Sitenin sağında bir giydirme reklam

PE: “Özak Tekstil işçileri derhal serbest bırakılmalıdır”

Emek (Web Sitesi) - Web Sitesi | 07.12.2023 - 10:23, Güncelleme: 07.12.2023 - 10:24 43273+ kez okundu.
 

PE: “Özak Tekstil işçileri derhal serbest bırakılmalıdır”

Patronların Ensesindeyiz Ağı Urfa OSB'de Özak Tekstil işçilerine jandarma müdahalesinde gözaltına alınan işçiler ve BİRTEK-SEN yöneticilerinin derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı.
Urfa Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Özak Tekstil’de, Öz İplik-İş’ten istifa ederek Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası'nda (BİRTEK-SEN) örgütlenmeye başlayan işçiler, BİRTEK-SEN üyesi bir kadın işçinin işten atılması sonucunda üretimi durdurarak direnişe başlamışlardı. On günü aşan direnişte, bu sabah saatlerinde patronu ve fabrikasını işçilerden “korumak” için kapının önünde düzenli olarak tutulan jandarma, işçilere gaz ve coplarla sert şekilde müdahale etti. 19’u işçi, biri sendika başkanı ve ikisi sendika yöneticisi olmak üzere toplam 22 kişi gözaltına alındı. Patronların Ensesindeyiz Ağı'ndan yapılan açıklamada "Direnişi kırmak için yapılan bu müdahale asla kabul edilemez. Özak Tekstil işçileri ve BİRTEK-SEN sendika yöneticileri derhal bırakılmalıdır! Özak Tekstil İşçisi Yalnız Değildir!" denildi.
Patronların Ensesindeyiz Ağı Urfa OSB'de Özak Tekstil işçilerine jandarma müdahalesinde gözaltına alınan işçiler ve BİRTEK-SEN yöneticilerinin derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Urfa Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Özak Tekstil’de, Öz İplik-İş’ten istifa ederek Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası'nda (BİRTEK-SEN) örgütlenmeye başlayan işçiler, BİRTEK-SEN üyesi bir kadın işçinin işten atılması sonucunda üretimi durdurarak direnişe başlamışlardı.

On günü aşan direnişte, bu sabah saatlerinde patronu ve fabrikasını işçilerden “korumak” için kapının önünde düzenli olarak tutulan jandarma, işçilere gaz ve coplarla sert şekilde müdahale etti. 19’u işçi, biri sendika başkanı ve ikisi sendika yöneticisi olmak üzere toplam 22 kişi gözaltına alındı.

Patronların Ensesindeyiz Ağı'ndan yapılan açıklamada "Direnişi kırmak için yapılan bu müdahale asla kabul edilemez. Özak Tekstil işçileri ve BİRTEK-SEN sendika yöneticileri derhal bırakılmalıdır! Özak Tekstil İşçisi Yalnız Değildir!" denildi.

Şanlıurfa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.