Sitenin sağında bir giydirme reklam

Yargıtay'a HÜDA PAR'ı kapatma başvurusu

Gündem 11.05.2023 - 16:45, Güncelleme: 14.05.2023 - 02:02 1661+ kez okundu.
 

Yargıtay'a HÜDA PAR'ı kapatma başvurusu

HÜDA PAR’a 'kapatma davası açılması' istemiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yapıldı. Büro-İş Sendikası, HÜDA PAR’a kapatılma davası açılması istemiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Sendikanın sunduğu dilekçede, HÜDA PAR’ın anayasanın 1, 2, 3, 6, 11, 41, 42, 68, 69, 174, 176. maddeleri ile Siyasi Partiler Yasası’na aykırı eylemlerde bulunduğu belirtilerek temelli kapatılması istendi. Büro İş Sendikası'nın tüm çalışan kesimlerin fiili ve meşru temelde hak ve özgürlüklerini yasaklayan, kısıtlayan her türlü engel ve düzenlemelere karşı mücadeleyi ilke edindiği ifade eden Büro İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi soL'a şöyle konuştu: "Bir emek örgütü olarak sendikal mücadelenin özgürlük ve demokrasi mücadelesinin parçası olduğunu, cumhuriyetin kazanımlarını korumak ve geliştirmek bilinciyle hareket ederek HÜDA-PAR isimli parti hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısından davası açılmasını talep ettik." 'Büro İş Sendikası taraftır' HÜDA PAR'ın tehditlerine de değinen Alay Hamzaçebi, "Büro İş Sendikası taraftır. Taraflığı ise siyasi partilere doğru değildir. Dün yapılması zorunlu olan zam oranları hakkında yaptığımız açıklamada da belirttiğimiz üzere, bizim tarafımız cumhuriyetten, laiklikten haktan, hukuktan, adaletten, insanca yaşayacak ücretten, emekten ve emekçiden yanadır. Bu değerlerin üzerinde tepinenlere ve Cumhuriyetin kazanımlarını yok sayanlara karşı geçmişte nasıl suç duyurularında bulunduysak bundan sonra da sözümüzü söylemeye devam edeceğiz. Bugün davaya konu alan parti, kamu çalışanlarının çalışma ve yaşam hakları adına bir tehlike ifade etmektedir" dedi.

HÜDA PAR’a 'kapatma davası açılması' istemiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yapıldı.

Büro-İş SendikasıHÜDA PAR’a kapatılma davası açılması istemiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

Sendikanın sunduğu dilekçede, HÜDA PAR’ın anayasanın 1, 2, 3, 6, 11, 41, 42, 68, 69, 174, 176. maddeleri ile Siyasi Partiler Yasası’na aykırı eylemlerde bulunduğu belirtilerek temelli kapatılması istendi.

Büro İş Sendikası'nın tüm çalışan kesimlerin fiili ve meşru temelde hak ve özgürlüklerini yasaklayan, kısıtlayan her türlü engel ve düzenlemelere karşı mücadeleyi ilke edindiği ifade eden Büro İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi soL'a şöyle konuştu:

"Bir emek örgütü olarak sendikal mücadelenin özgürlük ve demokrasi mücadelesinin parçası olduğunu, cumhuriyetin kazanımlarını korumak ve geliştirmek bilinciyle hareket ederek HÜDA-PAR isimli parti hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısından davası açılmasını talep ettik."

'Büro İş Sendikası taraftır'

HÜDA PAR'ın tehditlerine de değinen Alay Hamzaçebi, "Büro İş Sendikası taraftır. Taraflığı ise siyasi partilere doğru değildir. Dün yapılması zorunlu olan zam oranları hakkında yaptığımız açıklamada da belirttiğimiz üzere, bizim tarafımız cumhuriyetten, laiklikten haktan, hukuktan, adaletten, insanca yaşayacak ücretten, emekten ve emekçiden yanadır. Bu değerlerin üzerinde tepinenlere ve Cumhuriyetin kazanımlarını yok sayanlara karşı geçmişte nasıl suç duyurularında bulunduysak bundan sonra da sözümüzü söylemeye devam edeceğiz. Bugün davaya konu alan parti, kamu çalışanlarının çalışma ve yaşam hakları adına bir tehlike ifade etmektedir" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.