Sitenin sağında bir giydirme reklam

Adana Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği'nden "Otomobilsiz Pazar" İçin Bisiklet Turu Çağrısı

Gündem 16.09.2024 - 12:59, Güncelleme: 16.09.2024 - 15:59 49306 kez okundu.
 

Adana Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği'nden "Otomobilsiz Pazar" İçin Bisiklet Turu Çağrısı

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, "Otomobilsiz Pazar" talebiyle motorlu taşıtlara kapalı alanların artırılması hedefleniyor.
Adana Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Tekin Güleken, 22 Eylül Pazar günü düzenlenecek bisiklet turuna herkesi davet ediyor. Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, "Otomobilsiz Pazar" talebiyle motorlu taşıtlara kapalı alanların artırılması hedefleniyor. Her yıl Avrupa'nın büyük şehirlerinde, Avrupa Hareketlilik Haftası ve Otomobilsiz Kentler Günü'nde, ana caddeler motorlu araçlara kapatılıyor. Başkan Tekin Güleken, bu uygulamanın sadece bir gün değil, her pazar yapılabileceğini belirterek şunları söyledi: “Motorlu taşıtlar caddelerden çekilince şehrin nasıl sessiz ve havanın nasıl temiz olduğunu görebiliriz. Caddeler, yaya ve motorsuz araçlara açılacak, çocuklar araba trafiği olmadan güvenle oyun oynayabilecek, bisiklete binebilecek.” Adana halkını temiz bir çevre ve güvenli bir şehir için bisiklet turuna katılmaya davet eden Güleken, bu farkındalık etkinliğiyle şehirde motorlu taşıtlara bağımlılığın azaltılması gerektiğini vurguladı.
Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, "Otomobilsiz Pazar" talebiyle motorlu taşıtlara kapalı alanların artırılması hedefleniyor.

Adana Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Tekin Güleken, 22 Eylül Pazar günü düzenlenecek bisiklet turuna herkesi davet ediyor. Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, "Otomobilsiz Pazar" talebiyle motorlu taşıtlara kapalı alanların artırılması hedefleniyor.

Her yıl Avrupa'nın büyük şehirlerinde, Avrupa Hareketlilik Haftası ve Otomobilsiz Kentler Günü'nde, ana caddeler motorlu araçlara kapatılıyor. Başkan Tekin Güleken, bu uygulamanın sadece bir gün değil, her pazar yapılabileceğini belirterek şunları söyledi:

“Motorlu taşıtlar caddelerden çekilince şehrin nasıl sessiz ve havanın nasıl temiz olduğunu görebiliriz. Caddeler, yaya ve motorsuz araçlara açılacak, çocuklar araba trafiği olmadan güvenle oyun oynayabilecek, bisiklete binebilecek.”

Adana halkını temiz bir çevre ve güvenli bir şehir için bisiklet turuna katılmaya davet eden Güleken, bu farkındalık etkinliğiyle şehirde motorlu taşıtlara bağımlılığın azaltılması gerektiğini vurguladı.

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.