Sitenin sağında bir giydirme reklam

Gelibolu’da Süslü Kadınlar Bisiklet Turu

Kadın (Web Sitesi) - Web Sitesi | 18.09.2023 - 13:48, Güncelleme: 18.09.2023 - 13:50 56865+ kez okundu.
 

Gelibolu’da Süslü Kadınlar Bisiklet Turu

Gelibolu Balık Hali Kaleburcu önünde toplanan kadınlar, çiçek, balon ve çeşitli oyunlarla süsledikleri bisikleriyle kent turu attı.
Gelibolu’da  'Dünya Otomobilsiz Kentler Günü' kapsamında, düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, renkli görüntülere sahne oldu. Trafikte bisikletlilerin de var olduğuna dikkat çekmek için düzenlenen etkinlikte, onlarca kadın bisikletlerini süsleyerek kent turu attı.   Gelibolu Balık Hali Kaleburcu önünde toplanan kadınlar, çiçek, balon ve çeşitli oyunlarla süsledikleri bisikleriyle kent turu attı. bisiklet kullanımını teşvik etmenin yanında iklim krizine dur demek, sürdürülebilir ve aktif ulaşım konularına dikkat çekmek amacıyla Süslü Kadınlar Bisiklet Turu düzenlediklerini bildiren, Gelibolu Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Temsilcisi ve Saros Gönüllüsü Tuğba Diner, tur öncesi yaptığı basın açıklamasında; “2013’te İzmir’de başlayan ’Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun bu yıl 11’incisini düzenliyoruz. 11 yıl içerisinde büyüyen bu etkinlik daha sonra dünyada diğer şehirlerde bisiklete binen diğer kadınların da dikkatini çekmiştir. Turumuz bu yıl birçok şehirde ve ülkede eş zamanlı olarak yine gönüllü ve bağımsız kadınlar tarafından yapılıyor. Bu nedenle çok gururluyuz” dedi. Kadınların toplumda görünürlüğünü artırmak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin altyapı talebini iletmek için bu etkinliğin düzenlendiğini söyleyen Gelibolu Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Temsilcisi ve Saros Gönüllüsü Tuğba Diner, “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü” kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin altyapı talebini pekiştirmek için düzenlenmektedir.   2013 yılında İzmir’de başlamıştır. 11 yıl içerisinde büyüyen bu etkinlik önce Türkiye’de daha sonra dünyada diğer şehirlerde bisiklete binen kadınların da dikkatini çekmiştir. Turumuz bu yıl birçok şehirde ve ülkede eş zamanlı olarak yine bağımsız gönüllü kadınlar tarafından yapılıyor, gururluyuz. Bu alt yapı talebini pekiştirmek için düzenlenmektedir. “Ortak dileklerimiz ve isteklerimiz var. Kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara, yükümlülüklere sahip olduğunu ve her alanda kendilerini özgürce ifade etme hakları olduğunu hatırlatmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmakarından ardından bisikletli kadınlar çiçek, bolan ve çeşitli oyuncakla süsledikleri bisikleriyle kent ruru attı. Etkinlik coşkulu dans ve şarkılarından ardıdan son buldu. Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzelenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 32 ülke 200 şehirde eş zamanlı düzenlendi.
Gelibolu Balık Hali Kaleburcu önünde toplanan kadınlar, çiçek, balon ve çeşitli oyunlarla süsledikleri bisikleriyle kent turu attı.

Gelibolu’da  'Dünya Otomobilsiz Kentler Günü' kapsamında, düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, renkli görüntülere sahne oldu. Trafikte bisikletlilerin de var olduğuna dikkat çekmek için düzenlenen etkinlikte, onlarca kadın bisikletlerini süsleyerek kent turu attı.

 

Gelibolu Balık Hali Kaleburcu önünde toplanan kadınlar, çiçek, balon ve çeşitli oyunlarla süsledikleri bisikleriyle kent turu attı.

bisiklet kullanımını teşvik etmenin yanında iklim krizine dur demek, sürdürülebilir ve aktif ulaşım konularına dikkat çekmek amacıyla Süslü Kadınlar Bisiklet Turu düzenlediklerini bildiren, Gelibolu Süslü Kadınlar Bisiklet Turu " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Gelibolu Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Temsilcisi ve Saros Gönüllüsü Tuğba Diner, tur öncesi yaptığı basın açıklamasında; “2013’te İzmir’de başlayan ’Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun bu yıl 11’incisini düzenliyoruz. 11 yıl içerisinde büyüyen bu etkinlik daha sonra dünyada diğer şehirlerde bisiklete binen diğer kadınların da dikkatini çekmiştir. Turumuz bu yıl birçok şehirde ve ülkede eş zamanlı olarak yine gönüllü ve bağımsız kadınlar tarafından yapılıyor. Bu nedenle çok gururluyuz” dedi.

Kadınların toplumda görünürlüğünü artırmak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin altyapı talebini iletmek için bu etkinliğin düzenlendiğini söyleyen Gelibolu Süslü Kadınlar Bisiklet Turu " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Gelibolu Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Temsilcisi ve Saros Gönüllüsü Tuğba Diner, “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü” kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin altyapı talebini pekiştirmek için düzenlenmektedir.   2013 yılında İzmir’de başlamıştır. 11 yıl içerisinde büyüyen bu etkinlik önce Türkiye’de daha sonra dünyada diğer şehirlerde bisiklete binen kadınların da dikkatini çekmiştir. Turumuz bu yıl birçok şehirde ve ülkede eş zamanlı olarak yine bağımsız gönüllü kadınlar tarafından yapılıyor, gururluyuz. Bu alt yapı talebini pekiştirmek için düzenlenmektedir. “Ortak dileklerimiz ve isteklerimiz var. Kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara, yükümlülüklere sahip olduğunu ve her alanda kendilerini özgürce ifade etme hakları olduğunu hatırlatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmakarından ardından bisikletli kadınlar çiçek, bolan ve çeşitli oyuncakla süsledikleri bisikleriyle kent ruru attı. Etkinlik coşkulu dans ve şarkılarından ardıdan son buldu.

Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzelenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 32 ülke 200 şehirde eş zamanlı düzenlendi.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.