Sitenin sağında bir giydirme reklam

GAZZE YÜRÜYÜŞ PLATFORMU ADANA'DA: ZULME DİKKAT ÇEKTİLER

Yerel 15.07.2024 - 11:38, Güncelleme: 15.07.2024 - 11:39 3057+ kez okundu.
 

GAZZE YÜRÜYÜŞ PLATFORMU ADANA'DA: ZULME DİKKAT ÇEKTİLER

Filistin, Gazze ve Doğu Türkistan başta olmak üzere dünyadaki zulümlere dikkat çekmek amacıyla Denizli’den Hatay’a kadar yürüyen Gazze Yürüyüş Platformu üyeleri Adana’ya ulaştı. Yoğun yağmur da eylemcileri durduramadı.
ADANA'DA GAZZE VE DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN ANLAMLI YÜRÜYÜŞ   Adana, Gazze Yürüyüş Platformu adı altında 1 Temmuz'da Denizli'den yola çıkan bir grup eylemci, Gazze ve Doğu Türkistan başta olmak üzere dünyadaki zulüm ve soykırımlara dikkat çekmek amacıyla yürüyüşlerine devam ediyor. Grup, 14. gününde Adana'ya ulaşarak yağmura rağmen yürüyüşlerini sürdürdü ve şehirde bir dizi etkinlik düzenledi.   Yürüyüş, Adana Valiliği önünden başlayarak, Çifte Minareli Cami, Atatürk Caddesi, İnönü Parkı, Çakmak Caddesi ve Kızılay Caddesi üzerinden Ulu Cami önüne kadar devam etti. Yolda birçok vatandaş da gruba katılarak destek verdi. Eylemciler, Adana'da gerçekleştirdikleri bu anlamlı yürüyüşle Gazze ve Doğu Türkistan başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında yapılan zulümlere dikkat çekmeyi ve insanların farkındalığını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Ulu Cami önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Öğretim Görevlisi Halil Çatal, "Gazze ve Doğu Türkistan'da yapılan soykırımların durdurulması ve insanların bu konuda bilinçlenmesi için buradayız. Yağmura rağmen yürüyüşümüze devam ettik ve halkımızın desteğiyle güç bulduk" dedi.   Çatal, "İsrail işgal güçlerinin Gazze'de uyguladığı zulümler, çocukların ve masum sivillerin hayatını karartmaktadır. Bu yürüyüşle Gazze'de ve diğer coğrafyalarda yaşanan insanlık dramını tüm dünyaya duyurmak ve bu zulümlere son verilmesi için harekete geçilmesini sağlamak amacındayız" şeklinde konuştu. Çatal, konuşmasına devam ederek, "Gazze'de yaşananlar sadece bir bölgenin sorunu değil, tüm insanlığın sorunudur. Bu nedenle, insan haklarına saygı gösteren her bireyin bu konuda duyarlı olması gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca Doğu Türkistan'da yapılan sistematik baskı ve soykırım politikalarına da dikkat çekmek istiyoruz. Bu yürüyüşümüz, zulme karşı sessiz kalmayacağımızın ve her zaman adaletin yanında olacağımızın bir göstergesidir," ifadelerini kullandı.   Çatal, bu yürüyüşün bir sembol olduğunu ve dünyanın dikkatini bu önemli insan hakları meselelerine çekmeyi amaçladıklarını vurguladı. Doç. Dr. Mustafa Türkan, Araştırma Görevlisi Dr. Halil Işılak, Kur'an Kursu Müdürü Hamidullah Ata, Müezzin Kayyım Avni Değirmenci, Müezzin Kayyım Burak Yarar ve Üniversite Öğrencisi Fadıl Baş’tan oluşan eylemcilere Adana’dan da çok sayıda sendika ve STK temsilcisi ile vatandaşlar destek verdi. Yürüyüşün düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden grup, bu tür etkinliklerle dünya kamuoyunun dikkatini çekmeye devam edeceklerini belirtti.
Filistin, Gazze ve Doğu Türkistan başta olmak üzere dünyadaki zulümlere dikkat çekmek amacıyla Denizli’den Hatay’a kadar yürüyen Gazze Yürüyüş Platformu üyeleri Adana’ya ulaştı. Yoğun yağmur da eylemcileri durduramadı.

ADANA'DA GAZZE VE DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN ANLAMLI YÜRÜYÜŞ

 

Adana, Gazze Yürüyüş Platformu adı altında 1 Temmuz'da Denizli'den yola çıkan bir grup eylemci, Gazze ve Doğu Türkistan başta olmak üzere dünyadaki zulüm ve soykırımlara dikkat çekmek amacıyla yürüyüşlerine devam ediyor. Grup, 14. gününde Adana'ya ulaşarak yağmura rağmen yürüyüşlerini sürdürdü ve şehirde bir dizi etkinlik düzenledi.

 

Yürüyüş, Adana Valiliği önünden başlayarak, Çifte Minareli Cami, Atatürk Caddesi, İnönü Parkı, Çakmak Caddesi ve Kızılay Caddesi üzerinden Ulu Cami önüne kadar devam etti. Yolda birçok vatandaş da gruba katılarak destek verdi. Eylemciler, Adana'da gerçekleştirdikleri bu anlamlı yürüyüşle Gazze ve Doğu Türkistan başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında yapılan zulümlere dikkat çekmeyi ve insanların farkındalığını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Ulu Cami önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Öğretim Görevlisi Halil Çatal, "Gazze ve Doğu Türkistan'da yapılan soykırımların durdurulması ve insanların bu konuda bilinçlenmesi için buradayız. Yağmura rağmen yürüyüşümüze devam ettik ve halkımızın desteğiyle güç bulduk" dedi.

 

Çatal, "İsrail işgal güçlerinin Gazze'de uyguladığı zulümler, çocukların ve masum sivillerin hayatını karartmaktadır. Bu yürüyüşle Gazze'de ve diğer coğrafyalarda yaşanan insanlık dramını tüm dünyaya duyurmak ve bu zulümlere son verilmesi için harekete geçilmesini sağlamak amacındayız" şeklinde konuştu.

Çatal, konuşmasına devam ederek, "Gazze'de yaşananlar sadece bir bölgenin sorunu değil, tüm insanlığın sorunudur. Bu nedenle, insan haklarına saygı gösteren her bireyin bu konuda duyarlı olması gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca Doğu Türkistan'da yapılan sistematik baskı ve soykırım politikalarına da dikkat çekmek istiyoruz. Bu yürüyüşümüz, zulme karşı sessiz kalmayacağımızın ve her zaman adaletin yanında olacağımızın bir göstergesidir," ifadelerini kullandı.

 

Çatal, bu yürüyüşün bir sembol olduğunu ve dünyanın dikkatini bu önemli insan hakları meselelerine çekmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Doç. Dr. Mustafa Türkan, Araştırma Görevlisi Dr. Halil Işılak, Kur'an Kursu Müdürü Hamidullah Ata, Müezzin Kayyım Avni Değirmenci, Müezzin Kayyım Burak Yarar ve Üniversite Öğrencisi Fadıl Baş’tan oluşan eylemcilere Adana’dan da çok sayıda sendika ve STK temsilcisi ile vatandaşlar destek verdi.

Yürüyüşün düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden grup, bu tür etkinliklerle dünya kamuoyunun dikkatini çekmeye devam edeceklerini belirtti.

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.