Sitenin sağında bir giydirme reklam

Umut Gündüz: Mezarı Başında Anıldı

Yaşam 15.07.2024 - 20:21, Güncelleme: 15.07.2024 - 20:22 53158+ kez okundu.
 

Umut Gündüz: Mezarı Başında Anıldı

Bisiklet sporcusu Umut Gündüz 15 Temmuz 2020'de bisikletiyle seyir halindeyken alkollü bir sürücünün çarpıp kaçması sonucunda 19 yaşında yaşama veda etmişti.
Bisiklet sporcusu Umut Gündüz'ün öldürülmesinin üzerinden dört yıl geçti. Baba Menderes Gündüz, "Oğlumun katili elini kolunu sallayarak aramızda dolaşıyor" dedi. 15 Temmuz 2020'de, 19 yaşında olan Umut Gündüz, bisikletiyle seyir halindeyken alkollü bir sürücünün çarpıp kaçması sonucunda hayatını kaybetmişti. Dört yıldır "UmutaSesOl" etiketiyle dayanışma etkinlikleri düzenleyen arkadaşları, adil yargılama talebiyle ve bisikletli kazalara dikkat çekmek için mücadele ediyor. Ankara'daki mezarı başında bir araya gelen ailesi ve yoldaşları, Umut Gündüz'ü anarak adalet çağrılarını yinel   "Umut'un katili mahkeme tarafından ödüllendirildi" Umut Gündüz'ün ölüm yıldönümünde mezarı başında konuşan baba Menderes Gündüz, oğlunun katili Çağdaş Şenyüz'ün aldığı cezayla adeta ödüllendirildiğini ifade etti. Menderes Gündüz, "Oğlum, antrenman sonrası bisikletiyle evine giderken alkollü ve %100 kusurlu olarak araç kullanan Çağdaş Şenyüz'ün aşırı hızla çarpması sonucu hayatını kaybetti. Mahkeme ise bu katili 4 yıl 5 ay hapis cezasıyla ödüllendirdi" dedi. Adalet çağrılarının iktidarın cezasızlık politikası nedeniyle karşılıksız kaldığını belirten Gündüz, "Karar duruşmasında herkesin tanık olduğu gibi, benzer olayların yaşanması muhtemel ölümler teşvik edilmiştir" diye konuştu.   Hakaret Davası ve Sosyal Medya Paylaşımı Menderes Gündüz, mahkeme heyetine hakaretten 6 yıl, anne Asuman Gündüz ise katilin fotoğrafını sosyal medyada paylaştığı için 4 yıl ile yargılanıyor. Baba Gündüz, "Bu ülkede hakaret cinayetten daha büyük bir suç sayılmıştır" diyerek adalet mücadelesinin önemini vurguladı. "Acımız ortak, mücadelemiz de ortak olacak" Anmada bir araya gelenler arasında, Ağustos ayında Batıkent'te yaya geçidinde 160 km hızla giden bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Hürcan Bulur'un ailesi de yer aldı. Hürcan Bulur'un babası Veysel Bulur, "Acılarımız ortak, öyleyse mücadelemiz de ortak olacak" diyerek dayanışmanın önemine dikkat çekti. Dört yıldır adalet bekleyen Umut Gündüz'ün ailesi ve arkadaşları, mücadeleye devam edeceklerini belirterek bir kez daha adalet çağrısında bulundu.
Bisiklet sporcusu Umut Gündüz 15 Temmuz 2020'de bisikletiyle seyir halindeyken alkollü bir sürücünün çarpıp kaçması sonucunda 19 yaşında yaşama veda etmişti.

Bisiklet sporcusu Umut Gündüz'ün öldürülmesinin üzerinden dört yıl geçti. Baba Menderes Gündüz, "Oğlumun katili elini kolunu sallayarak aramızda dolaşıyor" dedi.

15 Temmuz 2020'de, 19 yaşında olan Umut Gündüz, bisikletiyle seyir halindeyken alkollü bir sürücünün çarpıp kaçması sonucunda hayatını kaybetmişti.

Dört yıldır "UmutaSesOl" etiketiyle dayanışma etkinlikleri düzenleyen arkadaşları, adil yargılama talebiyle ve bisikletli kazalara dikkat çekmek için mücadele ediyor. Ankara'daki mezarı başında bir araya gelen ailesi ve yoldaşları, Umut Gündüz'ü anarak adalet çağrılarını yinel

 

"Umut'un katili mahkeme tarafından ödüllendirildi"

Umut Gündüz'ün ölüm yıldönümünde mezarı başında konuşan baba Menderes Gündüz, oğlunun katili Çağdaş Şenyüz'ün aldığı cezayla adeta ödüllendirildiğini ifade etti. Menderes Gündüz, "Oğlum, antrenman sonrası bisikletiyle evine giderken alkollü ve %100 kusurlu olarak araç kullanan Çağdaş Şenyüz'ün aşırı hızla çarpması sonucu hayatını kaybetti. Mahkeme ise bu katili 4 yıl 5 ay hapis cezasıyla ödüllendirdi" dedi.

Adalet çağrılarının iktidarın cezasızlık politikası nedeniyle karşılıksız kaldığını belirten Gündüz, "Karar duruşmasında herkesin tanık olduğu gibi, benzer olayların yaşanması muhtemel ölümler teşvik edilmiştir" diye konuştu.

 

Hakaret Davası ve Sosyal Medya Paylaşımı

Menderes Gündüz, mahkeme heyetine hakaretten 6 yıl, anne Asuman Gündüz ise katilin fotoğrafını sosyal medyada paylaştığı için 4 yıl ile yargılanıyor. Baba Gündüz, "Bu ülkede hakaret cinayetten daha büyük bir suç sayılmıştır" diyerek adalet mücadelesinin önemini vurguladı.

"Acımız ortak, mücadelemiz de ortak olacak"

Anmada bir araya gelenler arasında, Ağustos ayında Batıkent'te yaya geçidinde 160 km hızla giden bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Hürcan Bulur'un ailesi de yer aldı. Hürcan Bulur'un babası Veysel Bulur, "Acılarımız ortak, öyleyse mücadelemiz de ortak olacak" diyerek dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Dört yıldır adalet bekleyen Umut Gündüz'ün ailesi ve arkadaşları, mücadeleye devam edeceklerini belirterek bir kez daha adalet çağrısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.