Sitenin sağında bir giydirme reklam

Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı İnal Akoğlu: "Sivas Katliamı Hala Yüreğimizi Acıtıyor"

Gündem 02.07.2024 - 10:40, Güncelleme: 02.07.2024 - 14:27 5307 kez okundu.
 

Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı İnal Akoğlu: "Sivas Katliamı Hala Yüreğimizi Acıtıyor"

İnal Akoğlu, Sivas katliamının 31. yıl dönümü dolayısıyla yapılan açıklamada, katliamın Türkiye'nin hafızasında kara bir leke olarak kaldığını belirtti.
Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı İnal Akoğlu, Sivas katliamının 31. yıl dönümü dolayısıyla yapılan açıklamada, katliamın Türkiye'nin hafızasında kara bir leke olarak kaldığını belirtti. Akoğlu'nun açıklamasına göre, Sivas katliamı, ülkemizin umudu olan aydın, yazar ve sanatçıların da içinde bulunduğu 33 kişinin 2 Temmuz 1993'te Sivas Madımak Oteli'nde ırkçı-gerici güçler tarafından yakılarak öldürülmesiyle gerçekleşti. Akoğlu, geçmişte Çorum ve Maraş gibi şehirlerde yaşanan vahşetlerin bir devamı olarak değerlendirilen bu olayın, resmi ideolojinin dışında kalan kimlik, inanç ve mezheplere yönelik bir saldırı olduğunu vurguladı. Sivas katliamının, Türkiye'nin farklı renklerini barış içinde bir arada yaşama isteğini zedelediğini ve bu tür saldırıların toplumsal barışı tehdit ettiğini dile getirdi. Açıklamada devletin güvenlik güçlerinin saldırganları engellememesi ve katliamın ardından sorumluların yargılanmaması eleştirilirken, siyasi iktidarların da katillerin ceza almaması için çaba sarf ettiği öne sürüldü. Akoğlu, bu durumun benzer katliamların üzerinin kapatılması ve adaletin sağlanmaması anlamına geldiğini ifade etti. Son olarak, Akoğlu, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partileri, Sivas katliamı başta olmak üzere, yaşanan tüm katliamları lanetlemeye ve ırkçı-gerici saldırılara karşı mücadele etmeye çağırdı. İnsan hakları, özgürlükler, eşitlik, barış ve kardeşlikten yana olan herkesi birlik olmaya ve adalet arayışında dimdik durmaya davet etti.
İnal Akoğlu, Sivas katliamının 31. yıl dönümü dolayısıyla yapılan açıklamada, katliamın Türkiye'nin hafızasında kara bir leke olarak kaldığını belirtti.

Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı İnal Akoğlu, Sivas katliamının 31. yıl dönümü dolayısıyla yapılan açıklamada, katliamın Türkiye'nin hafızasında kara bir leke olarak kaldığını belirtti. Akoğlu'nun açıklamasına göre, Sivas katliamı, ülkemizin umudu olan aydın, yazar ve sanatçıların da içinde bulunduğu 33 kişinin 2 Temmuz 1993'te Sivas Madımak Oteli'nde ırkçı-gerici güçler tarafından yakılarak öldürülmesiyle gerçekleşti.

Akoğlu, geçmişte Çorum ve Maraş gibi şehirlerde yaşanan vahşetlerin bir devamı olarak değerlendirilen bu olayın, resmi ideolojinin dışında kalan kimlik, inanç ve mezheplere yönelik bir saldırı olduğunu vurguladı. Sivas katliamının, Türkiye'nin farklı renklerini barış içinde bir arada yaşama isteğini zedelediğini ve bu tür saldırıların toplumsal barışı tehdit ettiğini dile getirdi.

Açıklamada devletin güvenlik güçlerinin saldırganları engellememesi ve katliamın ardından sorumluların yargılanmaması eleştirilirken, siyasi iktidarların da katillerin ceza almaması için çaba sarf ettiği öne sürüldü. Akoğlu, bu durumun benzer katliamların üzerinin kapatılması ve adaletin sağlanmaması anlamına geldiğini ifade etti.

Son olarak, Akoğlu, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partileri, Sivas katliamı başta olmak üzere, yaşanan tüm katliamları lanetlemeye ve ırkçı-gerici saldırılara karşı mücadele etmeye çağırdı. İnsan hakları, özgürlükler, eşitlik, barış ve kardeşlikten yana olan herkesi birlik olmaya ve adalet arayışında dimdik durmaya davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.