Sitenin sağında bir giydirme reklam

Doğanay Güzelgün’ü Bisikletli Dostları Unutmadı

Yaşam 19.07.2024 - 13:12, Güncelleme: 19.07.2024 - 13:13 54276+ kez okundu.
 

Doğanay Güzelgün’ü Bisikletli Dostları Unutmadı

Kadıköy'de geçen yıl Temel Ünlü'nün çarparak ölümüne sebep olduğu bisiklet sürücüsü Doğanay Güzelgün, arkadaşları tarafından bisiklet turu ile anıldı.
Bisikletliler, Bostancı'da Sahil Yolu'nda geçen yıl 34 GNE 745 plakalı otomobilin bisikletiyle ilerleyen Güzelgün'e çarptığı yerde bir araya geldi. Kazanın yaşandığı saatte ışıklarını söndürerek bisikletle sürüş yapan grup, ölümünün birinci yılında arkadaşlarını andı. Bisiklet sporcusu Doğanay Güzelgün’ün arkadaşları, kazanın meydana geldiği noktada yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Doğanay'ın arkadaşları olarak bir yıl sonra buradayız. Geçen sene canımız Doğanay Güzelgün, uyuşturucu taciri Temel Ünlü tarafından hız sınırını ve 3 polis engelini aşarak aramızdan alındı. Ünlü'nün Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 20 yıllık cezası şu anda istinaf mahkemesinde. Doğanay'ın arkadaşları olarak bir yıldır düzenli olarak şikayetlerimizi dile getiriyoruz ancak her gün caddedeki araba yarışları ve hız sınırı aşımı dolayısıyla kaza riski devam ediyor. Konya'da benzer şekilde hayatını kaybeden Cihan Mert, 4 yıl önce antrenman dönüşü yine sarhoş bir trafik magandası tarafından katledilen Umut Gündüz, Doğanay Güzelgün’ün kazasından kısa bir süre sonra Maltepe sahil yolunda katledilen Memduh Lutfija ve motorlu taşıt sürücüleri tarafından katledilen binlerce kişinin hatırasıyla bugün bisikletlerimizi süreceğiz. Bir yıldır bu cadde üzerinde devam eden araba yarışlarını durdurmak için mücadele ediyoruz. Bugün bir yıllık çabamız sonucunda sadece Bostancı'ya yükseltilmiş yaya geçidi yaptırabildik. Talebimiz, bu caddede hız sınırını aşan her araca ciddi cezai yaptırımlarla bu cinayetlerin önlenmesidir. Yetkilileri bu konuda aksiyon almaya davet ediyoruz. Bir kişi daha eksilmeyelim. Trafik cinayetleri son bulsun. Sokaklar hepimizin! Biz buradayız, vazgeçmiyoruz, Doğanay'ın hatırasına sahip çıkmaya ve suçluların ceza alması için mücadele etmeye devam edeceğiz." Güzelgün’ün arkadaşları, anma turu sırasında duygusal anlar yaşadı. Bu anlamlı etkinlikle, trafik güvenliğine dikkat çekmek ve benzer kazaların önüne geçmek amacıyla yetkililere çağrıda bulunuldu.
Kadıköy'de geçen yıl Temel Ünlü'nün çarparak ölümüne sebep olduğu bisiklet sürücüsü Doğanay Güzelgün, arkadaşları tarafından bisiklet turu ile anıldı.

Bisikletliler, Bostancı'da Sahil Yolu'nda geçen yıl 34 GNE 745 plakalı otomobilin bisikletiyle ilerleyen Güzelgün'e çarptığı yerde bir araya geldi. Kazanın yaşandığı saatte ışıklarını söndürerek bisikletle sürüş yapan grup, ölümünün birinci yılında arkadaşlarını andı.

Bisiklet sporcusu Doğanay Güzelgün’ün arkadaşları, kazanın meydana geldiği noktada yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Doğanay'ın arkadaşları olarak bir yıl sonra buradayız. Geçen sene canımız Doğanay Güzelgün, uyuşturucu taciri Temel Ünlü tarafından hız sınırını ve 3 polis engelini aşarak aramızdan alındı. Ünlü'nün Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 20 yıllık cezası şu anda istinaf mahkemesinde. Doğanay'ın arkadaşları olarak bir yıldır düzenli olarak şikayetlerimizi dile getiriyoruz ancak her gün caddedeki araba yarışları ve hız sınırı aşımı dolayısıyla kaza riski devam ediyor. Konya'da benzer şekilde hayatını kaybeden Cihan Mert, 4 yıl önce antrenman dönüşü yine sarhoş bir trafik magandası tarafından katledilen Umut Gündüz, Doğanay Güzelgün’ün kazasından kısa bir süre sonra Maltepe sahil yolunda katledilen Memduh Lutfija ve motorlu taşıt sürücüleri tarafından katledilen binlerce kişinin hatırasıyla bugün bisikletlerimizi süreceğiz.

Bir yıldır bu cadde üzerinde devam eden araba yarışlarını durdurmak için mücadele ediyoruz. Bugün bir yıllık çabamız sonucunda sadece Bostancı'ya yükseltilmiş yaya geçidi yaptırabildik. Talebimiz, bu caddede hız sınırını aşan her araca ciddi cezai yaptırımlarla bu cinayetlerin önlenmesidir. Yetkilileri bu konuda aksiyon almaya davet ediyoruz. Bir kişi daha eksilmeyelim. Trafik cinayetleri son bulsun. Sokaklar hepimizin! Biz buradayız, vazgeçmiyoruz, Doğanay'ın hatırasına sahip çıkmaya ve suçluların ceza alması için mücadele etmeye devam edeceğiz."

Güzelgün’ün arkadaşları, anma turu sırasında duygusal anlar yaşadı. Bu anlamlı etkinlikle, trafik güvenliğine dikkat çekmek ve benzer kazaların önüne geçmek amacıyla yetkililere çağrıda bulunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.