Sitenin sağında bir giydirme reklam

DİSK Emekli-Sen Çanakkale Şubesi: "Emekliler Haftasında Açlık ve Sefalet İçindeyiz"

Emek 03.07.2024 - 14:40, Güncelleme: 03.07.2024 - 18:56 52933 kez okundu.
 

DİSK Emekli-Sen Çanakkale Şubesi: "Emekliler Haftasında Açlık ve Sefalet İçindeyiz"

DİSK Emekli-Sen Çanakkale Şubesi, 28 Haziran - 4 Temmuz Emekliler Haftası'nda yaptığı açıklamada, Türkiye'de emeklilerin ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini ve yaşam standartlarının giderek kötüleştiğini belirtti. Açıklamada, 2024 yılının "emeklilerin yılı" ilan edilmesine rağmen, emeklilerin günleri kutlama yerine yaşam mücadelesi içinde geçtiği vurgulandı.
Emekli-Sen Çanakkale Şube Başkanı İrfan Kütüklü, yaptığı açıklamada, emeklilerin yıllardır ekonomik olarak zor durumda olduğunu, en temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiklerini ifade etti. Aylık gelirlerin enflasyon karşısında eridiğini, emekli aylıklarının açlık sınırının altında kaldığını dile getirdi. "Emekliler haftasını kutlayacak bir şeyimiz yok" diyen Kütüklü, "Bizler bu haftada, 'emeklilerin yılı' ilan edilen 2024 yılında, günlerimizi kutlamalarla değil, yaşam mücadelesiyle geçiriyoruz" şeklinde konuştu. Açıklamada, Türkiye'deki ekonomik politikaların emeklileri ve işçi sınıfını olumsuz etkilediği belirtilerek, enflasyonun emekli aylıklarını erittiği ve emeklilerin temel gıda maddelerine erişim sağlamakta zorlandığı vurgulandı. Ayrıca, işçi ücretlerindeki durgunluğun ve düşük zam oranlarının emeklileri de olumsuz etkilediği ifade edildi. DİSK Emekli-Sen Çanakkale Şube Başkanı İrfan Kütüklü yazılı açıklamasının devamında, emeklilerin sağlık, barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını ve bu durumun yaşam standartlarını her geçen gün daha da kötüleştirdiğini belirterek, "Bizler buzdolabımızdan eksilterek faturaları denkleştirmeye, torunumuzun harçlığından keserek ilaç paramızı yetiştirmeye çalışırken, ekonomik politikaların bedelini hep birlikte ödüyoruz" dedi. Son olarak, Emekli-Sen Çanakkale Şubesi, emeklilerin ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için mücadele edeceklerini ve emeklilik döneminin insan onuruna yakışır bir şekilde geçirilmesi için çaba harcayacaklarını ifade etti. Açıklamada, emeklilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için toplumsal dayanışmanın önemine vurgu yapılarak, hükümetin emeklilerin sorunlarına duyarlılık göstermesi çağrısında bulunuldu.
DİSK Emekli-Sen Çanakkale Şubesi, 28 Haziran - 4 Temmuz Emekliler Haftası'nda yaptığı açıklamada, Türkiye'de emeklilerin ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini ve yaşam standartlarının giderek kötüleştiğini belirtti. Açıklamada, 2024 yılının "emeklilerin yılı" ilan edilmesine rağmen, emeklilerin günleri kutlama yerine yaşam mücadelesi içinde geçtiği vurgulandı.

Emekli-Sen Çanakkale Şube Başkanı İrfan Kütüklü, yaptığı açıklamada, emeklilerin yıllardır ekonomik olarak zor durumda olduğunu, en temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiklerini ifade etti. Aylık gelirlerin enflasyon karşısında eridiğini, emekli aylıklarının açlık sınırının altında kaldığını dile getirdi. "Emekliler haftasını kutlayacak bir şeyimiz yok" diyen Kütüklü, "Bizler bu haftada, 'emeklilerin yılı' ilan edilen 2024 yılında, günlerimizi kutlamalarla değil, yaşam mücadelesiyle geçiriyoruz" şeklinde konuştu.

Açıklamada, Türkiye'deki ekonomik politikaların emeklileri ve işçi sınıfını olumsuz etkilediği belirtilerek, enflasyonun emekli aylıklarını erittiği ve emeklilerin temel gıda maddelerine erişim sağlamakta zorlandığı vurgulandı. Ayrıca, işçi ücretlerindeki durgunluğun ve düşük zam oranlarının emeklileri de olumsuz etkilediği ifade edildi.

DİSK Emekli-Sen Çanakkale Şube Başkanı İrfan Kütüklü yazılı açıklamasının devamında, emeklilerin sağlık, barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını ve bu durumun yaşam standartlarını her geçen gün daha da kötüleştirdiğini belirterek, "Bizler buzdolabımızdan eksilterek faturaları denkleştirmeye, torunumuzun harçlığından keserek ilaç paramızı yetiştirmeye çalışırken, ekonomik politikaların bedelini hep birlikte ödüyoruz" dedi.

Son olarak, Emekli-Sen Çanakkale Şubesi, emeklilerin ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için mücadele edeceklerini ve emeklilik döneminin insan onuruna yakışır bir şekilde geçirilmesi için çaba harcayacaklarını ifade etti. Açıklamada, emeklilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için toplumsal dayanışmanın önemine vurgu yapılarak, hükümetin emeklilerin sorunlarına duyarlılık göstermesi çağrısında bulunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.