Sitenin sağında bir giydirme reklam

Eskişehir’de gençlerden uyuşturucuya karşı konser: 'Aklımızı özgürleştirmek zorundayız'

Kültür-Sanat 27.05.2024 - 08:23, Güncelleme: 27.05.2024 - 22:23 53000+ kez okundu.
 

Eskişehir’de gençlerden uyuşturucuya karşı konser: 'Aklımızı özgürleştirmek zorundayız'

Genç müzik gruplarının sahneye çıktığı konserde söz alan TKP MK Üyesi Berkay Kemal Önoğlu "Bağımlılığın özgürlük namına saflarımıza girmesine izin vermeyeceğiz" dedi.
Türkiye’de özellikle gençler arasında artan uyuşturucu kullanımına karşı Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) gençlik örgütleri Türkiye Komünist Gençliği (TKG) ve Solcu Liseliler “Uyuşturucuya karşı yaşamın dozunu yükselt” kampanyasını başlatmıştı. Kampanya “Uyuşturucu kullananlara uzatılan bir dost eli” olarak görülüyor. Söyleşi ve spor müsabakalarıyla geçen kampanyanın bir ayağı, Eskişehir’de düzenlenen bir konser oldu. Özdilek Eskişehir Koruluğu’nda düzenlenen konserde genç müzik grupları sahne aldı. Ezolin, Gelgi, Santral ve Spontane gruplarının verdiği konsere yüzlerce kişi katıldı. Ezolin’in sahne almasıyla başlayan konserde TKP Merkez Komite Üyesi Berkay Kemal Önoğlu da söz aldı. Eskişehir’in öğrenci kenti olduğunu vurgulayan Önoğlu bu kentte uyuşturucuya karşı yapılan konserin ve bu konsere katılımın değerli olduğunu dile getirdi. Önoğlu gençlerin yaşadıkları sorunlara değindiği konuşmasında "Adına ÇEDES dedikleri proje ile okullara imam sokuyorlar.  Adına MESEM dedikleri proje ile liseli arkadaşlarımızı çalıştırıyorlar çocuk işçiliği meşrulaştırılıyorlar, okuyacak yaştaki genç arkadaşlarımız atölyelerde ölüyor. Üniversitelerde barınma, beslenme gibi yaşamsal ihtiyaçlarımızı karşılayamaz haldeyiz, sporla sanatla ilişkilenmek potansiyelimizi keşfetmek neredeyse imkansız" dedi. "Özgürlüğün karşısında, bağımlılık vardır" diyen Önoğlu "İrademize saldıran en önemli olgulardan bir tanesi yobazlıksa, tarikatlarsa bir diğeri de bağımlılıktır. Çünkü kafamıza, aklımıza yöneliyor. Ve biz aklımızı özgürleştirmek zorundayız. Bağımlılığın özgürlük namına saflarımıza girmesine izin vermeyeceğiz. Okullarımızı, sokaklarımızı bağımlılığa teslim etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.   Genç müzik grupları konserde hem kendi şarkılarını hem yaptıkları “cover”ları seslendirdi. Konser, bütün grupların “Çav Bella” söylemesiyle noktalandı.
Genç müzik gruplarının sahneye çıktığı konserde söz alan TKP MK Üyesi Berkay Kemal Önoğlu "Bağımlılığın özgürlük namına saflarımıza girmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Türkiye’de özellikle gençler arasında artan uyuşturucu kullanımına karşı Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) gençlik örgütleri Türkiye Komünist Gençliği (TKG) ve Solcu Liseliler “Uyuşturucuya karşı yaşamın dozunu yükselt” kampanyasını başlatmıştı. Kampanya “Uyuşturucu kullananlara uzatılan bir dost eli” olarak görülüyor.

Söyleşi ve spor müsabakalarıyla geçen kampanyanın bir ayağı, Eskişehir’de düzenlenen bir konser oldu. Özdilek Eskişehir Koruluğu’nda düzenlenen konserde genç müzik grupları sahne aldı.

Ezolin, Gelgi, Santral ve Spontane gruplarının verdiği konsere yüzlerce kişi katıldı. Ezolin’in sahne almasıyla başlayan konserde TKP Merkez Komite Üyesi Berkay Kemal Önoğlu da söz aldı.

Eskişehir’in öğrenci kenti olduğunu vurgulayan Önoğlu bu kentte uyuşturucuya karşı yapılan konserin ve bu konsere katılımın değerli olduğunu dile getirdi.

Önoğlu gençlerin yaşadıkları sorunlara değindiği konuşmasında "Adına ÇEDES dedikleri proje ile okullara imam sokuyorlar. 
Adına MESEM dedikleri proje ile liseli arkadaşlarımızı çalıştırıyorlar çocuk işçiliği meşrulaştırılıyorlar, okuyacak yaştaki genç arkadaşlarımız atölyelerde ölüyor. Üniversitelerde barınma, beslenme gibi yaşamsal ihtiyaçlarımızı karşılayamaz haldeyiz, sporla sanatla ilişkilenmek potansiyelimizi keşfetmek neredeyse imkansız" dedi.

"Özgürlüğün karşısında, bağımlılık vardır" diyen Önoğlu "İrademize saldıran en önemli olgulardan bir tanesi yobazlıksa, tarikatlarsa bir diğeri de bağımlılıktır. Çünkü kafamıza, aklımıza yöneliyor. Ve biz aklımızı özgürleştirmek zorundayız. Bağımlılığın özgürlük namına saflarımıza girmesine izin vermeyeceğiz. Okullarımızı, sokaklarımızı bağımlılığa teslim etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Genç müzik grupları konserde hem kendi şarkılarını hem yaptıkları “cover”ları seslendirdi. Konser, bütün grupların “Çav Bella” söylemesiyle noktalandı.

Eskişehir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.