Sitenin sağında bir giydirme reklam

Eğitimin Durumu Raporu Yayınlandı

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 10.09.2024 - 08:12, Güncelleme: 10.09.2024 - 08:13 38731 kez okundu.
 

Eğitimin Durumu Raporu Yayınlandı

Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı İnal Akoğlu, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı başlangıcında "Eğitimin Durumu" raporunu yayınlayarak, Türkiye’de eğitim sisteminin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.
Eğitim-Sen’den 2024-2025 Eğitim Yılına İlişkin Sert Eleştiriler Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı İnal Akoğlu, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı başlangıcında "Eğitimin Durumu" raporunu yayınlayarak, Türkiye’de eğitim sisteminin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti. Akoğlu, ekonomik krizden kaynaklanan artan eğitim masrafları, eğitimin dinselleştirilmesi çabaları, laikliğe ve bilime aykırı müfredat değişiklikleri gibi sorunlara dikkat çekti. Eğitimde Sorunlar Büyüyor Raporda, eğitimde yıllardır süregelen piyasa merkezli, rekabetçi ve sınav odaklı politikaların, eğitim sistemini bir sorun yumağına dönüştürdüğü ifade edildi. Eğitimde fiziki altyapı eksiklikleri, kalabalık sınıflar, öğretmen açıkları gibi problemler çözülmeyi beklerken, çocukların dini cemaat ve vakıfların etkisi altında kalmaya devam ettiği belirtildi. Öğretmen açığının giderilememesi, mülakat ve arşiv araştırmasına dayalı atama süreçlerinin eğitim emekçileri arasındaki eşitsizliği derinleştirdiği vurgulandı. Eğitime Erişimde Eşitsizlikler Artıyor Raporda, eğitimde yaşanan eşitsizliklerin özellikle kız çocukları, mülteci çocuklar, anadili farklı olan çocuklar ve engelli çocuklar üzerinde yoğunlaştığı belirtildi. Bu grupların eğitim hakkından eşit koşullarda yararlanamadıkları vurgulandı. Aynı zamanda, artan okul ve kırtasiye masrafları nedeniyle ailelerin zorlandığı, bölgesel ve sınıfsal eşitsizliklerin derinleştiği kaydedildi. Çözüm Bekleyen Acil Sorunlar Deprem bölgesinde eğitimde yaşanan sorunlar çözüm bekliyor. Çocuk yoksulluğu ve öğrencilerin beslenme sorunları ciddi bir tehdit oluşturuyor. Anadilinde eğitim ve mesleki eğitim konuları acilen ele alınmalı. Taşımalı eğitimin kaldırılması yeni mağduriyetler yaratıyor. Eğitim-Sen’in raporu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrencileri açık liseye yönlendiren politikalarını ve eğitime ayrılan bütçenin yetersizliğini de sert bir şekilde eleştirdi.
Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı İnal Akoğlu, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı başlangıcında "Eğitimin Durumu" raporunu yayınlayarak, Türkiye’de eğitim sisteminin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Eğitim-Sen’den 2024-2025 Eğitim Yılına İlişkin Sert Eleştiriler

Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı İnal Akoğlu, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı başlangıcında "Eğitimin Durumu" raporunu yayınlayarak, Türkiye’de eğitim sisteminin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti. Akoğlu, ekonomik krizden kaynaklanan artan eğitim masrafları, eğitimin dinselleştirilmesi çabaları, laikliğe ve bilime aykırı müfredat değişiklikleri gibi sorunlara dikkat çekti.

Eğitimde Sorunlar Büyüyor

Raporda, eğitimde yıllardır süregelen piyasa merkezli, rekabetçi ve sınav odaklı politikaların, eğitim sistemini bir sorun yumağına dönüştürdüğü ifade edildi. Eğitimde fiziki altyapı eksiklikleri, kalabalık sınıflar, öğretmen açıkları gibi problemler çözülmeyi beklerken, çocukların dini cemaat ve vakıfların etkisi altında kalmaya devam ettiği belirtildi. Öğretmen açığının giderilememesi, mülakat ve arşiv araştırmasına dayalı atama süreçlerinin eğitim emekçileri arasındaki eşitsizliği derinleştirdiği vurgulandı.

Eğitime Erişimde Eşitsizlikler Artıyor

Raporda, eğitimde yaşanan eşitsizliklerin özellikle kız çocukları, mülteci çocuklar, anadili farklı olan çocuklar ve engelli çocuklar üzerinde yoğunlaştığı belirtildi. Bu grupların eğitim hakkından eşit koşullarda yararlanamadıkları vurgulandı. Aynı zamanda, artan okul ve kırtasiye masrafları nedeniyle ailelerin zorlandığı, bölgesel ve sınıfsal eşitsizliklerin derinleştiği kaydedildi.

Çözüm Bekleyen Acil Sorunlar

  • Deprem bölgesinde eğitimde yaşanan sorunlar çözüm bekliyor.
  • Çocuk yoksulluğu ve öğrencilerin beslenme sorunları ciddi bir tehdit oluşturuyor.
  • Anadilinde eğitim ve mesleki eğitim konuları acilen ele alınmalı.
  • Taşımalı eğitimin kaldırılması yeni mağduriyetler yaratıyor.

Eğitim-Sen’in raporu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrencileri açık liseye yönlendiren politikalarını ve eğitime ayrılan bütçenin yetersizliğini de sert bir şekilde eleştirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.