Sitenin sağında bir giydirme reklam

"Yoksulluğa, Sefalete Teslim Olmayacağız! Emeğimizin Karşılığını, Hakkımızı İstiyoruz!"

Gündem 16.07.2024 - 20:26, Güncelleme: 16.07.2024 - 20:27 48969+ kez okundu.
 

"Yoksulluğa, Sefalete Teslim Olmayacağız! Emeğimizin Karşılığını, Hakkımızı İstiyoruz!"

Kamu emekçileri ve emekliler, ülke genelinde alanlara çıkarak seslerini duyurdular. Burcu Yeter, konuşmasında, "Tarihimizin en karanlık, en zorlu süreçlerinden birisini yaşıyoruz" diyerek, ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çekti.
Çanakkale KESK Şubeler Platformu ve emekli dernekleri tarafından düzenlenen basın açıklaması, İskele Meydanı’nda gerçekleştirildi. Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklamayı Tüm Bel Sen Kadın Sekreteri Burcu Yeter okudu. Kamu emekçileri ve emekliler, ülke genelinde alanlara çıkarak seslerini duyurdular. Burcu Yeter, konuşmasında, "Tarihimizin en karanlık, en zorlu süreçlerinden birisini yaşıyoruz" diyerek, ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Açıklamada, milyonların bilinçli ve kasıtlı olarak yoksullaştırıldığı vurgulandı. Yeter, Maliye Bakanı’nın geçmişteki açıklamasına atıfta bulunarak, mevcut sistemin dar gelirlileri yok saydığını ve üretici firmalar ile ihracatçıların kazandığını belirtti. "Çarklar yıllardır dönüyor, ama halkı ve emekçileri yoksullaştırmak için dönüyor" dedi. Ayrıca, düşük gösterilen TÜİK enflasyonuyla halkın cebinden alınıp bir avuç patrona aktarıldığını söyledi. Basın açıklamasında, iktidarın uyguladığı ekonomik politikaların eleştirisi yapıldı ve mevcut sistemin halka dayatılan kölelik ve yoksulluğa uyum programı olarak tanımlandı. İktidarın adımlarıyla, emek sömürüsünden beslenen bir avuç asalak ve arkasındaki iktidarın, milyonları yoksullaştırdığı belirtildi. Yeter, "Türkiye’de her dört kişiden biri işsiz, çalışan her iki kişiden biri açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor" diyerek, ekonomik krizle birlikte artan yoksulluğa dikkat çekti. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verilerine göre, 17 milyon 114 bin 912 yurttaşın sosyal yardımlarla geçindiğini ve 9 milyon 444 bin 458 kişinin aylık gelirinin asgari ücretin üçte birinin altında kaldığını ifade etti. Kamu emekçileri ve emeklilerin talepleri arasında, maaşların emekliliğe yansıtılması, yoksulluk sınırının temel alınması, adil bir vergi sistemi ve demokratik bir çalışma yaşamı yer aldı. Ayrıca, iktidarın seçim öncesi verdiği 3600 ek gösterge ve mülakatın kaldırılması sözlerinin tutulması istendi. Burcu Yeter, açıklamanın sonunda tüm kamu emekçilerini ve emeklileri, insanca yaşayacak ücret, güvenceli iş ve güvenli gelecek mücadelesinde omuz omuza vermeye çağırdı. "Gelin; İnsanca Yaşamaya Yetecek Bir Ücret, Adil Bir Vergi Sistemi, Halk İçin-Emek İçin Bütçe, Güvenceli İş, Güvenli Gelecek İçin omuz omuza verelim" diyerek, çağrısını yineledi. Basın açıklamasına, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Çanakkale Örgütü, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl ve ilçe örgütlerinin yanı sıra Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek de katılarak destek verdi.
Kamu emekçileri ve emekliler, ülke genelinde alanlara çıkarak seslerini duyurdular. Burcu Yeter, konuşmasında, "Tarihimizin en karanlık, en zorlu süreçlerinden birisini yaşıyoruz" diyerek, ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çekti.

Çanakkale KESK Şubeler Platformu " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Çanakkale KESK Şubeler Platformu ve emekli dernekleri tarafından düzenlenen basın açıklaması, İskele Meydanı’nda gerçekleştirildi. Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklamayı Tüm Bel Sen Kadın Sekreteri Burcu Yeter okudu.

Kamu emekçileri ve emekliler, ülke genelinde alanlara çıkarak seslerini duyurdular. Burcu Yeter, konuşmasında, "Tarihimizin en karanlık, en zorlu süreçlerinden birisini yaşıyoruz" diyerek, ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Açıklamada, milyonların bilinçli ve kasıtlı olarak yoksullaştırıldığı vurgulandı.

Yeter, Maliye Bakanı’nın geçmişteki açıklamasına atıfta bulunarak, mevcut sistemin dar gelirlileri yok saydığını ve üretici firmalar ile ihracatçıların kazandığını belirtti. "Çarklar yıllardır dönüyor, ama halkı ve emekçileri yoksullaştırmak için dönüyor" dedi. Ayrıca, düşük gösterilen TÜİK enflasyonuyla halkın cebinden alınıp bir avuç patrona aktarıldığını söyledi.

Basın açıklamasında, iktidarın uyguladığı ekonomik politikaların eleştirisi yapıldı ve mevcut sistemin halka dayatılan kölelik ve yoksulluğa uyum programı olarak tanımlandı. İktidarın adımlarıyla, emek sömürüsünden beslenen bir avuç asalak ve arkasındaki iktidarın, milyonları yoksullaştırdığı belirtildi.

Yeter, "Türkiye’de her dört kişiden biri işsiz, çalışan her iki kişiden biri açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor" diyerek, ekonomik krizle birlikte artan yoksulluğa dikkat çekti. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verilerine göre, 17 milyon 114 bin 912 yurttaşın sosyal yardımlarla geçindiğini ve 9 milyon 444 bin 458 kişinin aylık gelirinin asgari ücretin üçte birinin altında kaldığını ifade etti.

Kamu emekçileri ve emeklilerin talepleri arasında, maaşların emekliliğe yansıtılması, yoksulluk sınırının temel alınması, adil bir vergi sistemi ve demokratik bir çalışma yaşamı yer aldı. Ayrıca, iktidarın seçim öncesi verdiği 3600 ek gösterge ve mülakatın kaldırılması sözlerinin tutulması istendi.

Burcu Yeter, açıklamanın sonunda tüm kamu emekçilerini ve emeklileri, insanca yaşayacak ücret, güvenceli iş ve güvenli gelecek mücadelesinde omuz omuza vermeye çağırdı. "Gelin; İnsanca Yaşamaya Yetecek Bir Ücret, Adil Bir Vergi Sistemi, Halk İçin-Emek İçin Bütçe, Güvenceli İş, Güvenli Gelecek İçin omuz omuza verelim" diyerek, çağrısını yineledi.

Basın açıklamasına, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Çanakkale Örgütü, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl ve ilçe örgütlerinin yanı sıra Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek de katılarak destek verdi.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.