Sitenin sağında bir giydirme reklam

Otizmli Çocuğun Mezuniyet Töreninde Dışlanması Sosyal Medyada Tepki Çekti

Gündem 06.06.2024 - 13:35, Güncelleme: 06.06.2024 - 13:36 65264 kez okundu.
 

Otizmli Çocuğun Mezuniyet Töreninde Dışlanması Sosyal Medyada Tepki Çekti

İstanbul’da bir anaokulunda okuyan otizmli öğrenci Asil Ahmet Kurt, mezuniyet töreninde öğretmenleri tarafından dışlanarak, mezuniyet kutlaması etkinliklerinde yer verilmedi. Durum, Asil'in annesi Ezgi Desovalı, tarafından sosyal medyada paylaşılarak kamuoyundan destek istendi. Bu paylaşım büyük tepki çekti ve özel gereksinimli çocukların eğitimde maruz kaldığı ayrımcılığı gündeme getirdi.
İstanbul'da Mustafa Pars Anaokulu'nda okuyan otizmli öğrenci Asil Ahmet Kurt, mezuniyet töreninde öğretmenleri tarafından dışlanarak yer almadı. Durum, Asil'in annesi Ezgi Desovalı, tarafından sosyal medyada paylaşılarak kamuoyundan destek istendi. Bu paylaşım büyük tepki çekti ve özel gereksinimli çocukların eğitimde maruz kaldığı ayrımcılığı gündeme getirdi.   "Tüm Sene Savaş Verdik"   Anne Ezgi Desovalı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yaşadıkları zorlukları anlattı. Oğlunun okulla kaynaşabilmesi için yıl boyunca büyük çaba sarf ettiklerini belirten Ezgi Desovalı, mezuniyet töreninde yaşanan dışlanma olayının kendileri için son derece üzücü olduğunu ifade etti. "Tüm sene savaş verdik oğlum kaynaşabilsin diye. Bugün mutlu mutlu mezuniyetine gittik. Ancak anladım ki tüm sene oğlumun ismi bile öğrenilememiş. Bıktım artık başkalaştırılmaktan..." dedi.   "Dayanamıyorum, Yok Sayılmasına Özel Çocukların"   Anne Desovalı, paylaşımında oğlunun anaokulunda yaşadığı diğer zorlukları da dile getirdi. Kaynaştırma öğrencisi olarak başladıkları okulda sürekli sorunlar yaşadıklarını, saatlerin ve koşulların sürekli değiştirildiğini belirtti. "Oğlumu bir birey olarak görmeyi bırakın, hiçbir materyal istenmedi bile. Her gün oğlumun kaynaşmasının ona faydasını izlerken bugün ki mezuniyet ile yıkıma uğradım." dedi.   "Sesimi Duyurmama Yardım Eder Misiniz?"   Ezgi Desovalı, oğlunun yaşadığı bu dışlanmanın artık dayanılmaz bir hale geldiğini ve özel gereksinimli çocukların sürekli yok sayılmasından bıktığını belirtti. "Artık dayanamıyorum yok sayılmasına özel çocukların. Sesimi duyurmama yardım eder misiniz?" diyerek sosyal medya kullanıcılarından ve kamuoyundan destek istedi.   Bu paylaşım, kısa sürede büyük bir etkileşim aldı ve sosyal medya platformlarında geniş yankı buldu. Kullanıcılar, özel gereksinimli çocukların eğitimde maruz kaldığı ayrımcılığa karşı tepkilerini dile getirdi ve Asil Ahmet Kurt'un yaşadığı durumu kınadı.   Sosyal Medyada Destek Mesajları Annenin paylaşımı sonrası birçok kullanıcı, Asil Ahmet Kurt ve diğer özel gereksinimli çocukların haklarını savunan mesajlar paylaştı. Eğitimin her çocuk için eşit ve adil olması gerektiği vurgulandı ve yaşanan olayın takipçisi olunacağı belirtildi.   Bu üzücü olay, eğitim sisteminde özel gereksinimli çocukların karşılaştığı zorlukları ve ayrımcılığı bir kez daha gözler önüne serdi. Toplumun her kesiminden bu tür olaylara karşı daha duyarlı ve destekleyici olunması gerektiği bir kez daha vurgulandı.
İstanbul’da bir anaokulunda okuyan otizmli öğrenci Asil Ahmet Kurt, mezuniyet töreninde öğretmenleri tarafından dışlanarak, mezuniyet kutlaması etkinliklerinde yer verilmedi. Durum, Asil'in annesi Ezgi Desovalı, tarafından sosyal medyada paylaşılarak kamuoyundan destek istendi. Bu paylaşım büyük tepki çekti ve özel gereksinimli çocukların eğitimde maruz kaldığı ayrımcılığı gündeme getirdi.

