Sitenin sağında bir giydirme reklam

Öğretmen Sendikası'ndan "Direniş Haftası" İlanı: İlk Ders Hak Arama Mücadelesi

Emek 28.05.2024 - 20:53, Güncelleme: 29.05.2024 - 11:32 57649+ kez okundu.
 

Öğretmen Sendikası'ndan "Direniş Haftası" İlanı: İlk Ders Hak Arama Mücadelesi

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (Öğretmen Sendikası), "Direniş Haftası" kapsamında Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir oturma eylemi ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Özel sektör öğretmenlerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve haklarının korunması gerektiği vurgulandı.
Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (Öğretmen Sendikası), "Direniş Haftası" kapsamında Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir oturma eylemi ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Özel sektör öğretmenlerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve haklarının korunması gerektiği vurgulandı. Öğretmen Sendikası Çanakkale İl Temsilcisi Erkan Barikan, basın açıklamasında son üç yılda defalarca Ankara sokaklarında olduklarını belirterek, hak arama mücadelesinden vazgeçmediklerini söyledi. Barikan, "Pes etmiyoruz çünkü tartışmaya kapalı bir hakkın peşinde çok meşru bir mücadelenin içindeyiz" diyerek, özel öğretim kurumlarında kölelik koşullarının hüküm sürdüğünü ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) bu durumu izlediğini dile getirdi.   Barikan, özel sektör öğretmenlerinin asgari ücretle çalıştırılmaması gerektiğini vurgulayarak, MEB'in bu duruma kulaklarını tıkayamayacağını ifade etti. 2014 yılına kadar var olan taban maaş yasasının geri getirilmesini talep eden Barikan, Milli Eğitim Bakanı'na şu soruları yöneltti:   Taban maaş uygulamasının geri gelmesindeki engel nedir? Kamuda kaç bin öğretmene ihtiyaç vardır? Bütçe budur diyerek atama yapmak, öğretmeni çaresiz bırakarak özel sektöre yönlendirmek öğretmeni ucuz iş gücüne dönüştürme planının bir parçası mıdır? Ücretli öğretmenliğin varlığı sizi rahatsız etmiyor mu? Sadece eğitim baronlarını mutlu eden bir Bakan olmak nasıl bir duygu? Yüz binlerce öğretmenin ve toplumun gözünde yalancı olmak sizi rahatsız etmiyor mu?   Barikan, yakında meclise gidecek olan Öğretmenlik Meslek Kanunu'na dikkat çekerek, özel sektör öğretmenlerinin taleplerini sıraladı: “Taban maaş hakkının geri getirilmesi. Denetimlerin artırılması ve sigortasız, öğretmenlik dışı unvanlarla çalışmanın sonlandırılması. Belirli süreli sözleşmelerin bitirilmesi. Öğretmen Sendikası olarak, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun önemine dikkat çekmek ve kararlılıklarını göstermek adına tüm üyelerine, dostlara ve eğitime dair kaygısı olan herkese çağrıda bulunan Barikan, "ÖMK'nin oylanacağı meclisin önündeki Milli Egemenlik Parkında bir eğitim nöbeti başlattık. Bu nöbet aynı zamanda tüm ülkede eğitim için bir direniş haftasının başlangıcı oldu" dedi. Barikan, öğretmenlerin mesleğin ve eğitimin geleceğini kurtaracağına olan inancını dile getirerek, "Kazanacağız!" dedi. Öğretmen Sendikası, özel sektör öğretmenlerinin haklarını savunmak için mücadeleye devam edeceklerini belirterek, eğitim alanında adil ve eşit koşulların sağlanması için yetkililere çağrıda bulundu. Öğretmenler hak arama mücadelesinde kararlı olduklarını bir kez daha gösterdi. Öğretmen Sendikası, özel sektör öğretmenlerinin haklarını savunmak ve çalışma koşullarını iyileştirmek amacıyla mücadelesini sürdüreceğini ilan etti. Eğitimde adalet ve eşitlik sağlanana kadar öğretmenlerin mücadelesine devam edeceklerini bildirdi.
Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (Öğretmen Sendikası), "Direniş Haftası" kapsamında Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir oturma eylemi ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Özel sektör öğretmenlerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve haklarının korunması gerektiği vurgulandı.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (Öğretmen Sendikası), "Direniş Haftası" kapsamında Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir oturma eylemi ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Özel sektör öğretmenlerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve haklarının korunması gerektiği vurgulandı.

Öğretmen Sendikası Çanakkale İl Temsilcisi Erkan Barikan, basın açıklamasında son üç yılda defalarca Ankara sokaklarında olduklarını belirterek, hak arama mücadelesinden vazgeçmediklerini söyledi. Barikan, "Pes etmiyoruz çünkü tartışmaya kapalı bir hakkın peşinde çok meşru bir mücadelenin içindeyiz" diyerek, özel öğretim kurumlarında kölelik koşullarının hüküm sürdüğünü ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) bu durumu izlediğini dile getirdi.

 

Barikan, özel sektör öğretmenlerinin asgari ücretle çalıştırılmaması gerektiğini vurgulayarak, MEB'in bu duruma kulaklarını tıkayamayacağını ifade etti. 2014 yılına kadar var olan taban maaş yasasının geri getirilmesini talep eden Barikan, Milli Eğitim Bakanı'na şu soruları yöneltti:

 

Taban maaş uygulamasının geri gelmesindeki engel nedir?

Kamuda kaç bin öğretmene ihtiyaç vardır? Bütçe budur diyerek atama yapmak, öğretmeni çaresiz bırakarak özel sektöre yönlendirmek öğretmeni ucuz iş gücüne dönüştürme planının bir parçası mıdır? Ücretli öğretmenliğin varlığı sizi rahatsız etmiyor mu? Sadece eğitim baronlarını mutlu eden bir Bakan olmak nasıl bir duygu? Yüz binlerce öğretmenin ve toplumun gözünde yalancı olmak sizi rahatsız etmiyor mu?

 

Barikan, yakında meclise gidecek olan Öğretmenlik Meslek Kanunu'na dikkat çekerek, özel sektör öğretmenlerinin taleplerini sıraladı: “Taban maaş hakkının geri getirilmesi. Denetimlerin artırılması ve sigortasız, öğretmenlik dışı unvanlarla çalışmanın sonlandırılması. Belirli süreli sözleşmelerin bitirilmesi. Öğretmen Sendikası olarak, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun önemine dikkat çekmek ve kararlılıklarını göstermek adına tüm üyelerine, dostlara ve eğitime dair kaygısı olan herkese çağrıda bulunan Barikan, "ÖMK'nin oylanacağı meclisin önündeki Milli Egemenlik Parkında bir eğitim nöbeti başlattık. Bu nöbet aynı zamanda tüm ülkede eğitim için bir direniş haftasının başlangıcı oldu" dedi.

Barikan, öğretmenlerin mesleğin ve eğitimin geleceğini kurtaracağına olan inancını dile getirerek, "Kazanacağız!" dedi. Öğretmen Sendikası, özel sektör öğretmenlerinin haklarını savunmak için mücadeleye devam edeceklerini belirterek, eğitim alanında adil ve eşit koşulların sağlanması için yetkililere çağrıda bulundu.

Öğretmenler hak arama mücadelesinde kararlı olduklarını bir kez daha gösterdi. Öğretmen Sendikası, özel sektör öğretmenlerinin haklarını savunmak ve çalışma koşullarını iyileştirmek amacıyla mücadelesini sürdüreceğini ilan etti. Eğitimde adalet ve eşitlik sağlanana kadar öğretmenlerin mücadelesine devam edeceklerini bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.