Sitenin sağında bir giydirme reklam

Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği'nden Milli Mücadelenin 105. Yılı Anısına Likya Yolu Yürüyüşü

Spor 27.05.2024 - 07:09, Güncelleme: 27.05.2024 - 21:09 65298 kez okundu.
 

Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği'nden Milli Mücadelenin 105. Yılı Anısına Likya Yolu Yürüyüşü

Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği üyeleri, Milli Mücadele'nin 105. yılı anısına düzenledikleri Likya Yolu yürüyüşünü başarıyla sürdürüyor. Yaklaşık 760 kilometre uzunluğundaki Likya Yolu'nda yapılan yürüyüş, Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele'ye atfedildi.
Dernek Başkanı Tanju Subaşı, "Milli Mücadele ve Mustafa Kemal Atatürk anısına düzenlediğimiz Likya turu, bizler için büyük bir anlam taşıyor," dedi. 19 Mayıs 2024 tarihinde, Milli Mücadele'nin 105. yıl dönümünde Fethiye Ovacık'tan başlayan yürüyüş, sekiz günlük bir rota üzerinde planlandı.   Altı gün içinde Ovacık'tan Kalkan'a ulaşmayı başaran dernek üyeleri, Kaş'ta iki gün sürecek kısa bir dinlenme molası verdi. Molanın ardından yolculuklarına kaldıkları yerden devam edecekler.   Yürüyüş, Likya Yolu'nun tarihi ve doğal güzellikleri eşliğinde devam ederken, Ekolojik Bisiklet Derneği üyeleri bu anlamlı etkinlikle doğa ile iç içe olmanın ve tarihe olan saygılarını göstermenin mutluluğunu yaşıyorlar.   Ekolojik Bisiklet Derneği Başkanı Tanju Subaşı, yürüyüş kapsamında Milli Mücadele ve Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı hakkında yaptığı konuşmada şunları söyledi:   “Bugün burada, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi olan 19 Mayıs'ı, Milli Mücadele'nin 105. yıl dönümünü anmak ve büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla yad etmek için toplanmış bulunuyoruz. Aynı zamanda, Atatürk'ün gençliğe armağan ettiği Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamak için bir aradayız.   Bu özel günde, Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği olarak tarihi ve doğal güzelliklerle dolu Likya Yolu'nda gerçekleştirdiğimiz yürüyüşümüz, sadece fiziksel bir etkinlik olmanın ötesinde, atalarımızın bize bıraktığı mirasa sahip çıkma ve bu mirası gelecek nesillere aktarma sorumluluğumuzun bir ifadesidir.   Milli Mücadele, her şeyden önce bağımsızlık ve özgürlüğe olan inancımızın bir tezahürüdür. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, imkânsızlıklar içinde, milletimizin bağımsızlık ateşini yakmış ve bu toprakları bize vatan kılmışlardır. Bizler de onların aziz hatırasını yaşatmak ve gençlerimize bu bilinci aşılamak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.   Atatürk'ün "Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz." sözleri, gençlerimize olan güvenini ve onlara yüklediği sorumluluğu açıkça ortaya koymaktadır. Bizler de bu sorumluluğu yerine getirmek adına, gençlerimize doğa sevgisini, tarih bilincini ve sporun birleştirici gücünü aşılamayı hedefliyoruz.   Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği olarak, doğayı koruma ve sürdürülebilir bir gelecek yaratma misyonumuzu, Milli Mücadele'nin ruhuyla birleştiriyoruz. Yaptığımız bu anlamlı yürüyüş, hem geçmişimize olan saygımızı hem de geleceğe olan inancımızı simgeliyor.   Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gençlerimizin bayramını kutluyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”   Tamamladıkları etaplar şu şekildedir:   Ovacık-Kirme-Faralya (14 km) Faralya-Kabak Koyu (7 km) Kabak Koyu-Alınca (8 km) Alınca-Ge Köyü-Bel (12 km) Bel-Gavurağılı-Pydnai (17 km) Pydnai-Letoon-Xsantos (12 km) Xsantos-Üzümlü-Akbel (20 km) Akbel-Patara-Kalkan (32 km)  
Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği üyeleri, Milli Mücadele'nin 105. yılı anısına düzenledikleri Likya Yolu yürüyüşünü başarıyla sürdürüyor. Yaklaşık 760 kilometre uzunluğundaki Likya Yolu'nda yapılan yürüyüş, Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele'ye atfedildi.

