Sitenin sağında bir giydirme reklam

Adaylıktan alınan Büyüköztürk İYİP'ten istifa etti

Siyaset 18.02.2024 - 15:19, Güncelleme: 18.02.2024 - 21:19 69447+ kez okundu.
 

Adaylıktan alınan Büyüköztürk İYİP'ten istifa etti

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in İYİP'e katılarak aday gösterilmesi üzerine Çukurova Belediye Belediye başkan adaylığından alınan Birol Büyüköztürk, İYİP'ten istifa etti.
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in CHP'den istifa ederek İYİP'ten aday gösterilmesi üzerine Çukurova Belediye Belediye başkan adaylığından alınan Birol Büyüköztürk, İYİP'ten istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medyadan yaptığı açıklama yapan Büyüköztürk, adaylığın kendisinden 'rencide edici' şekilde alındığını ve ailesinin onuru için istifa ettiğini belirtti.  Büyüköztürk, "Yaşadığım talihsiz ve rencide edici olay ile muhatap olmamdan sonra, ben nerde olursam orada olan; benim için büyük fedakarlıklar yapan çekirdek ailem, büyük ailem ve yakın arkadaşlarımla görüşmelerim neticesi; aile ve sülale olarak bu olayı kaldırmamızın çok zor olduğu ortak görüşü ile İyi Partiden ayrılmanın gerekli ve yerinde olduğuna karar verdik" dedi.  Ne olmuştu? Birol Büyüköztürk, İYİP tarafından Çukurova Belediye Başkan adayı olarak açıklanmıştı. Ancak, yeniden aday gösterilmediği için CHP'den istifa eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 14 Şubat'ta İYİP'in adayı olmuştu. İYİP'in adaylıktan çektiği Büyüköztürk ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Biraz önce Yerel Yönetimler Başkanı Sayın Burak Akburak beni arayarak 'Sayın Genel Başkanımız, Çukurova’da Soner Çetin’i aday gösterecek' diyerek durumu bildirmiştir. Bu sebeple benimle birlikte yol alan emeği geçen herkesten hakkını helal etmesini istiyorum" demişti.
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in İYİP'e katılarak aday gösterilmesi üzerine Çukurova Belediye Belediye başkan adaylığından alınan Birol Büyüköztürk, İYİP'ten istifa etti.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in CHP'den istifa ederek İYİP'ten aday gösterilmesi üzerine Çukurova Belediye Belediye başkan adaylığından alınan Birol Büyüköztürk, İYİP'ten istifa ettiğini duyurdu.

Sosyal medyadan yaptığı açıklama yapan Büyüköztürk, adaylığın kendisinden 'rencide edici' şekilde alındığını ve ailesinin onuru için istifa ettiğini belirtti. 

Büyüköztürk, "Yaşadığım talihsiz ve rencide edici olay ile muhatap olmamdan sonra, ben nerde olursam orada olan; benim için büyük fedakarlıklar yapan çekirdek ailem, büyük ailem ve yakın arkadaşlarımla görüşmelerim neticesi; aile ve sülale olarak bu olayı kaldırmamızın çok zor olduğu ortak görüşü ile İyi Partiden ayrılmanın gerekli ve yerinde olduğuna karar verdik" dedi. 

Ne olmuştu?

Birol Büyüköztürk, İYİP tarafından Çukurova Belediye Başkan adayı olarak açıklanmıştı. Ancak, yeniden aday gösterilmediği için CHP'den istifa eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 14 Şubat'ta İYİP'in adayı olmuştu.

İYİP'in adaylıktan çektiği Büyüköztürk ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Biraz önce Yerel Yönetimler Başkanı Sayın Burak Akburak beni arayarak 'Sayın Genel Başkanımız, Çukurova’da Soner Çetin’i aday gösterecek' diyerek durumu bildirmiştir. Bu sebeple benimle birlikte yol alan emeği geçen herkesten hakkını helal etmesini istiyorum" demişti.

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.