Sitenin sağında bir giydirme reklam

Uzm. Dr. Polatöz, “Halkın sağlığı ile oynanmamalı”

Gündem 06.12.2024 - 13:37, Güncelleme: 06.12.2024 - 23:37 52937 kez okundu.
 

Uzm. Dr. Polatöz, “Halkın sağlığı ile oynanmamalı”

Adana Sağlık Platformu bileşenleri; ‘Eziyet Yönetmeliği’ olarak nitelendirdikleri Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı Aile Hekimliği Yönetmeliğinin geri çekilmesi için başlattıkları iş bırakma eylemlerinin beşinci gününde Serbest Kürsü düzenledi.
HEKİMLER SERBEST KÜRSÜ’DE DERTLERİNİ ANLATTI   Adana Sağlık Platformu bileşenleri; ‘Eziyet Yönetmeliği’ olarak nitelendirdikleri Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı Aile Hekimliği Yönetmeliğinin geri çekilmesi için başlattıkları iş bırakma eylemlerinin beşinci gününde Serbest Kürsü düzenledi. Platform Sözcüsü Uzm. Dr. Özden Polatöz, halk sağlığını tehdit eden maddeler içeren yönetmeliğin geri çekilmesini talep etti. SAĞLIK, ULAŞILABİLİR VE ÜCRETSİZ OLMALIDIR Adana Tabip Odası’nda düzenlenen, moderatörlüğünü ATO Genel Sekreteri Dr. Hakan Şen, ADANAHED Başkanı Dr. Kadir Can Tuncel, SES Eş Başkanı Erol Eren, Genel Sağlık İş’ten Dr. Hisar Altunol ve TAHUD’dan Volkan Tekayak’ın yaptığı etkinlikte konuşan Platform Sözcüsü ve Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, “Sağlıkta Dönüşüm Sistemi ile birlikte halkın sağlığa ve ilaca erişimi zorlaşmış, sağlık neredeyse paralı hale gelmiştir. Kötü olan bir sistem daha nasıl kötü olur ona çalışılıyor gibi bir algı var. Biz hekimlerin amacı her zaman sağlığın ulaşılabilir ve ücretsiz olması yönündedir. Bir kişi hasta olmadığı için hekime gitmediğinde yada fazla hasta olduğunda hekimin maaşı neden kesilsin? Aile Hekimlerimize dayatılan bu yönetmelik halkın yararına değil, zararınadır. Bir günde yüzlerce hastaya bakmaya mahküm edilen bir hekim nasıl mutlu olsun, zaman azlığından baktığı hastayı nasıl memnun etsin?   YÖNETMELİK HEKİMİNDE HASTANINDA YARARINA DEĞİL Uzm. Dr. Polatöz, “Bu yönetmelikte de halkımızı olumsuz etkileyecek maddeler var. Örnek verecek olursak; hekimin yazacağı reçetelerde oluşturulan kısıtlamalarla bir çok ilaç yazılamayacak. Kronik hastaların sevkinde sıkıntılar yaşanacak. Aile hekimlerince ücretsiz yazılan raporlar ücretli olacak. Bu ücret aile hekimine yansımıyacağı gibi hasta ile hekimi karşı karşıya getirerek istenmeyen şiddet olaylarına sebebiyet verebilecektir. Sağlık çalışanlarının iş güvencesini ortadan kaldıracak gibi maddeler içermektedir. Kısaca bu yönetmelik hekiminde hastanında yararına değildir. Yönetmeliğin geri çekilmesi için Kasım ayında üç günlük iş bırakma gerçekleştirdik. Sesimize kulak verilmediği için bu ay iş bırakma eylemimizi beş güne çıkardık. Yine sesimize kulak verilmez ise platform olarak alacağımız karar doğrultusunda eylemlerimizi arttırarak sürdürme karalılığındayız.” diye konuştu. Konuşmanın ardında hekim ve sağlık çalışanları dertlerini ve yaşadıkları sıkıntıları Serbest Kürsü’de dile getirdiler.
Adana Sağlık Platformu bileşenleri; ‘Eziyet Yönetmeliği’ olarak nitelendirdikleri Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı Aile Hekimliği Yönetmeliğinin geri çekilmesi için başlattıkları iş bırakma eylemlerinin beşinci gününde Serbest Kürsü düzenledi.

HEKİMLER SERBEST KÜRSÜ’DE DERTLERİNİ ANLATTI

 

Adana Sağlık Platformu bileşenleri; ‘Eziyet Yönetmeliği’ olarak nitelendirdikleri Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı Aile Hekimliği Yönetmeliğinin geri çekilmesi için başlattıkları iş bırakma eylemlerinin beşinci gününde Serbest Kürsü düzenledi. Platform Sözcüsü Uzm. Dr. Özden Polatöz, halk sağlığını tehdit eden maddeler içeren yönetmeliğin geri çekilmesini talep etti.

SAĞLIK, ULAŞILABİLİR VE ÜCRETSİZ OLMALIDIR

Adana Tabip Odası’nda düzenlenen, moderatörlüğünü ATO Genel Sekreteri Dr. Hakan Şen, ADANAHED Başkanı Dr. Kadir Can Tuncel, SES Eş Başkanı Erol Eren, Genel Sağlık İş’ten Dr. Hisar Altunol ve TAHUD’dan Volkan Tekayak’ın yaptığı etkinlikte konuşan Platform Sözcüsü ve Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, “Sağlıkta Dönüşüm Sistemi ile birlikte halkın sağlığa ve ilaca erişimi zorlaşmış, sağlık neredeyse paralı hale gelmiştir. Kötü olan bir sistem daha nasıl kötü olur ona çalışılıyor gibi bir algı var. Biz hekimlerin amacı her zaman sağlığın ulaşılabilir ve ücretsiz olması yönündedir. Bir kişi hasta olmadığı için hekime gitmediğinde yada fazla hasta olduğunda hekimin maaşı neden kesilsin? Aile Hekimlerimize dayatılan bu yönetmelik halkın yararına değil, zararınadır. Bir günde yüzlerce hastaya bakmaya mahküm edilen bir hekim nasıl mutlu olsun, zaman azlığından baktığı hastayı nasıl memnun etsin?

 

YÖNETMELİK HEKİMİNDE HASTANINDA YARARINA DEĞİL

Uzm. Dr. Polatöz, “Bu yönetmelikte de halkımızı olumsuz etkileyecek maddeler var. Örnek verecek olursak; hekimin yazacağı reçetelerde oluşturulan kısıtlamalarla bir çok ilaç yazılamayacak. Kronik hastaların sevkinde sıkıntılar yaşanacak. Aile hekimlerince ücretsiz yazılan raporlar ücretli olacak. Bu ücret aile hekimine yansımıyacağı gibi hasta ile hekimi karşı karşıya getirerek istenmeyen şiddet olaylarına sebebiyet verebilecektir. Sağlık çalışanlarının iş güvencesini ortadan kaldıracak gibi maddeler içermektedir. Kısaca bu yönetmelik hekiminde hastanında yararına değildir. Yönetmeliğin geri çekilmesi için Kasım ayında üç günlük iş bırakma gerçekleştirdik. Sesimize kulak verilmediği için bu ay iş bırakma eylemimizi beş güne çıkardık. Yine sesimize kulak verilmez ise platform olarak alacağımız karar doğrultusunda eylemlerimizi arttırarak sürdürme karalılığındayız.” diye konuştu.

Konuşmanın ardında hekim ve sağlık çalışanları dertlerini ve yaşadıkları sıkıntıları Serbest Kürsü’de dile getirdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.