Sitenin sağında bir giydirme reklam

İsrail'den Suriye'deki Rus Hmeynim Hava Üssü'ne Saldırı

Gündem 03.10.2024 - 13:05, Güncelleme: 03.10.2024 - 13:05 2714 kez okundu.
 

İsrail'den Suriye'deki Rus Hmeynim Hava Üssü'ne Saldırı

Bölgeden gelen bilgilere göre, Rusya ve Suriye'ye ait hava savunma sistemleri saldırıya karşı devreye girse de, saldırıyı önleyemedikleri bildirildi.
Orta Doğu'da tansiyonu yükselten bir gelişme yaşandı. İsrail, bu sabah saatlerinde Suriye'nin batı kıyısındaki Cebeli bölgesine yakın olan ve Rusya'ya ait Hmeynim Hava Üssü'nü hedef alan bir hava saldırısı gerçekleştirdi. Bölgeden gelen bilgilere göre, Rusya ve Suriye'ye ait hava savunma sistemleri saldırıya karşı devreye girse de, saldırıyı önleyemedikleri bildirildi. Rusya ve Suriye'den Savunma Çabaları Başarısız Oldu Suriye'de bulunan Rus askeri varlığının en önemli üslerinden biri olan Hmeynim, hem Rusya'nın bölgedeki operasyonları için kritik bir noktada yer alıyor hem de Suriye'deki hava savunma sistemlerinin merkezi konumunda. Saldırı anında Rus ve Suriye güçlerinin yoğun çaba sarf ettiği ancak savunma sistemlerinin saldırıyı engelleyemediği kaydedildi. İsrail saldırısının ardından bölgedeki askeri hareketliliğin arttığı ve hem Rusya hem de Suriye'nin olaya ilişkin diplomatik ve askeri tepkiler verebileceği ifade ediliyor.   Bölgesel Gerilim Tırmanıyor Bu saldırı, İsrail ile Suriye ve müttefikleri arasındaki gerilimi daha da artırmış durumda. İsrail’in saldırı gerekçesi hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, uzmanlar bu tür saldırıların genellikle İran destekli milis güçlerin faaliyetlerini engellemeye yönelik olduğunu belirtiyor. İsrail'in son dönemde Suriye topraklarında İran’a bağlı güçleri hedef alan operasyonlarına bir yenisini daha eklediği düşünülüyor. Saldırı sonrası can kaybı veya maddi hasara ilişkin ise henüz net bir bilgi paylaşılmadı.
Bölgeden gelen bilgilere göre, Rusya ve Suriye'ye ait hava savunma sistemleri saldırıya karşı devreye girse de, saldırıyı önleyemedikleri bildirildi.

Orta Doğu'da tansiyonu yükselten bir gelişme yaşandı. İsrail, bu sabah saatlerinde Suriye'nin batı kıyısındaki Cebeli bölgesine yakın olan ve Rusya'ya ait Hmeynim Hava Üssü'nü hedef alan bir hava saldırısı gerçekleştirdi. Bölgeden gelen bilgilere göre, Rusya ve Suriye'ye ait hava savunma sistemleri saldırıya karşı devreye girse de, saldırıyı önleyemedikleri bildirildi.

Rusya ve Suriye'den Savunma Çabaları Başarısız Oldu

Suriye'de bulunan Rus askeri varlığının en önemli üslerinden biri olan Hmeynim, hem Rusya'nın bölgedeki operasyonları için kritik bir noktada yer alıyor hem de Suriye'deki hava savunma sistemlerinin merkezi konumunda. Saldırı anında Rus ve Suriye güçlerinin yoğun çaba sarf ettiği ancak savunma sistemlerinin saldırıyı engelleyemediği kaydedildi. İsrail saldırısının ardından bölgedeki askeri hareketliliğin arttığı ve hem Rusya hem de Suriye'nin olaya ilişkin diplomatik ve askeri tepkiler verebileceği ifade ediliyor.

 

Bölgesel Gerilim Tırmanıyor

Bu saldırı, İsrail ile Suriye ve müttefikleri arasındaki gerilimi daha da artırmış durumda. İsrail’in saldırı gerekçesi hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, uzmanlar bu tür saldırıların genellikle İran destekli milis güçlerin faaliyetlerini engellemeye yönelik olduğunu belirtiyor. İsrail'in son dönemde Suriye topraklarında İran’a bağlı güçleri hedef alan operasyonlarına bir yenisini daha eklediği düşünülüyor.

Saldırı sonrası can kaybı veya maddi hasara ilişkin ise henüz net bir bilgi paylaşılmadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.