Sitenin sağında bir giydirme reklam

TEKNOFEST Fırsatçılığı: Adana'daki Otel Fiyatları Tepki Çekti

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 02.10.2024 - 15:06, Güncelleme: 02.10.2024 - 15:06 3870 kez okundu.
 

TEKNOFEST Fırsatçılığı: Adana'daki Otel Fiyatları Tepki Çekti

Adana'da 2-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), hem yerli hem de yabancı birçok ziyaretçiyi şehre çekti. Ancak bu yoğun ilgi, otel fiyatlarının fahiş seviyelere çıkmasına neden oldu. Gazeteci Adem Metan’ın sosyal medya paylaşımı, Adana'daki otel fiyatlarındaki astronomik artışa dikkat çekti ve büyük bir yankı uyandırdı.
Metan, TEKNOFEST'i takip etmek için geldiği Adana'da konaklayacak bir otel arayışına girdiğinde karşılaştığı fiyatlar karşısında adeta şok oldu. Bir otel resepsiyonu ile yaptığı görüşme sonrasında öğrendiği rakamları sosyal medya hesabından paylaştı. Metan, "ADANA'da gecelik otel fiyatı 27.200 lira! Teknofest için Adana'dayız, teknolojiye ve gençlere yönelik böylesine önemli bir etkinlikte bulunmak gurur verici. Ancak otel fiyatları tam bir fırsatçılık örneği! İki oda için gecelik 54.000 TL, bir odanın geceliği 27.200 TL'ye geliyor. Böylesi astronomik rakamlar hem misafirperverliğimize hem de bu tür etkinliklerin ruhuna yakışmıyor. Bu fırsatçılığın bir son bulması lazım." ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.   Metan’ın paylaştığı fiyatlar yalnızca buz dağının görünen yüzü. Bazı 4 yıldızlı otellerde gecelik konaklama fiyatları 116.198 TL'ye kadar çıkarken, 3 yıldızlı otellerde bu rakamlar 10 bin lira civarında seyrediyor. Adana’da “bekar hanı” olarak tabir edilen ve tek yıldızlı olan otellerin gecelik fiyatları ise 5 bin liradan başlıyor. Bu astronomik fiyatlar, festival için şehre gelen yerli ve yabancı misafirler arasında büyük tepkiye yol açmış durumda. TEKNOFEST gibi gençlere ve teknolojiye odaklanan bir etkinlikte otellerin talep ettiği bu fahiş fiyatlar, misafirperverliğiyle bilinen Adana’nın imajına zarar veriyor. Festivale gelen ziyaretçilerin büyük çoğunluğu konaklama masraflarından şikayet ederken, bu durumun etkinliğin ruhuna aykırı olduğu görüşü de ağırlık kazanıyor. Adana’daki otel işletmelerinin, artan talebi fırsat bilerek fiyatları yükseltmesi, sosyal medyada geniş yankı buldu. Festivalin ekonomik katkılarından faydalanmak isteyen otellerin bu tutumu, fırsatçılık olarak nitelendiriliyor ve yetkililerin duruma müdahale etmesi bekleniyor.    
Adana'da 2-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), hem yerli hem de yabancı birçok ziyaretçiyi şehre çekti. Ancak bu yoğun ilgi, otel fiyatlarının fahiş seviyelere çıkmasına neden oldu. Gazeteci Adem Metan’ın sosyal medya paylaşımı, Adana'daki otel fiyatlarındaki astronomik artışa dikkat çekti ve büyük bir yankı uyandırdı.

Metan, TEKNOFEST'i takip etmek için geldiği Adana'da konaklayacak bir otel arayışına girdiğinde karşılaştığı fiyatlar karşısında adeta şok oldu. Bir otel resepsiyonu ile yaptığı görüşme sonrasında öğrendiği rakamları sosyal medya hesabından paylaştı. Metan, "ADANA'da gecelik otel fiyatı 27.200 lira! Teknofest için Adana'dayız, teknolojiye ve gençlere yönelik böylesine önemli bir etkinlikte bulunmak gurur verici. Ancak otel fiyatları tam bir fırsatçılık örneği! İki oda için gecelik 54.000 TL, bir odanın geceliği 27.200 TL'ye geliyor. Böylesi astronomik rakamlar hem misafirperverliğimize hem de bu tür etkinliklerin ruhuna yakışmıyor. Bu fırsatçılığın bir son bulması lazım." ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

 

Metan’ın paylaştığı fiyatlar yalnızca buz dağının görünen yüzü. Bazı 4 yıldızlı otellerde gecelik konaklama fiyatları 116.198 TL'ye kadar çıkarken, 3 yıldızlı otellerde bu rakamlar 10 bin lira civarında seyrediyor. Adana’da “bekar hanı” olarak tabir edilen ve tek yıldızlı olan otellerin gecelik fiyatları ise 5 bin liradan başlıyor. Bu astronomik fiyatlar, festival için şehre gelen yerli ve yabancı misafirler arasında büyük tepkiye yol açmış durumda.

TEKNOFEST gibi gençlere ve teknolojiye odaklanan bir etkinlikte otellerin talep ettiği bu fahiş fiyatlar, misafirperverliğiyle bilinen Adana’nın imajına zarar veriyor. Festivale gelen ziyaretçilerin büyük çoğunluğu konaklama masraflarından şikayet ederken, bu durumun etkinliğin ruhuna aykırı olduğu görüşü de ağırlık kazanıyor.

Adana’daki otel işletmelerinin, artan talebi fırsat bilerek fiyatları yükseltmesi, sosyal medyada geniş yankı buldu. Festivalin ekonomik katkılarından faydalanmak isteyen otellerin bu tutumu, fırsatçılık olarak nitelendiriliyor ve yetkililerin duruma müdahale etmesi bekleniyor.

 

 

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.