Sitenin sağında bir giydirme reklam

Donör Son Anda Vazgeçti, 20 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti

Yaşam 18.07.2024 - 14:09, Güncelleme: 18.07.2024 - 22:09 65881+ kez okundu.
 

Donör Son Anda Vazgeçti, 20 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti

Lenfoma teşhisi konulan ve İzmir Acıbadem Kent Hastanesinde tedaviye başlayan 20 yaşındaki Cem Şahin, kök hücre nakli yapılacakken donörün son anda vazgeçmesi sonrası hayatını kaybetti.
ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, lenfoma tedavisi gören Cem Şahin, nakil öncesinde ağır kemoterapi tedavisi gördü. Annesi Filiz Şahin, bu tedavinin oğlunun vücudunda aşırı deformasyona neden olduğunu ve bu durumun Cem’in hayatını kaybetmesine yol açtığını belirtti. Anne Filiz Şahin, hastaneye yatış sürecini şöyle anlattı: "25 Mayıs’ta hastaneye gittik. Cumartesi günü hastaneye yatış yapıldı. Cem, check-up'a girdi ve pazartesi günü son olarak akciğer filmi ve kalp check-up'ına girdi. Pazartesi öğleden sonra kemoterapilere başlandı. Altı günlük bir ilacı vardı." Donör sürecine ilişkin ise Şahin, "Donörün de iğnelerine başlandı. Bu iğneler beş günlük bir süreçti. Donör, üç günlük iğneyi vurulmuştu. Cumartesi günü TürkKök’ün görevlileri donöre ulaşamıyorlardı. Cumartesi’yi pazara bağlayan gece, saat 02.00’de telefonunu açtı ve donör olmaktan vazgeçtiğini söyledi. Görevliler durumu anlatmaya çalıştı, çocuğun ölüme terk edileceğini belirttiler. Gece evine giderek tekrar ikna etmeye çalıştılar. Donör, 'Pazartesi günü saat 16.00’ya kadar size haber vereceğim' dedi." Annenin ifadesine göre, donörün son anda vazgeçtiği haberi geldiğinde doktor çok sinirlendi ve şöyle dedi: "Donör psikopat çıktı, Cem’in alnına ateş etti. Cem ölüyor." Cem Şahin'in trajik ölümü, tedavi süreçlerindeki donör güvencesinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
Lenfoma teşhisi konulan ve İzmir Acıbadem Kent Hastanesinde tedaviye başlayan 20 yaşındaki Cem Şahin, kök hücre nakli yapılacakken donörün son anda vazgeçmesi sonrası hayatını kaybetti.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, lenfoma tedavisi gören Cem Şahin, nakil öncesinde ağır kemoterapi tedavisi gördü. Annesi Filiz Şahin, bu tedavinin oğlunun vücudunda aşırı deformasyona neden olduğunu ve bu durumun Cem’in hayatını kaybetmesine yol açtığını belirtti.

Anne Filiz Şahin, hastaneye yatış sürecini şöyle anlattı: "25 Mayıs’ta hastaneye gittik. Cumartesi günü hastaneye yatış yapıldı. Cem, check-up'a girdi ve pazartesi günü son olarak akciğer filmi ve kalp check-up'ına girdi. Pazartesi öğleden sonra kemoterapilere başlandı. Altı günlük bir ilacı vardı."

Donör sürecine ilişkin ise Şahin, "Donörün de iğnelerine başlandı. Bu iğneler beş günlük bir süreçti. Donör, üç günlük iğneyi vurulmuştu. Cumartesi günü TürkKök’ün görevlileri donöre ulaşamıyorlardı. Cumartesi’yi pazara bağlayan gece, saat 02.00’de telefonunu açtı ve donör olmaktan vazgeçtiğini söyledi. Görevliler durumu anlatmaya çalıştı, çocuğun ölüme terk edileceğini belirttiler. Gece evine giderek tekrar ikna etmeye çalıştılar. Donör, 'Pazartesi günü saat 16.00’ya kadar size haber vereceğim' dedi."

Annenin ifadesine göre, donörün son anda vazgeçtiği haberi geldiğinde doktor çok sinirlendi ve şöyle dedi: " Donör psikopat çıktı, Cem’in alnına ateş etti. Cem ölüyor."

Cem Şahin'in trajik ölümü, tedavi süreçlerindeki donör güvencesinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.