Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kayyım protestolarının sürdüğü Van'da eylem yasağı: Kente giriş çıkışlar da sınırlandırıldı

Gündem 02.04.2024 - 23:35, Güncelleme: 03.04.2024 - 02:02 36125+ kez okundu.
 

Kayyım protestolarının sürdüğü Van'da eylem yasağı: Kente giriş çıkışlar da sınırlandırıldı

Kayyım girişimine tepkilerin sürdüğü Van'da eylemler yasaklandı, ile giriş çıkışlar kısıtlandı.
Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan'ın memnu (seçilme) haklarının geri alınmasının ardından mazbatanın 30 puan fark yiyen AKP'li Abdulahat Arvas'a verilmesine karar verildi. DEM Parti itiraz etti, halk sokaklara indi. Eylemlerin ardından Van Valiliği kentte genelinde gösteri yürüyüşü ve toplantıları 15 gün süreyle yasakladı. Ayrıca il sınırlarına giriş ve çıkışlar kısıtlandı. Açıklamada sıralanan diğer yasaklar şöyle: "Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ve her türlü protesto eylemi şeklindeki faaliyetler."
Kayyım girişimine tepkilerin sürdüğü Van'da eylemler yasaklandı, ile giriş çıkışlar kısıtlandı.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan'ın memnu (seçilme) haklarının geri alınmasının ardından mazbatanın 30 puan fark yiyen AKP'li Abdulahat Arvas'a verilmesine karar verildi. DEM Parti itiraz etti, halk sokaklara indi.

Eylemlerin ardından Van Valiliği kentte genelinde gösteri yürüyüşü ve toplantıları 15 gün süreyle yasakladı. Ayrıca il sınırlarına giriş ve çıkışlar kısıtlandı.

Açıklamada sıralanan diğer yasaklar şöyle:

" Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ve her türlü protesto eylemi şeklindeki faaliyetler."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.