İstanbul'da Mustafa Pars Anaokulu'nda okuyan otizmli öğrenci Asil Ahmet Kurt, mezuniyet töreninde öğretmenleri tarafından dışlanarak yer almadı. Durum, Asil'in annesi Ezgi Desovalı, tarafından sosyal medyada paylaşılarak kamuoyundan destek istendi. Bu paylaşım büyük tepki çekti ve özel gereksinimli çocukların eğitimde maruz kaldığı ayrımcılığı gündeme getirdi.

 

"Tüm Sene Savaş Verdik"

 

Anne Ezgi Desovalı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yaşadıkları zorlukları anlattı. Oğlunun okulla kaynaşabilmesi için yıl boyunca büyük çaba sarf ettiklerini belirten Ezgi Desovalı, mezuniyet töreninde yaşanan dışlanma olayının kendileri için son derece üzücü olduğunu ifade etti. "Tüm sene savaş verdik oğlum kaynaşabilsin diye. Bugün mutlu mutlu mezuniyetine gittik. Ancak anladım ki tüm sene oğlumun ismi bile öğrenilememiş. Bıktım artık başkalaştırılmaktan..." dedi.

 

"Dayanamıyorum, Yok Sayılmasına Özel Çocukların"

 

Anne Desovalı, paylaşımında oğlunun anaokulunda yaşadığı diğer zorlukları da dile getirdi. Kaynaştırma öğrencisi olarak başladıkları okulda sürekli sorunlar yaşadıklarını, saatlerin ve koşulların sürekli değiştirildiğini belirtti. "Oğlumu bir birey olarak görmeyi bırakın, hiçbir materyal istenmedi bile. Her gün oğlumun kaynaşmasının ona faydasını izlerken bugün ki mezuniyet ile yıkıma uğradım." dedi.

 

"Sesimi Duyurmama Yardım Eder Misiniz?"

 

Ezgi Desovalı, oğlunun yaşadığı bu dışlanmanın artık dayanılmaz bir hale geldiğini ve özel gereksinimli çocukların sürekli yok sayılmasından bıktığını belirtti. "Artık dayanamıyorum yok sayılmasına özel çocukların. Sesimi duyurmama yardım eder misiniz?" diyerek sosyal medya kullanıcılarından ve kamuoyundan destek istedi.

 

Bu paylaşım, kısa sürede büyük bir etkileşim aldı ve sosyal medya platformlarında geniş yankı buldu. Kullanıcılar, özel gereksinimli çocukların eğitimde maruz kaldığı ayrımcılığa karşı tepkilerini dile getirdi ve Asil Ahmet Kurt'un yaşadığı durumu kınadı.

 

Sosyal Medyada Destek Mesajları

Annenin paylaşımı sonrası birçok kullanıcı, Asil Ahmet Kurt ve diğer özel gereksinimli çocukların haklarını savunan mesajlar paylaştı. Eğitimin her çocuk için eşit ve adil olması gerektiği vurgulandı ve yaşanan olayın takipçisi olunacağı belirtildi.

 

Bu üzücü olay, eğitim sisteminde özel gereksinimli çocukların karşılaştığı zorlukları ve ayrımcılığı bir kez daha gözler önüne serdi. Toplumun her kesiminden bu tür olaylara karşı daha duyarlı ve destekleyici olunması gerektiği bir kez daha vurgulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.