Sitenin sağında bir giydirme reklam

Dersim Tertelesi’nin 87. yılında İngiltere’de anma yapıldı

Yaşam 12.05.2024 - 23:40, Güncelleme: 13.05.2024 - 01:12 48884+ kez okundu.
 

Dersim Tertelesi’nin 87. yılında İngiltere’de anma yapıldı

Britanya Alevi Federasyonu ve Dersim Kültür Merkezi, Dersim Tertelesi’nin 87. yılında İngiltere’de anma programı düzenledi.
PİRHA- Dersim Katliamı’nın 87 yıldır dinmeyen acının kendisi olduğunu belirten DEM Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Dersim, bizim için dinmeyen bir yaradır çünkü yüzleşme gerçekleşmedi. Bir gün mutlaka yüzleşme gerçekleşecek ve katledilen canlarımızın mezar yerlerine gidip ziyaret edeceğiz” dedi. Britanya Alevi Federasyonu ve Dersim Kültür Merkezi, Dersim Tertelesi’nin 87. yılında İngiltere’de anma programı düzenledi. Anma Yadigar Aslan’ın okuduğu gülbengin ardından Araştırmacı-Yazar Kazım Gündoğan, DEM Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Britanya Alevi Federasyonu Eşit Başkanları Dilek İncedal ve Müslüm Dalkılıç, Dersim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haydar Güder konuşma gerçekleştirdi. “MAYIS, HEM DİRENİŞ HEM DE KATLİAMLAR AYI” Mayıs ayının hem direniş hem de katliamlar ayı olduğunu belirten Britanya Alevi Federasyonu Eşit Başkanı Dilek İncedal, “1 Mayıs’ta kaybettiğimiz işçileri, 4 Mayıs’ta Dersim Tertelesi’nde yitirdiklerimizi, 6 Mayıs’ta üç fidanı ve 18 Mayıs’ta İbrahim Kaypakkayı ve daha nicelerini unutmadık, unutturmayacağız” diye belirtti. “DERSİM’DE YAŞANANLAR İLERİDE YAŞANAN KATLİAMLARIN ÖNÜNÜ AÇTI” Dersim’in Alevilerin yaşadığı katliamlardan soykırım olarak değerlendirilen bir katliam olduğunu vurgulayan Britanya Alevi Federasyonu Eşit Başkanı Müslüm Dalkılıç, “O yüzden yaşananlar Aleviler açısından mihenk taşıdır. Dersim’de yaşananlar sonucunda bize Çorum’u, Sivas’ı, Maraş’ı, Gezi’yi, Gazi’yi ve Roboski’yi yaşattı ve yaşanan katliamların önünü açtı” dedi. “UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ” Dersim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haydar Güder ise, ” 87 yıl geçmesine rağmen yaşanan katliamı unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı vurgulamak için buradayız” diye ifade etti. “BİR GÜN MUTLAKA YÜZLEŞME GERÇEKLEŞECEK” Dersim Katliamı’nın 87 yıldır dinmeyen acının kendisi olduğunu belirten DEM Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Dersim, bizim için dinmeyen bir yaradır çünkü yüzleşme gerçekleşmedi. O yüzden devam eden bir süreç var ve bugünde Dersim Katliamı farklı bir biçimde devam ediyor. Hafızayı canlı tutarak yeni kuşaklara aktarmak bizim açımızdan çok değerli. Bir gün mutlaka yüzleşme gerçekleşecek ve katledilen canlarımızın mezar yerlerine gidip ziyaret edeceğiz. O gün gelene kadar hafızayı diri tutarak anmalarımızı yapmak tarihi bir önemdedir” dedi. “ANMALAR ÇOK ÖNEMLİ” Araştırmacı-Yazar Kazım Gündoğan, konuşmasında şunları dile getirdi: “Dersim Katliamı’nın 87. yılında yapılan anmalar soykırımcı zihniyetle hesaplaşma ve yüzleşme sürecine önemli katkıda bulunuyor.” Konuşmaların ardından ‘Hay Way Zaman (Dersim’in kayıp Kızları)’ film gösteriminin yapılmasının ardından anma programı sona erdi.
Britanya Alevi Federasyonu ve Dersim Kültür Merkezi, Dersim Tertelesi’nin 87. yılında İngiltere’de anma programı düzenledi.

