Sitenin sağında bir giydirme reklam

Okul yemeği sağlıklı ve başarılı bir neslin yetişmesi için zorunludur.

Dünya 10.06.2024 - 13:32, Güncelleme: 10.06.2024 - 17:01 48873 kez okundu.
 

Okul yemeği sağlıklı ve başarılı bir neslin yetişmesi için zorunludur.

Adana'da faaliyet gösteren, Adana Tabip Odası, Adana Barosu, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Adana Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çukurova Şubesi, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Adana Şubesi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Adana Şubesi ve Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği, Okul Yemeği Koalisyonu ÇYDD adı altında bir araya gelerek önemli bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
  TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan, katılımcı kurumlar adına yapılan basın açıklamasını okudu. Basın açıklaması, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Adana şubesinde gerçekleşti.   Beslenme Yetersizliği Sorunu ve Çözüm Önerileri Koalisyonun açıklamasında, ülkemizdeki çocukların sağlığı ve geleceği üzerindeki beslenme yetersizliği sorununun ciddi bir problem olduğu ve çözümünün zorunlu olduğu vurgulandı. Özellikle ücretsiz okul yemeği programlarının önemi üzerinde duruldu.   Okul Yemeği Programlarının Önemi ve Etkileri Okul yemeği programlarının çocuk yoksulluğunu azaltma, okul terkini ve devamsızlığı önleme, akademik başarıyı artırma gibi olumlu etkileri olduğu belirtildi. Bu programların, özellikle dezavantajlı öğrencilere fırsat eşitliği sağlama konusunda önemli bir işlevi olduğu vurgulandı.   Ulusal ve Uluslararası Hukuki Dayanaklar Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme'ye dayanarak, çocukların beslenme hakkının temin edilmesi gerektiği hatırlatıldı. Türkiye'nin bu sözleşmeye taraf olduğu ve çocuklara yönelik beslenme programlarının bir sosyal devlet görevi olduğu belirtildi. Beklentiler ve Çağrılar: Kamusal Destek-Dayanışma Programı Koalisyon, yerel yönetimlerin ve ilgili bakanlıkların düşük gelir grubundaki öğrencilere yönelik ücretsiz okul yemeği programlarını başlatması çağrısında bulundu. Ayrıca, çocukların geleceği için acil bir şekilde kamusal destek ve dayanışma programlarının uygulanmasını talep etti.   Yerel Yönetimlerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü Adana Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğer ilçe belediyelerinin konuya duyarlı oldukları ve destek verdikleri ifade edildi. Yerel yönetimlerin, düşük gelir grubundaki öğrencilerin bulunduğu mahallelerde programları başlatması bekleniyor.   Sonuç ve Çözüm Önerilerine Destek Koalisyon, çocukların sağlıklı beslenmesi ve geleceğe daha umutla bakabilmeleri için çaba harcayacaklarını belirtti. Tüm bileşenlerin, özellikle devlet okullarında ücretsiz beslenme konusunda sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.
Adana'da faaliyet gösteren, Adana Tabip Odası, Adana Barosu, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Adana Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çukurova Şubesi, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Adana Şubesi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Adana Şubesi ve Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği, Okul Yemeği Koalisyonu ÇYDD adı altında bir araya gelerek önemli bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan, katılımcı kurumlar adına yapılan basın açıklamasını okudu. Basın açıklaması, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Adana şubesinde gerçekleşti.

 

Beslenme Yetersizliği Sorunu ve Çözüm Önerileri

Koalisyonun açıklamasında, ülkemizdeki çocukların sağlığı ve geleceği üzerindeki beslenme yetersizliği sorununun ciddi bir problem olduğu ve çözümünün zorunlu olduğu vurgulandı. Özellikle ücretsiz okul yemeği programlarının önemi üzerinde duruldu.

 

Okul Yemeği Programlarının Önemi ve Etkileri

Okul yemeği programlarının çocuk yoksulluğunu azaltma, okul terkini ve devamsızlığı önleme, akademik başarıyı artırma gibi olumlu etkileri olduğu belirtildi. Bu programların, özellikle dezavantajlı öğrencilere fırsat eşitliği sağlama konusunda önemli bir işlevi olduğu vurgulandı.

 

Ulusal ve Uluslararası Hukuki Dayanaklar

Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme'ye dayanarak, çocukların beslenme hakkının temin edilmesi gerektiği hatırlatıldı. Türkiye'nin bu sözleşmeye taraf olduğu ve çocuklara yönelik beslenme programlarının bir sosyal devlet görevi olduğu belirtildi.

Beklentiler ve Çağrılar: Kamusal Destek-Dayanışma Programı

Koalisyon, yerel yönetimlerin ve ilgili bakanlıkların düşük gelir grubundaki öğrencilere yönelik ücretsiz okul yemeği programlarını başlatması çağrısında bulundu. Ayrıca, çocukların geleceği için acil bir şekilde kamusal destek ve dayanışma programlarının uygulanmasını talep etti.

 

Yerel Yönetimlerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü

Adana Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğer ilçe belediyelerinin konuya duyarlı oldukları ve destek verdikleri ifade edildi. Yerel yönetimlerin, düşük gelir grubundaki öğrencilerin bulunduğu mahallelerde programları başlatması bekleniyor.

 

Sonuç ve Çözüm Önerilerine Destek

Koalisyon, çocukların sağlıklı beslenmesi ve geleceğe daha umutla bakabilmeleri için çaba harcayacaklarını belirtti. Tüm bileşenlerin, özellikle devlet okullarında ücretsiz beslenme konusunda sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.