Sitenin sağında bir giydirme reklam

İsrail'den yeni katliam:

Dünya 10.09.2024 - 13:43, Güncelleme: 10.09.2024 - 23:43 52848 kez okundu.
 

İsrail'den yeni katliam:

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki "güvenli bölge"ye hava saldırısı düzenledi. Han Yunus'taki kampa hava saldırısında 40 sivil hayatını kaybetti
İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki "güvenli bölge"ye hava saldırısı düzenledi. El Mevasi kampındaki en az 20 çadırın vurulduğu saldırıda en az 40 kişi hayatını kaybetti, 60 kişi yaralandı Filistinli yetkililer, İsrail'in Gazze'nin güneyinde belirlenen "güvenli bölge"ye düzenlediği saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü ve 60 kişinin yaralandığını bildirdi. Gazze Sivil Savunma Müdürlüğü, bugün erken saatlerde gerçekleşen saldırıda Filistinlilerin sığındığı Han Yunus'un El-Mevasi bölgesindeki bir kampta bulunan en az 20 çadırın vurulduğunu bildirdi.  İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, saldırının bir Hamas komuta merkezini hedef aldığı öne sürüldü. Hamas, İsrail ordusunun bu iddiasını "açık bir yalan" olarak niteledi. El Mevasi, İsrail ordusunun Han Yunus ve yakındaki Refah'a yönelik kara saldırıları sırasında kıyı bölgesini "güvenli bölge" ilan etmesinden bu yana buraya çadırlarla yerleşen Filistinlilerle dolu. 'En iğrenç katliamlardan biri' Gazze Sivil Savunma Müdürlüğü sözcüsü, olay yerindeki ilk değerlendirmelerin, saldırının "bu çılgın savaştaki en iğrenç katliamlardan biri" olduğunu gösterdiğini belirtti. Sözcü, ambulans ve Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerinin saldırıda öldürülen insanların cesetlerini kurtarmakta zorluk çektiğini ifade etti. Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi de yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı. Konsey direktörü Nihat Avad, İsrail hükümetini "yaşam ve özgürlüğü hak eden insanlar yerine kurbanlık koyunlar gibi gördüğü Filistinlileri katletmekle" suçladı. İsrail Hamas üyelerini vurduğunu iddia etti İsrail yetkilileriyse, saldırının Han Yunus'taki insani bölge içinde bulunan bir komuta ve kontrol merkezini işleten "önemli Hamas üyelerini" vurduğunu öne sürdü. İsrail Dışişleri Bakanlığı, X'te yayınlanan bir açıklamada, "Saldırıdan önce, hassas mühimmat, hava gözetimi ve ek araçlar da dahil olmak üzere sivillere zarar verme riskini azaltmak için çok sayıda adım atıldı" iddiasında bulundu. Hamas'sa, üyelerinin hedeflenen bölgede olduğunu reddederek, İsrail yetkililerini "çirkin suçlarını" meşrulaştırmak için yalanlar söylemekle suçladı. Hamas tarafından yapılan açıklamada, "Direniş, üyelerinden herhangi birinin sivil toplantılarda bulunduğunu veya bu yerleri askeri amaçlarla kullandığını birden fazla kez reddetti" dedi.
İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki "güvenli bölge"ye hava saldırısı düzenledi. Han Yunus'taki kampa hava saldırısında 40 sivil hayatını kaybetti

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki "güvenli bölge"ye hava saldırısı düzenledi. El Mevasi kampındaki en az 20 çadırın vurulduğu saldırıda en az 40 kişi hayatını kaybetti, 60 kişi yaralandı

Filistinli yetkililer, İsrail'in Gazze'nin güneyinde belirlenen "güvenli bölge"ye düzenlediği saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü ve 60 kişinin yaralandığını bildirdi.

Gazze Sivil Savunma Müdürlüğü, bugün erken saatlerde gerçekleşen saldırıda Filistinlilerin sığındığı Han Yunus'un El-Mevasi bölgesindeki bir kampta bulunan en az 20 çadırın vurulduğunu bildirdi. 

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, saldırının bir Hamas komuta merkezini hedef aldığı öne sürüldü. Hamas, İsrail ordusunun bu iddiasını "açık bir yalan" olarak niteledi.

El Mevasi, İsrail ordusunun Han Yunus ve yakındaki Refah'a yönelik kara saldırıları sırasında kıyı bölgesini "güvenli bölge" ilan etmesinden bu yana buraya çadırlarla yerleşen Filistinlilerle dolu.

'En iğrenç katliamlardan biri'

Gazze Sivil Savunma Müdürlüğü sözcüsü, olay yerindeki ilk değerlendirmelerin, saldırının "bu çılgın savaştaki en iğrenç katliamlardan biri" olduğunu gösterdiğini belirtti.

Sözcü, ambulans ve Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerinin saldırıda öldürülen insanların cesetlerini kurtarmakta zorluk çektiğini ifade etti.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi de yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı. Konsey direktörü Nihat Avad, İsrail hükümetini "yaşam ve özgürlüğü hak eden insanlar yerine kurbanlık koyunlar gibi gördüğü Filistinlileri katletmekle" suçladı.

İsrail Hamas üyelerini vurduğunu iddia etti

İsrail yetkilileriyse, saldırının Han Yunus'taki insani bölge içinde bulunan bir komuta ve kontrol merkezini işleten "önemli Hamas üyelerini" vurduğunu öne sürdü.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, X'te yayınlanan bir açıklamada, "Saldırıdan önce, hassas mühimmat, hava gözetimi ve ek araçlar da dahil olmak üzere sivillere zarar verme riskini azaltmak için çok sayıda adım atıldı" iddiasında bulundu.

Hamas'sa, üyelerinin hedeflenen bölgede olduğunu reddederek,  İsrail yetkililerini "çirkin suçlarını" meşrulaştırmak için yalanlar söylemekle suçladı.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, "Direniş, üyelerinden herhangi birinin sivil toplantılarda bulunduğunu veya bu yerleri askeri amaçlarla kullandığını birden fazla kez reddetti" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.