Sitenin sağında bir giydirme reklam

Cengiz Holding'e ait madende göçük sonrası TKP'den açıklama: 'Hesabını soracağız'

Emek 23.11.2023 - 18:00, Güncelleme: 23.11.2023 - 22:00 36192+ kez okundu.
 

Cengiz Holding'e ait madende göçük sonrası TKP'den açıklama: 'Hesabını soracağız'

Cengiz Holding'in işlettiği Eti Bakır maden ocağındaki göçükte 3 işçinin yaşamını yitirmesi üzerine TKP'den yapılan açıklamada "Her bir iş cinayetinin takipçisi olacak, hesabını soracağız" denildi.
Siirt'in Şirvan ilçesinde Cengiz Holding'e ait Eti Bakır maden ocağında 3 işçinin ölümüne ve 2 işçinin yaralanmasına yol açan göçükle ilgili Türkiye Komünist Partisi'nden (TKP) bir açıklama yapıldı. 2016 yılında yine aynı sahada yaşanan heyelan sonucunda 16 işçinin yaşamını yitirdiği hatırlatılan açıklamada "Aradan geçen zaman zarfında yeterli önlemlerin alınmadığı, işçilerin güvenliğini sağlayacak adımların atılmadığı anlaşılmaktadır" denildi. Denetimleri düzenli yapılmayan maden ocaklarının, alınmayan önlemlerin ve patronların kâr hırsının bedelini emekçilerin canlarıyla ödediğine işaret edilen açıklamada şöyle denildi: "Emekçilerin alınteri ile kurulduktan sonra özelleştirilerek önce Ciner Grup’a ardından da Cengiz Holding’e peşkeş çekilen Siirt’teki maden sahalarındaki emekçilerin yaşamlarını kaybetmesine sessiz kalmayacağız. Her bir iş cinayetinin takipçisi olacak, hesabını soracağız."
Cengiz Holding'in işlettiği Eti Bakır maden ocağındaki göçükte 3 işçinin yaşamını yitirmesi üzerine TKP'den yapılan açıklamada "Her bir iş cinayetinin takipçisi olacak, hesabını soracağız" denildi.

Siirt'in Şirvan ilçesinde Cengiz Holding'e ait Eti Bakır  maden ocağında 3 işçinin ölümüne ve 2 işçinin yaralanmasına yol açan göçükle ilgili Türkiye Komünist Partisi'nden (TKP) bir açıklama yapıldı.

2016 yılında yine aynı sahada yaşanan heyelan sonucunda 16 işçinin yaşamını yitirdiği hatırlatılan açıklamada "Aradan geçen zaman zarfında yeterli önlemlerin alınmadığı, işçilerin güvenliğini sağlayacak adımların atılmadığı anlaşılmaktadır" denildi.

Denetimleri düzenli yapılmayan maden ocaklarının, alınmayan önlemlerin ve patronların kâr hırsının bedelini emekçilerin canlarıyla ödediğine işaret edilen açıklamada şöyle denildi:

"Emekçilerin alınteri ile kurulduktan sonra özelleştirilerek önce Ciner Grup’a ardından da Cengiz Holding’e peşkeş çekilen Siirt’teki maden sahalarındaki emekçilerin yaşamlarını kaybetmesine sessiz kalmayacağız. Her bir iş cinayetinin takipçisi olacak, hesabını soracağız."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.