Sitenin sağında bir giydirme reklam

DEM Parti vekili linçten döndü, YRP'liler darp edildi

Seçim 31.03.2024 - 11:20, Güncelleme: 31.03.2024 - 16:30 46112+ kez okundu.
 

DEM Parti vekili linçten döndü, YRP'liler darp edildi

Urfa'nın Halfeti ilçesinde toplu oy kullanma iddiaları üzerine 2 okulda itiraz edildi, oy kullanma işlemleri durduruldu.
Seçmenlerin sandık başına gittiği yerel seçimlere dair usulsüzlük haberleri gelmeye başladı. Urfa'nın Halfeti ilçesindeki Hilalli İlköğretim Okulu ve Özmüş Ortaokulunda toplu oy kullanıldığı iddia edildi. Mezopotamya Ajansı'nın edindiği bilgiye göre, sabah saat 05.00’te Hilalli İlköğretim Okulu’nun etrafını saran ve silahlı oldukları öğrenilen bir grup, okulda bulunan müşahitleri okuldan çıkararak toplu oy kullandı. Müşahitlerin tehdit edilerek çıkarıldığı okulda, itiraz eden 2 Yeniden Refah Partili müşahidi darbedildi. 600 seçmenin bulunduğu mahallede yapılan usulsüzlüğe ilişkin tutanak tutulurken, itirazlar üzerine sandıkta oy kullanma işlemi durduruldu. Durumdan haberdar olup okula gelen DEM Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, mevcut belediye başkanı ve adayı Şeref Albayrak, korumaları ve taraftarlarının saldırısına uğradı. Linç edilmekten son anda kurtulan Öcalan ve DEM Partililerin okuldaki bekleyişi sürerken, İl Seçim Kurulundan bir hakimin konu hakkında görevlendirildiği öğrenildi. Öte yandan Halfeti Belediye Başkanı ve AKP adayı Şeref Albayrak ve beraberindeki 100 kişi kırsal Talikan (Özmüş) mahallesindeki ortaokulda birlikte oy kullanmaya çalıştı. DEM Parti'nin yaptığı itiraza göre, 07.50 sıralarında okula gelen ve birçoğu mahalle kütüğüne kayıtlı olmayan 100 kişinin beraberlerinde getirdikleri zarf ve pusulalarla oy kullandıkları belirtildi. Durumu kayıt altına almak isteyen DEM Parti müşahidi darbedilerek telefonundaki görüntülerin silindiği belirtildi. Okulun etrafı jandarma ile sarılırken, içeride bulunan tüm görevlilerin dışarı çıkarıldığı öğrenildi. Burada da oy kullanma işleminin durdurulduğu öğrenildi. İlçenin Savaşan kırsal mahallesinde de toplu oy kullanıldığı yönünde bilgiler söz konusu. 
Urfa'nın Halfeti ilçesinde toplu oy kullanma iddiaları üzerine 2 okulda itiraz edildi, oy kullanma işlemleri durduruldu.

Seçmenlerin sandık başına gittiği yerel seçimlere dair usulsüzlük haberleri gelmeye başladı. Urfa'nın Halfeti ilçesindeki Hilalli İlköğretim Okulu ve Özmüş Ortaokulunda toplu oy kullanıldığı iddia edildi.

Mezopotamya Ajansı'nın edindiği bilgiye göre, sabah saat 05.00’te Hilalli İlköğretim Okulu’nun etrafını saran ve silahlı oldukları öğrenilen bir grup, okulda bulunan müşahitleri okuldan çıkararak toplu oy kullandı. Müşahitlerin tehdit edilerek çıkarıldığı okulda, itiraz eden 2 Yeniden Refah Partili müşahidi darbedildi. 600 seçmenin bulunduğu mahallede yapılan usulsüzlüğe ilişkin tutanak tutulurken, itirazlar üzerine sandıkta oy kullanma işlemi durduruldu.

Durumdan haberdar olup okula gelen DEM Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, mevcut belediye başkanı ve adayı Şeref Albayrak, korumaları ve taraftarlarının saldırısına uğradı. Linç edilmekten son anda kurtulan Öcalan ve DEM Partililerin okuldaki bekleyişi sürerken, İl Seçim Kurulundan bir hakimin konu hakkında görevlendirildiği öğrenildi.

Öte yandan Halfeti Belediye Başkanı ve AKP adayı Şeref Albayrak ve beraberindeki 100 kişi kırsal Talikan (Özmüş) mahallesindeki ortaokulda birlikte oy kullanmaya çalıştı. DEM Parti'nin yaptığı itiraza göre, 07.50 sıralarında okula gelen ve birçoğu mahalle kütüğüne kayıtlı olmayan 100 kişinin beraberlerinde getirdikleri zarf ve pusulalarla oy kullandıkları belirtildi.

Durumu kayıt altına almak isteyen DEM Parti müşahidi darbedilerek telefonundaki görüntülerin silindiği belirtildi. Okulun etrafı jandarma ile sarılırken, içeride bulunan tüm görevlilerin dışarı çıkarıldığı öğrenildi. Burada da oy kullanma işleminin durdurulduğu öğrenildi. İlçenin Savaşan kırsal mahallesinde de toplu oy kullanıldığı yönünde bilgiler söz konusu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.