PİRHA- Dersim Katliamı’nın 87 yıldır dinmeyen acının kendisi olduğunu belirten DEM Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Dersim, bizim için dinmeyen bir yaradır çünkü yüzleşme gerçekleşmedi. Bir gün mutlaka yüzleşme gerçekleşecek ve katledilen canlarımızın mezar yerlerine gidip ziyaret edeceğiz” dedi.

Britanya Alevi Federasyonu ve Dersim Kültür Merkezi, Dersim Tertelesi’nin 87. yılında İngiltere’de anma programı düzenledi.

Anma Yadigar Aslan’ın okuduğu gülbengin ardından Araştırmacı-Yazar Kazım Gündoğan, DEM Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Britanya Alevi Federasyonu Eşit Başkanları Dilek İncedal ve Müslüm Dalkılıç, Dersim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haydar Güder konuşma gerçekleştirdi.

“MAYIS, HEM DİRENİŞ HEM DE KATLİAMLAR AYI”

Mayıs ayının hem direniş hem de katliamlar ayı olduğunu belirten Britanya Alevi Federasyonu Eşit Başkanı Dilek İncedal, “1 Mayıs’ta kaybettiğimiz işçileri, 4 Mayıs’ta Dersim Tertelesi’nde yitirdiklerimizi, 6 Mayıs’ta üç fidanı ve 18 Mayıs’ta İbrahim Kaypakkayı ve daha nicelerini unutmadık, unutturmayacağız” diye belirtti.

“DERSİM’DE YAŞANANLAR İLERİDE YAŞANAN KATLİAMLARIN ÖNÜNÜ AÇTI”

Dersim’in Alevilerin yaşadığı katliamlardan soykırım olarak değerlendirilen bir katliam olduğunu vurgulayan Britanya Alevi Federasyonu Eşit Başkanı Müslüm Dalkılıç, “O yüzden yaşananlar Aleviler açısından mihenk taşıdır. Dersim’de yaşananlar sonucunda bize Çorum’u, Sivas’ı, Maraş’ı, Gezi’yi, Gazi’yi ve Roboski’yi yaşattı ve yaşanan katliamların önünü açtı” dedi.

“UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Dersim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haydar Güder ise, ” 87 yıl geçmesine rağmen yaşanan katliamı unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı vurgulamak için buradayız” diye ifade etti.

“BİR GÜN MUTLAKA YÜZLEŞME GERÇEKLEŞECEK”

Dersim Katliamı’nın 87 yıldır dinmeyen acının kendisi olduğunu belirten DEM Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Dersim, bizim için dinmeyen bir yaradır çünkü yüzleşme gerçekleşmedi. O yüzden devam eden bir süreç var ve bugünde Dersim Katliamı farklı bir biçimde devam ediyor. Hafızayı canlı tutarak yeni kuşaklara aktarmak bizim açımızdan çok değerli. Bir gün mutlaka yüzleşme gerçekleşecek ve katledilen canlarımızın mezar yerlerine gidip ziyaret edeceğiz. O gün gelene kadar hafızayı diri tutarak anmalarımızı yapmak tarihi bir önemdedir” dedi.

“ANMALAR ÇOK ÖNEMLİ”

Araştırmacı-Yazar Kazım Gündoğan, konuşmasında şunları dile getirdi:

“Dersim Katliamı’nın 87. yılında yapılan anmalar soykırımcı zihniyetle hesaplaşma ve yüzleşme sürecine önemli katkıda bulunuyor.”

Konuşmaların ardından ‘Hay Way Zaman (Dersim’in kayıp Kızları)’ film gösteriminin yapılmasının ardından anma programı sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.