Dernek Başkanı Tanju Subaşı, " Milli Mücadele ve Mustafa Kemal Atatürk anısına düzenlediğimiz Likya turu, bizler için büyük bir anlam taşıyor," dedi. 19 Mayıs 2024 tarihinde, Milli Mücadele'nin 105. yıl dönümünde Fethiye Ovacık'tan başlayan yürüyüş, sekiz günlük bir rota üzerinde planlandı.

 

Altı gün içinde Ovacık'tan Kalkan'a ulaşmayı başaran dernek üyeleri, Kaş'ta iki gün sürecek kısa bir dinlenme molası verdi. Molanın ardından yolculuklarına kaldıkları yerden devam edecekler.

 

Yürüyüş, Likya Yolu'nun tarihi ve doğal güzellikleri eşliğinde devam ederken, Ekolojik Bisiklet Derneği üyeleri bu anlamlı etkinlikle doğa ile iç içe olmanın ve tarihe olan saygılarını göstermenin mutluluğunu yaşıyorlar.

 

Ekolojik Bisiklet Derneği Başkanı Tanju Subaşı, yürüyüş kapsamında Milli Mücadele ve Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı hakkında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 

“Bugün burada, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi olan 19 Mayıs'ı, Milli Mücadele'nin 105. yıl dönümünü anmak ve büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla yad etmek için toplanmış bulunuyoruz. Aynı zamanda, Atatürk'ün gençliğe armağan ettiği Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamak için bir aradayız.

 

Bu özel günde, Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği olarak tarihi ve doğal güzelliklerle dolu Likya Yolu'nda gerçekleştirdiğimiz yürüyüşümüz, sadece fiziksel bir etkinlik olmanın ötesinde, atalarımızın bize bıraktığı mirasa sahip çıkma ve bu mirası gelecek nesillere aktarma sorumluluğumuzun bir ifadesidir.

 

Milli Mücadele, her şeyden önce bağımsızlık ve özgürlüğe olan inancımızın bir tezahürüdür. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, imkânsızlıklar içinde, milletimizin bağımsızlık ateşini yakmış ve bu toprakları bize vatan kılmışlardır. Bizler de onların aziz hatırasını yaşatmak ve gençlerimize bu bilinci aşılamak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

 

Atatürk'ün "Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz." sözleri, gençlerimize olan güvenini ve onlara yüklediği sorumluluğu açıkça ortaya koymaktadır. Bizler de bu sorumluluğu yerine getirmek adına, gençlerimize doğa sevgisini, tarih bilincini ve sporun birleştirici gücünü aşılamayı hedefliyoruz.

 

Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği olarak, doğayı koruma ve sürdürülebilir bir gelecek yaratma misyonumuzu, Milli Mücadele'nin ruhuyla birleştiriyoruz. Yaptığımız bu anlamlı yürüyüş, hem geçmişimize olan saygımızı hem de geleceğe olan inancımızı simgeliyor.

 

Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gençlerimizin bayramını kutluyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

 

Tamamladıkları etaplar şu şekildedir:

 

Ovacık-Kirme-Faralya (14 km)

Faralya-Kabak Koyu (7 km)

Kabak Koyu-Alınca (8 km)

Alınca-Ge Köyü-Bel (12 km)

Bel-Gavurağılı-Pydnai (17 km)

Pydnai-Letoon-Xsantos (12 km)

Xsantos-Üzümlü-Akbel (20 km)

Akbel-Patara-Kalkan (32 km)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.