Sitenin sağında bir giydirme reklam

ORC Araştırma'dan Pösteki: İkinci tura kıl payı kalacaktır

16.04.2023 - 02:28, Güncelleme: 14.05.2023 - 02:02 1538+ kez okundu.
 

ORC Araştırma'dan Pösteki: İkinci tura kıl payı kalacaktır

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, Sözcü'den Ruhat Mengi'ye açıklamalarda bulundu.
ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin 'İlk turda bitebilir ikinci tura da kalırsa kıl payı kalacaktır, sebebi de diğer adaylardan kaynaklı olacaktır' dedi. ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, Sözcü'den Ruhat Mengi'ye açıklamalarda bulundu. Seçimin ikinci tura kalma ihtimaline dair konuşan Pösteki, "Kesin bir durum yok, Kemal Kılıçdaroğlu şu anda yüzde 50'nin hemen altında ve seçime bir ay kaldı. Seçim kampanyasıyla belirlenecek bir sonuç olacak, ilk turda da bitebilir ikinci tura da kalırsa kıl payı kalacaktır, sebebi de diğer adaylardan kaynaklı olacaktır" dedi. MHP'nin oy oranına ilişkin de açıklamada bulunan Pösteki, "Şu anda MHP tek başına seçime girse seçim barajını aşamıyor, oy oranı bizim verilerimizde yüzde 6,2 ve birçok meslektaşımızda da bu minvalde olduğunu görüyoruz, yüzde 7 barajını aşamıyor. İttifakın içinde olduğu için baraj aşma gibi bir kaygısı söz konusu değil, illerdeki alacağı oylara göre kaç vekil çıkaracağı belli olacaktır. Size bir örnek vereyim; Bursa ilinde yeni tamamladığımız bir ankette hâlihazırda Bursa'dan iki milletvekili olan MHP, şu an çıkaramıyor" ifadesini kullandı.
ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, Sözcü'den Ruhat Mengi'ye açıklamalarda bulundu.

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin 'İlk turda bitebilir ikinci tura da kalırsa kıl payı kalacaktır, sebebi de diğer adaylardan kaynaklı olacaktır' dedi.

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, Sözcü'den Ruhat Mengi'ye açıklamalarda bulundu.

Seçimin ikinci tura kalma ihtimaline dair konuşan Pösteki, "Kesin bir durum yok, Kemal Kılıçdaroğlu şu anda yüzde 50'nin hemen altında ve seçime bir ay kaldı. Seçim kampanyasıyla belirlenecek bir sonuç olacak, ilk turda da bitebilir ikinci tura da kalırsa kıl payı kalacaktır, sebebi de diğer adaylardan kaynaklı olacaktır" dedi.

MHP'nin oy oranına ilişkin de açıklamada bulunan Pösteki, "Şu anda MHP tek başına seçime girse seçim barajını aşamıyor, oy oranı bizim verilerimizde yüzde 6,2 ve birçok meslektaşımızda da bu minvalde olduğunu görüyoruz, yüzde 7 barajını aşamıyor. İttifakın içinde olduğu için baraj aşma gibi bir kaygısı söz konusu değil, illerdeki alacağı oylara göre kaç vekil çıkaracağı belli olacaktır. Size bir örnek vereyim; Bursa ilinde yeni tamamladığımız bir ankette hâlihazırda Bursa'dan iki milletvekili olan MHP, şu an çıkaramıyor" ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.