Sitenin sağında bir giydirme reklam

Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı İnal Akoğlu: "Laiklik ve Bilim Karşıtı Yeni Müfredatı Reddediyoruz"

Gündem 11.06.2024 - 20:13, Güncelleme: 12.06.2024 - 16:13 65069 kez okundu.
 

Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı İnal Akoğlu: "Laiklik ve Bilim Karşıtı Yeni Müfredatı Reddediyoruz"

Çanakkale Emek ve Demokrasi Güçleri İskele Meydanı'nda Eğitim Müfredatı Hakkında Basın Açıklaması Yaptı
Çanakkale Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından İskele Meydanı'nda eğitim müfredatı hakkında bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı İnal Akoğlu okudu. Açıklamada "Laiklik ve Bilim Karşıtı Yeni Müfredatı Reddediyoruz!" başlığı altında, Millî Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yeni müfredat değişikliklerine yönelik eleştiriler ve endişeler dile getirildi.   Akoğlu, MEB'in geçtiğimiz yıllarda birçok kez değiştirilen eğitim müfredatında bir kez daha kapsamlı değişiklikler yaparak taslak programlarını yayınladığını belirtti. Ancak bu değişikliklerin eğitim alanında örgütlü sendikalar ve kamuoyundan uzak şekilde gerçekleştirildiğini ifade etti. Müfredat hazırlıklarının kimler tarafından yapıldığı, hangi kurumların bu süreçte yer aldığı ve hazırlık sürecinin şeffaf olup olmadığı gibi konuların kamuoyuyla paylaşılmadığına dikkat çeken Akoğlu, bu durumun yeni müfredata yönelik tepkilerin haklılığını ortaya koyduğunu söyledi. MEB'in müfredat değişiklikleriyle laik ve bilimsel eğitimin geri plana itildiğini ve dini-millî değerlerin ön plana çıkarıldığını belirten Akoğlu, müfredat değişikliklerinin sadece bir hafta değerlendirme süresine tabi tutulduğunu ve eleştiri ve önerilerin dikkate alınmadan onaylandığını ifade etti. Akoğlu, MEB'in müfredat değişikliklerinin asıl hedefinin düşünmeyen, sorgulamayan ve itaatkâr nesiller yetiştirmek olduğunu öne sürdü. Bu değişikliklerle bilimsel, tarih, felsefe ve sanat derslerinin hedef alındığını ve dini-milli referanslara dayalı bir dilin kullanıldığını dile getirdi. Eğitim müfredatının öğrencilere yaşamı bütünsel olarak kavratmayı hedeflemesi gerektiğini ve laik ve bilimsel bir içeriğe sahip olması gerektiğini vurgulayan Akoğlu, bu nedenle, laiklik ve bilim karşıtı yeni müfredatı reddettiklerini ve bilime ve laik eğitime açıkça meydan okuyacaklarını ifade etti. Eğitim Sen olarak eğitim ve bilim emekçileri başta olmak üzere, öğrenciler, veliler ve tüm kamuoyuyla birlikte mücadele edeceklerini belirten Akoğlu, müfredat değişikliklerine karşı birlikte hareket edeceklerini dile getirdi.
Çanakkale Emek ve Demokrasi Güçleri İskele Meydanı'nda Eğitim Müfredatı Hakkında Basın Açıklaması Yaptı

Çanakkale Emek ve Demokrasi Güçleri " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Çanakkale Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından İskele Meydanı'nda eğitim müfredatı hakkında bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Çanakkale Şube Başkanı İnal Akoğlu " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı İnal Akoğlu okudu. Açıklamada "Laiklik ve Bilim Karşıtı Yeni Müfredatı Reddediyoruz!" başlığı altında, Millî Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yeni müfredat değişikliklerine yönelik eleştiriler ve endişeler dile getirildi.

 

Akoğlu, MEB'in geçtiğimiz yıllarda birçok kez değiştirilen eğitim müfredatında bir kez daha kapsamlı değişiklikler yaparak taslak programlarını yayınladığını belirtti. Ancak bu değişikliklerin eğitim alanında örgütlü sendikalar ve kamuoyundan uzak şekilde gerçekleştirildiğini ifade etti.

Müfredat hazırlıklarının kimler tarafından yapıldığı, hangi kurumların bu süreçte yer aldığı ve hazırlık sürecinin şeffaf olup olmadığı gibi konuların kamuoyuyla paylaşılmadığına dikkat çeken Akoğlu, bu durumun yeni müfredata yönelik tepkilerin haklılığını ortaya koyduğunu söyledi.

MEB'in müfredat değişiklikleriyle laik ve bilimsel eğitimin geri plana itildiğini ve dini-millî değerlerin ön plana çıkarıldığını belirten Akoğlu, müfredat değişikliklerinin sadece bir hafta değerlendirme süresine tabi tutulduğunu ve eleştiri ve önerilerin dikkate alınmadan onaylandığını ifade etti.

Akoğlu, MEB'in müfredat değişikliklerinin asıl hedefinin düşünmeyen, sorgulamayan ve itaatkâr nesiller yetiştirmek olduğunu öne sürdü. Bu değişikliklerle bilimsel, tarih, felsefe ve sanat derslerinin hedef alındığını ve dini-milli referanslara dayalı bir dilin kullanıldığını dile getirdi.

Eğitim müfredatının öğrencilere yaşamı bütünsel olarak kavratmayı hedeflemesi gerektiğini ve laik ve bilimsel bir içeriğe sahip olması gerektiğini vurgulayan Akoğlu, bu nedenle, laiklik ve bilim karşıtı yeni müfredatı reddettiklerini ve bilime ve laik eğitime açıkça meydan okuyacaklarını ifade etti.

Eğitim Sen olarak eğitim ve bilim emekçileri başta olmak üzere, öğrenciler, veliler ve tüm kamuoyuyla birlikte mücadele edeceklerini belirten Akoğlu, müfredat değişikliklerine karşı birlikte hareket edeceklerini dile getirdi.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.