Sitenin sağında bir giydirme reklam

Mehmet Dağaşmaz Vefatının Birinci Yılında Anıldı

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 14.09.2024 - 16:13, Güncelleme: 14.09.2024 - 18:13 52948 kez okundu.
 

Mehmet Dağaşmaz Vefatının Birinci Yılında Anıldı

Mehmet Dağaşmaz, ölümünün birinci yılında, Çanakkale mezarlığındaki kabri başında mücadele arkadaşları ve sevenleri tarafından saygıyla anıldı.
Çanakkale’de “Makarna Mehmet” olarak tanınan, 78 kuşağının devrimci gençlerinden Mehmet Dağaşmaz, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı. İnsan Hakları Derneği üyesi olan Dağaşmaz, 1970’li ve 1980’li yılların karanlık dönemlerinde devrimci hareketin içinde yer aldı ve cezaevi koşullarına rağmen devrimci duruşundan taviz vermedi. Ömrü boyunca ilerici ve çevre mücadelesinin bir parçası olan Dağaşmaz, son yıllarında Kazdağları’nda yapılmak istenen ekolojik yıkıma karşı verdiği mücadeleyle de biliniyordu. Mehmet Dağaşmaz, ölümünün birinci yılında, Çanakkale mezarlığındaki kabri başında mücadele arkadaşları ve sevenleri tarafından saygıyla anıldı. Anma töreninde, Dağaşmaz’ın dostları, ona olan sevgilerini, çok sevdiği çiçekleri mezarına bırakarak ifade etti. Törende, insan hakları ve ekoloji mücadelesinde yaşadıkları anıları paylaşan arkadaşları, gözyaşlarını tutmakta zorlandı. İnsan Hakları Derneği Çanakkale Şube Başkanı Hayrettin Pişkin, anma sırasında yaptığı konuşmada, Mehmet Dağaşmaz ile 12 Eylül darbesi sonrası tanıştıklarını ve bu süreçte birlikte insan hakları mücadelesi verdiklerini belirtti. Pişkin, Dağaşmaz’ın iyi, doğru ve hakikat uğruna verdiği mücadelenin unutulmayacağını ifade etti.
Mehmet Dağaşmaz, ölümünün birinci yılında, Çanakkale mezarlığındaki kabri başında mücadele arkadaşları ve sevenleri tarafından saygıyla anıldı.

Çanakkale’de “Makarna Mehmet” olarak tanınan, 78 kuşağının devrimci gençlerinden Mehmet Dağaşmaz, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı. İnsan Hakları Derneği üyesi olan Dağaşmaz, 1970’li ve 1980’li yılların karanlık dönemlerinde devrimci hareketin içinde yer aldı ve cezaevi koşullarına rağmen devrimci duruşundan taviz vermedi. Ömrü boyunca ilerici ve çevre mücadelesinin bir parçası olan Dağaşmaz, son yıllarında Kazdağları’nda yapılmak istenen ekolojik yıkıma karşı verdiği mücadeleyle de biliniyordu.

Mehmet Dağaşmaz, ölümünün birinci yılında, Çanakkale mezarlığındaki kabri başında mücadele arkadaşları ve sevenleri tarafından saygıyla anıldı. Anma töreninde, Dağaşmaz’ın dostları, ona olan sevgilerini, çok sevdiği çiçekleri mezarına bırakarak ifade etti. Törende, insan hakları ve ekoloji mücadelesinde yaşadıkları anıları paylaşan arkadaşları, gözyaşlarını tutmakta zorlandı.

İnsan Hakları Derneği Çanakkale Şube Başkanı Hayrettin Pişkin, anma sırasında yaptığı konuşmada, Mehmet Dağaşmaz ile 12 Eylül darbesi sonrası tanıştıklarını ve bu süreçte birlikte insan hakları mücadelesi verdiklerini belirtti. Pişkin, Dağaşmaz’ın iyi, doğru ve hakikat uğruna verdiği mücadelenin unutulmayacağını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.