mücadelesinin sonunda yitirdiklerini belirterek Berkin Elvan’ın anısını yaşatmak için de 2014 yılından bu yana uçurtma şenliği düzenlediklerini bildirdi.

TKP Çanakkale Milletvekili Adayı Nevin Aslan konuşmasının devamında şunlara söyledi: “Bugün 23 nisan. Çocuklar neşe ile dolmalı. Ama çocuklarımız çocuk işçiliği yapıyor. Binlerce çocuğumuz çocuk işçisi. Bugün 23 nisan ama tecavüze uğrayan onlarca çocuğumuz var. Bu sadece çocuğun rızası vardı. Yada bir kereden bir şey olmaz denilip geçiştirilen, iğrenç bir sistem. Bugün 23 nisan ama bu ülkede çocuk gelinler var. 12 yaşında 13 yaşında kızlarımızı gelin eden bu düzeni biz muhakkak değiştirmek zorundayız. 23 nisanlarda biz çocuklarımıza özgüradil bir düzen bırakmak istiyorsak, onlar bizden hesap sormasın diyorsak bu dünyayı, bu sistemi el birliği ile değiştirmek zorundayız. Kadın cinayetlerini hepimiz biliyoruz. Her gün onlarca kadınımız katlediliyor. Bunları kader deyip yada fıtratta var deyip geçiştiren bu düzen kadınların ölümünün temek taşlarını oluşturuyor. Biz kadın cinayetlerinin kader değil siyasi olduğunu biliyoruz. Ve bu düzenin değiştirilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.